Deset stvari, ki po 40. letu postanejo kristalno jasne

Nekatera spoznanja, ki pridejo z leti so prijetna, druga malo manj, a dejstvo je, da gre za resnice, ki jih ni mogoče zanikati.

24.2.2021 ob 5:45 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Deset stvari, ki po 40. letu postanejo kristalno jasne

Štirideseta že dolgo nimajo več negativnega predznaka. Nasprotno. Mnoge pripadnice nežnejšega spola šele v tem življenskem obdobju spoznajo svojo resnično vrednost, kar jih navdaja z veliko samozavesti in novega življenjskega elana ter ga ne bi za nobeno ceno zamenjala za dvajseta.

Res je tudi, da se tedaj izkristalizirajo mnoge resnice. Nekatere prijetne, druge malo manj, za vse pa velja, da so dejstva, ki jih ni mogoče zanikati.

Tisti trije kilogrami viška so na moč trdovratni

Nemogoče se jih je znebiti. Ne glede na to, kako zavzeto vadite in kako se odrekate takšnim in drugačnim pregreham.

Dobra novica: kilogramčki viška ne povzročajo več toliko slabe volje kot nekoč. Bo pač treba kupiti nove hlače. Zagotovo je na svetu veliko hujših težav.

Zabava do petih zjutraj? Se zgodi, a redko

Misel na nore zabave ob vsakem koncu tedna nadomesti ideja o mirnih večerih, zgodnjem počitku in umirjenem jutru.

Saj ne, da zabave povsem izginejo s seznama priljubljenih, a te še zdaleč niso več tako divje in ne pogoste, kot so bile nekoč.

Maček je takooo trdovraten

Eden od razlogov, da raje zavračate povabila na zabave je dejstvo, da maček, ki jim neredko sledi, še zdaleč ni več tako lahko premagljiv, kot je bil v mlajših letih.

Čeprav ne pijete nič več kot ste tedaj, imate občutek, da se ga nikakor ni mogoče znebiti. Še naslednje tri ali štiri dni po zabavi.

Nova guba bo kar ostala

Nekoč komaj opazne gubice postajajo vse bolj globoke in izrazite. To, da je v bitki z njimi (brez agresivnih posegov) nemogoče zmagati, sedaj že veste.

Prav tako kot tudi, da se je z njimi nesmiselno obremenjevati.

 

Kriza srednjih let …

… je dejstvo. Ne samo pri moških, tudi pri ženskah. Zaradi nje pridno vadite za prvi maraton, spreminjate stil oblačenja, si omislite noro barvo las (ter potem obžalujete) se spogledujete z idejo o selitvi skratka, razmišljate o korenitih in včasih norih življenjskih spremembah.

Ne postaja vse bolj priljubljena beseda

Ker dobro poznate svojo vrednost in položaj v družbi, se vam ni več treba truditi za naklonjenost in odobravanje drugih.

Zato si dovolite živeti po svojih pravilih in pogosteje kot nekoč reči tudi ne. Konec koncev ima vsak svoje meje in v 40. so te veliko jasnejše kot v mlajših letih.

Pogum postane stalni spremljevalec

Zato brez zadrege v avtu pri odprtem oknu na glas prepevate ali pa oblečete hlače, ki v okolici zbujajo veliko pozornosti.

Kaj bodo rekli drugi? Komu mar!

Srečanja nekdanjih sošolcev so zabavna

Lepo je srečevati poznane ljudi, se z njimi pogovarjati o odraslih in otročjih temah ter pripovedovati o življenjskih izkušnjah.

Čeprav vam sprva mogoče ne diši ideja o srečanju, se na koncu izkaže, da je to lahko zelo, zelo zabavno.

Počutje je odlično

Vsaj pet dni v tednu. Ali štiri. Kajti imate izkušnje, imate samozavest, premorete modrost, znate pritegniti pozornost in znate se postaviti zase. Vse to  so pogoji, ki so potrebni za kvalitetno življenje in za odlično počutje.

Kdo bi se torej raje vrnil v dvajseta, ki so velikokrat polna dvomov, iskanja in negotovosti?

Povzeto po poratlu Miss7

Preberite še: Ali smo pozabili, kakšna je odrasla ženska? (Piše Katarina M. Bajt)

Morda vas zanima tudi: Tinkara Fortuna: Očitno ženske okoli 40. leta doživimo neko razsvetljenje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)