Horoskop: tako ljubosumna so posamezna znamenja

Negotovost v odnosu, dvom v partnerja in ljubosumje vsako znamenje izraža drugače.

8.1.2019 ob 5:12

par_klop_park_micna.jpg

Vsak je včasih ljubosumen. Eni bolj drugi manj, a dejstvo je, da je temu občutku nemogoče ubežati. Kako pa rojeni v različnih astroloških znakih pokažejo, da partnerju ne zaupajo?

Vsak po svoje, so zapisali na portalu Your Tango in pojasnili, kako je mala zelena pošast videti pri ovnu, biku, dvojčkih ter vseh ostalih.

Oven

Ne glede na to, kako samozavestni so ovni na prvi pogled in kako prepričani so vase, velikokrat jih prevzame občutek negotovosti. Tedaj, ko jih ujame ljubosumje, tega ne skrivajo temveč pokažejo tako, kot vsa druga čustva: z burnimi odzivi. Razmerje z njimi je kot čustveni vrtiljak. Oni pač obožujejo dramo.

Bik

Trmasti bik ni najbolj navdušen nad kazanjem čustev. Ker so rojeni v tem znamenju zelo razumski, niso prav pogosto ljubosumni. Kadar se jim vendarle zdi, da v zvezi nekaj ni v najlepšem redu in postanejo sumničavi, sledijo svojemu nagonu, preverjajo, analizirajo in če se izkaže, da je sum upravičen, mirno ter s pogovorom zadevam pridejo do dna. Brez pretiranih scen.

Dvojčka

Dejstvo je, da je za dvojčke zvestoba pravi izziv, vendar to ne pomeni, da od partnerja ne pričakujejo popolne predanosti. Kadar so ljubosumni, to preprosto povedo. Jasno in glasno ter na takšen način s svojimi občutki soočijo drugo stran, katero neredko po krivem obsodijo. Njihov jezik pač včasih prehiti zdrav razum.

Rak

Raki sicer niso pogosto ljubosumni, saj praviloma zvezo osnujejo z nekom, ki ga brezpogojno ljubijo, prav to pričakujejo tudi od druge strani in sploh ne pomislijo na možnost, da bi jim kdo nataknil rogove. Če jih ljubosumje vendarle prevzame, o tem molčijo vse dotlej, dokler njihovi občutki ne prerastejo v zamero. In če se njihovi sumi izkažejo za upravičene, tega nikoli ne odpustijo.

Lev

Karkoli boste tisti v razmerju z levom storili, nikoli nekomu drugemu ne izkazujte več pozornosti kot kralju živali. Kajti ljubosumni lev ni ravno prijetna zadeva. On se tedaj ne bo zadrževal in bo pokazal vso paletno negativnih čustvenih odzivov. Ranjen ponos levu zadaja res velike bolečine. Pa naj bo sum utemeljen ali povsem nerealen.

Devica

Device imajo svoja čustva praviloma pod nadzorom, a za neizrazno masko se lahko skriva veliko ljubosumja. Kadar rojen v tem znamenju dvomi v zvestobo partnerja, se z njim ne sooča, temveč se poda v pravo detektivsko akcijo, zbira podatke, išče dokaze in se šele, ko je teh dovolj, sooči z nekom, ki do njega ni pošten.

Tehtnica

Tehtnice si v razmerju želijo dvoje: biti ljubljene in živeti brez sporov. Na žalost so kaj hitro ljubosumne. Ker bi storile vse, da bi se izognile konfliktu in ker nočejo, da bi se komu zamerile, svoje občutke skrivajo. Dolgo. Vse dotlej, dokler ni mera polna in so si pripravljene priznati, da bo vendarle treba ukrepati. Šele takrat pridejo z besedo na dan. In tedaj niso prav nič nežne in uglajene. Ravno nasprotno.

Škorpijon

Rojeni v tem ozvezdju so med vsemi pripadniki zodiaka najbolj ljubosumni. Ljubosumni so na natakarja, ki njihovi spremljevalki nameni nasmeh, na trgovca, ki priporoča, katero vino kupiti in na srednješolsko ljubezen njihovega partnerja. A tega ne pokažejo očitno, temveč s prikrito manipulacijo izražajo negativno, velikokrat neupravičeno čustvo.

Strelec

Strelci so le redko ljubosumni in tudi tedaj, ko jih ta občutek prevzame, tega za nobeno ceno ne bi priznali. Vendar prevare ne prenesejo in kadar se jim zazdi, da njihov partner počne nekaj izza plota, tega niso pripravljeni odpustiti za nobeno ceno. Tedaj, ko so prepričani, da se nekaj dogaja, so se o tem pripravljeni pogovoriti, sprejeti resnico in zvezo končati. Brez pretirane drame in obsojanja.

Kozorog

Kozorogi so vedno ljubosumni, vendar o tem nikoli ne govorijo. Na srečo ljubosumje pri njih, tako kot hitro pride, hitro tudi izgine. Ko realno presodijo zadeve si vendarle morajo priznati, da so njihovi občutki v večini primerov neutemeljeni.

Vodnar

Rojeni v tem ozvezdju so nepredvidljivi in svojih čustev niso pripravljeni nikomur pokazati. Praviloma niso ljubosumni, kadar pa vendarle občutijo to čustvo, preprosto zapustijo nekoga, ki je po njihovem mnenju nezvest. Brez utemeljevanja in pojasnil.

Riba

Ribe so med najmanj ljubosumnimi znamenji. Vseeno pa jih kdaj prevzame občutek, da jim partner ni zvest. A zanj vedno najdejo opravičilo, saj premorejo veliko stopnjo empatije.

Res je, da ljubosumje ni v njihovi domeni, vseeno pa pričakujejo popolno zvestobo, predanost in veliko pozornosti. Kadar tega niso deležne,  podvomijo v poštenost druge strani in so se o tem vedno pripravljene pogovoriti, razumeti in iti v zvezi naprej.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Zakaj nas tako privlači prav določena oseba ali pa 8 stvari, ki fante na puncah noro privlačijo 

Priporočamo tudi: 5 intimnih poz, ki vaju bodo še bolj zbližale


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)