25.3.2017 ob 7:34
Prvi letošnji pomladni petek je ljubljanska glavna tržnica spet pokala po šivih. Na Pogačarjevem trgu se je začel kulinarični festival na prostem, znan kot Odprta kuhna. Brbončice nam bo razvajal vsak petek vse do oktobra, dokler bo vreme dopuščalo, tudi letos pa bo gostoval še v drugih slovenskih mestih – v Celju, Kopru in Novi Gorici.
Vse se je začelo pred petimi leti, ko sta Lior in Alma M. Kochavy, Izraelec in Slovenka, priredila prvo Odprto kuhno – kulinarični festival za ljubitelje dobre hrane in sproščenega druženja. Tega so Ljubljančani hitro vzeli za svojega, vsako sezono pa je še malo zrasel in se izboljšal.
Na dišeče stojnice sta pripeljala kup ponudnikov jedi z vseh koncev Slovenije, pa tudi kuhinj vsega sveta, poleg tega pa tu najdete tudi domača vina in piva. Letos pri projektu sodeluje kar 75 ponudnikov, ki se izmenjavajo skupaj s ponudbo. Vsak petek jih tako na trgu kuha okoli 50.
Tisti, ki vas ni bilo na uverturi v gurmanske petke, ste kakšnega od fotogeničnih utrinkov hrane zagotovo ujeli na družbenih omrežjih. Mična je zbrala nekaj najbolj slastnih, ki jih je ujela na Instagramu.
Avtor: F. M.
Foto: Instagram
oddajte komentar