Deset čudovitih lastnosti poleti rojenih otrok

Poleti rojeni otroci se ponašajo z nekaj prav posebnimi lastnostmi.

6.7.2021 ob 5:15 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Deset čudovitih lastnosti poleti rojenih otrok

Končno smo ga dočakali: poletje, z vsem lepim, kar prinaša: sončni dnevi, visoke temperature, kopanje, dolge noči, zabave.

Tudi rojstnodnevne zabave, ki so poleti res nekaj posebnega. Tako, kot so posebni med 21. junijem in 23. septembrom rojeni otroci. Tem je skupnih kar nekaj lastnosti in značilnosti. Brez skrbi, vse so pozitivne.

Dnevnik.hr takole razkriva, zakaj so poletni otroci nekaj posebnega.

Optimisti so

V toplih mesecih leta rojeni posamezniki so po naravi optimisti, včasih celo malo preveč pozitivni, a kakor koli že, njihov kozarec ni nikoli na pol prazen, temveč je vedno na pol poln.

Redkeje so podvrženi depresiji

Na univerzi Vanderbilt opravljena študija je pokazala, da poleti rojeni otroci redkeje obolevajo za depresijo kot njihovi zimski vrstniki.

Premorejo dobro samokontrolo

Japonski znanstveniki so proučevali povezavo med letnim časom rojstva in čustvenim nadzorom ter samokontrolo.

Odkrili so, da premorejo poleti rojeni otroci boljši samonadzor, so redkeje podvrženi samo destruktivnemu obnašanju in znajo bolje reševati spore od otrok, rojenih v hladnejšem delu leta.

 

Imajo srečo

Dejstvo je, da zgolj zato, ker so rojeni poleti, nimajo več sreče kot ostali. A ker so po naravi optimisti in pozitivno naravnani, več pozornosti kot slabim, pripisujejo dobrim stvarem ter so zato celo sami prepričani, da so rojeni pod srečno zvezdo.

Bolj zdravi so

Ena od britanskih raziskav je odkrila, da so poleti rojeni otroci bolj zdravi kot tisti, rojeni v hladnem delu leta. Predpostavljajo, da zato, ker so od samega rojstva izpostavljeni večji količini vitamina D.

RomoloTavani/Gettyimages

Blestijo v šoli

Poletnim otrokom šola praviloma ne povzroča težav in se velikokrat ponašajo z visokimi akademskimi dosežki.

Dobri so v športu

Tudi na športnem področju poletni otroci dosegajo dobre rezultate in jih je priporočljivo zgodaj usmeriti v šport, za katerega pokažejo zanimanje.

Imajo dobro notranjo uro

Zato se lahko vsako jutro zbujajo brez budilke. Celo ena od raziskav na miškah je pokazala, da imajo poleti rojene miške bolj natančne notranje ure od zimskih prijateljev.

Radi imajo večer

Poletni otroci so praviloma večerni tipi. Najbrž k temu veliko pripomore dejstvo, da so rojeni v letnem času, za katerega so značilni dolgi, topli in prijetni večeri.

Označuje jih lepo cvetje

Cvet junija je vrtnica, cvet julija je ostrožnik in roža avgusta gladiola. Vse to so prečudovite cvetlice, ki označujejo prav tako čudovite, poleti rojene posameznike.

Preberite še: Melita, na pomoč! Otroci in tesnoba

Morda vas zanima tudi: Kambriški otroci: Tako živijo za vrati kraljeve palače (video)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)