S pravimi #hashtagi do newyorškega tedna mode

Slovenski blogerki je uspelo to, o čemer mnogi oblikovalci lahko samo sanjajo.

21.2.2015 ob 7:30

IMG_7180-e1424191747779-672x372.jpg

Blanka Slak Rupnik je blog začela pisati šele pred dobrim letom, pred nekaj meseci pa se je preselila na Dunaj, kjer je Attitude by BSR le še bolj zaživel. Blanka je tam začela v blog vlagati še več svojega časa; spletna stran je doživela prenovo, svojim sledilcem pa je ponudila še svoje izdelke, unikatna pokrivala HatsByBSR.

Te so opazili organizatorji newyorškega tedna mode, ki se je s predstavitvijo kolekcije jesen/zima 2015 zaključil v torek. Blankine kreacije so jih tako navdušile, da so si jih zaželeli kot del "pop up" trgovine, kjer so pokrivala doživela izjemen uspeh. Tako zelo, da bo svoje kreacije čez lužo poslala tudi na naslednji teden mode.

Kako je prišlo do sodelovanja na newyorškem tednu mode (NYFW)? Kje in kako so te našli?
Sodelovanje na NYFW se je pričelo s povabilom PR agencije, ki se ukvarja z organizacijo dogodkov na tednih mode v New Yorku, da predstavi moje delo pod imenom AttitudeByBSR. Ta agencija že dlje spremlja moje delo na blogu in ostalih družbenih omrežjih, Instagram. Našli pa so me preko nekaj ključnih #hashtagov.

S čim si jih prepričala, da so te povabili?
Očaralo jih je moje delo kot bloger z objavami ter dizajn mojih izdelkov, ki jih tržim pod imenom AttitudeByBSR in kamor spada linija pokrival HatsByBSR. Tako so me kot mladega dizajnerja povabili na sodelovanje v "pop up" store na NYFW.

beanie.jpg

Kaj pokriva pop up store?
Znotraj NYFW se odvija nešteto dogodkov v povezavi z modo. Eden izmed takšnih dogodkov je tudi odprtje Pop Up trgovin ali trgovin s konceptom, kjer imajo svojo priložnost tudi mladi, še neuveljavljeni oblikovalci iz celega sveta. Prav v tem segmentu sem tudi jaz dobila svojo priložnost, kjer sem imela stojnico s svojimi turbani in priložnost za predstavitev svojega podjetja AttitudebyBSR z vizitkami in povabili na svoj blog ter družabna omrežja, ki jih vodim.

Kaj ti takšna izpostavitev pomeni?
Takšna izpostavitev je velika odskočna deska za vsakršno nadaljno delo. Biti izpostavljen na tednu mode v mestu luči in dogajanja, je zagotovo največja priložnost, kar sem jih do sedaj dobila. Lahko predstavim sebe in svoje delo kot bloger in oblikovalec pokrival.

turbani.jpg

Kakšni so bili dnevi pred pripravo zbirke turbanov za New York?
Pravi kaos. Na takšno priložnost najbrž nisi pripravljen tudi, če imaš celo leto časa, kaj šele tri dni. Potrebno je bilo pripraviti pravo embalažo, ki bo pritegnila že sama po sebi in jo zagotoviti v dovolj veliki količini. Izbira turbanov in oblikovanje dodatnih kosov, za katere mislim, da bi najbolj pritegnili publiko s celega sveta, ki se zbere na newyorškem tednu mode.

Po kakšnem ključu si izbrala kose, ki si jih izpostavila na tednu mode?
Izključno po svojem okusu in spominu na mesto, ki ga obožujem. Glede na to, da je New York talilni lonec za ljudi iz vseh vetrov, sem se odločila za drzne, dobro okrašene turbane, različnih vzorcev ter materialov.

10959411_bg.jpg

Kako si zadovoljna s sodelovanjem na tednu mode? Znano je, da se je treba v svetu mode boriti za svoj košček, si občutila kaj takšnega?
Z sodelovanjem na tednu mode sem več kot navdušena. Tega nisem pričakovala niti v najboljših sanjah in sem hvaležna za to enkratno priložnost organizatorju in agenciji, ki me je odkrila. S samim rezultatom sem zadovoljna, vendar pa mislim da pravi odziv in naročila ter prepoznavnost na tem trgu še sledijo. Borbo za svoj košček uspeha in sploh pojavo na tednu mode je seveda občutiti na vsakem koraku pa vendar sem to pričakovala od samega začetka in sem teh občutkov tudi vajena s področja bloganja.

Si dobila že kakšne odzive, morda celo naročila?
Glede na razbrane poslovne kartice glavno še pričakujem, pa vendar je bilo prodano skoraj vse, kar je prišlo na razstavo in sem več kot zadovoljna.

Kaj takšno sodelovanje pomeni za Attitude by BSR?
Zelo dobro in kvalitetno reklamo, pojav na trgu, na katerega si najbolj želim prodreti s svojimi artikli in veliko samozavest za nadaljno delovanje na tem področju.

Katere zvezde bi najraje videla, da bi nosili tvoje turbane ali klobuke?
Zvezde, ki so znane predvsem po enkratnem stilu. Kate Bosworth in Michael Polish, Victoria in David Beckham, Johnny Depp, sestri Olsen.

Avtorica: Branka Grbin

Foto: AttitudeByBSR


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)