Beograd tudi za hipsterje in ljubitelje dobre glasbe

Bi v letošnjem letu odkljukali še en obisk prestolnice? Beograd vabi!

22.11.2016 ob 10:55

CveceZla1_micna.jpg

Ne, Beograd niso samo splavi, čevapčiči in Ceca. Predstavljamo štiri kotičke, kjer se zabavajo tudi domačini, ki radi dobro jedo, se družijo v modernih lokalih, poslušajo jazz ali sodobno elektroniko.

Jazz Bašta: dobra glasba ob kozarcu šampanjca

V Beogradu na svoj račun pridejo ljubitelji jazza. Jazz Bašta ukinja prepričanje, da je pitje šampanjca primerno le ob svečanih priložnostih. Gostje ga tu v prikupnem ambientu namreč srkajo kar čez ves dan, za zajtrk, aperitiv, ob desertu ali dobrem kosilu. V klubu na Karađorđevi ulici 43 vsak torek, četrtek, petek in soboto prirejajo nastope z živo glasbo, s poudarkom na jazzovskih izvajalcih, seveda.

DOT: Nočno življenje za ljubitelje rejva in techna

Beograjska klubska scena premore tudi kup elektronske produkcije. Eden takšnih je DOT, ki se nahaja v samem centru mesta na Francuski ulici 5. Klub sprejme 240 ljudi, preden je v mesto prinesel val elektronske svežine pa je na njegovem mestu od leta 1993 stal kultni klub Soul Food, ki je med starejšo generacijo žurerjev še vedno eden kultnejših prostorov v Beogradu.

Dorćol Platz: Raj za beograjske hipsterje

Dorćol Platz je nov kraj, kjer se zbirajo beograjski hipsterji. Je multidisciplinarna art skupnost, namenjena za kreativce in srečanja, kjer se še posebej zavzemajo za kulturne in družbene spremembe. Najdete jo na naslovu Dobračina ulica 59b, njen cilj pa je postati center kulturnega in družbenega razvoja. Kot prostor, ki je odprt za nove umetniške forme in svetovne tendence, doprinaša širjenju kozmopolitskega duha Beograda. Tukaj se odvijajo zanimive predstave, razstave, diskusije, festivali, modne revije igralnica za otroke.

A photo posted by Dorcol Platz (@dorcolplatz) on

Cveće zla: Zajtrk strežejo tudi zvečer

V neposredni bližini Kalenićeve tržnice, na Nevesinjski ulici 12, se je Deli Wine bar Cveće zla. Gre za lokal, v katerem lahko popijete kozarec dobrega vina, kupite kos kruha in 100 gramov šunke. Tukaj ni nihče preveč uraden in polikan, vsi se malce prerivajo in to daje prostoru poseben čar. Na jedilniku najdete od telečje pečenke in domače juhe, do burgerja in "pork bellyja", svinjskega trebuščka v začimbah s hrenom, kumaricami in ostalimi sestavinami v rogljičku. Ta je tudi največji hit.

Časovne omejitve za zajtrk ni, torej ga lahko naročite tudi zvečer. V bistroju vam postrežejo s kavo ali vinom: od dostopnih prosecov do vin srednjega cenovnega razreda pa vse do najdražjih. Vse delikatese: mortadela, piščančja in puranja prsa, pripravljajo sami in vse lahko kupite za domov ali jeste kar tam. V pritličju lahko obsedite dolgo v noč. Temno je, a obljubljajo, da se ne bodo spremenili v klub.

Foto: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)