Horoskop: Kako boleč je za koga lahko razhod

Razhodi in ločitve se vsakega dotaknejo na drugačen način, kako se nekdo odzove na konec ljubezni, pa je odvisno tudi od astrološkega znaka, v katerem je rojen.

2.7.2019 ob 8:00

par_roke.jpg

Razpadi zvez in ločitve so v vsakem primeru boleči ter zadajo srčne rane, ki se pri enih celijo hitreje, pri drugih počasneje, nekateri se nanje odzovejo burno, drugi stisko skrivajo zase.

Kajti dejstvo je, da je vsak posameznik zgodba zase. Kako pa se na tragičen konec zveze praviloma odzovejo astrološki znaki? 

Oven

Ovni znajo biti zelo nepredvidljivi. Zlasti, ko gre za ločitev ali razhod. Če se v zvezi dolgočasijo, konec zveze neredko predlagajo sami, kadar pa ljubezenski brodolom pride iznenada in razhod predlaga druga stran, postanejo razdražljivi, impulzivni in še kako znajo udariti z besedami.

Na srečo se hitro pomirijo, poberejo in ko največja jeza mine, so znova zabavni ter norčavi, kakršni so sicer. Praviloma ne preteče prav veliko vode, preden so pripravljeni na nove zmenke.

Bik

Bike razhod ali ločitev močno prizadene in po koncu ljubezenske zgodbe dolgo trpijo. V večini primerov se trudijo obnoviti zvezo, če pa jim to ne uspe, se zaprejo vase, usodo objokujejo sami in si vzamejo veliko časa za prebolevanje.

Na srečo so potrpežljivi in se jim ne mudi v novo zvezo, raje počakajo, da se srčne rane povsem zacelijo, da pozabijo na nekdanjo ljubezen in šele nato začno razmišljati o novi zvezi.

Dvojček

Dvojček je mojster igre in tudi, kadar je soočen z ločitvijo deluje veselo, razigrano ter zdi se, da v resnici prav nič ne trpi. Seveda je to le predstava za druge, kajti potihem joče, a ne prav dolgo. Družabni dvojček hitro najde nekoga, ki mu pomaga celiti rane ali pozabiti na zgodovino.

Kdaj on predlaga ločitev ali razhod? Kadar se v zvezi začne dolgočasiti. Če v odnosu ne dobi tistega, kar pričakuje, ga brez oklevanja konča. Res je, da pred odločilnim korakom posluša nasvete drugih, a na koncu sprejme odločitev, ki je zanj najboljša.

Rak

Raku družina in zveza ogromno pomenita, res pa je, da je v intimnem odnosu velikokrat kar malo prezahteven. Če rak začuti, da mu partner ne namenja dovolj pozornosti in ljubezni, ju hitro poišče drugje.

V kolikor je on tisti, ki ga partner sooči z ločitvijo, ga to povsem potre in dolgo žaluje za razpadlo zvezo. Četudi bi zanjo še sam težko trdil, da je bila dobra.

Lev

Ko gre za ločitev, je levu najbolj pomembno dokazati, da je vse skupaj krivda partnerja. Saj ne, da ne bi prevzemal odgovornosti za svoja dejanja, a njegov ego preprosto ne dopušča misli na to, da bi nekdo, ki mu je podaril srce, lahko živel brez njega.

Ločitev ga globoko prizadene, a je preponosen, da bi to pokazal in hitro naredi vse, da bi pritegnil pozornost nekoga drugega in ga očaral. Čeprav še ni pripravljen na novo zvezo.

Devica

Device so praktične in če začutijo, da zveza pluje v napačno smer storijo vse, da bi jo rešile. Zlasti, če so posredi otroci. V kolikor situacija ni rešljiva, se sprijaznijo z izkupičkom in hitro zaprejo staro poglavje.

Karkoli se zgodi, pa se pred neljubimi posledicami trudijo zavarovati otroke. Ti so za nekoga, ki je rojen v ozvezdju device, vedno največja prioriteta.

Tehtnica

Tehtnice se zavedajo, da je razhod le ena od življenjskih priložnosti, s pomočjo katere zorijo in dobivajo nove izkušnje. To sicer ne pomeni, da zanje ni boleč, a če le lahko, skušajo iz celotne zgodbe potegniti nekaj dobrega.

Po scenariju tehtnice bi se partner vanjo ponovno zaljubil, v kolikor se to ne zgodi, je prisiljena iti naprej in hitro najde nekoga drugega, ki jo občuduje tako kot sama meni, da si zasluži.

Škorpijon

Škorpijoni so izjemno strastni. V kolikor so nepričakovano soočeni z ločitvijo, njihov odziv ne ostane neopazen. Ljubijo z vsem srcem in kadar je njihova ljubezen zavržena so jezni, prizadeti, kar jasno in glasno pokažejo.

Nič neobičajnega ni, da rojen v tem znaku pripravi kruto maščevanje ali stori nekaj manipulativnega, celo destruktivnega.  Kadar je škorpijon prizadet, pozabi na razum in ločitev ali razhod sta dogodka, ki ga res globoko prizadeneta.

Strelec

Strelci so svobodnega duha in če se v zvezi počutijo ujete ter nezpopolnjene, hitro potegnejo črto. Neredko se zgodi, da prav tako hitro skočijo v novo zvezo. Zlasti, kadar ločitev predlaga druga stran.

Tako namreč skušajo zakriti bolečino, ki jo razhod in vse kar ta prinaša, vendarle povzroči.

Kozorog

Kozorogi se na vse pretege trudijo, da bi zveza obstala. Oni hočejo nedotaknjeno družino. Ne prenesejo misli, da bi se razmerje končalo, a včasih pač ni druge izbire.

Če partner kozoroga prevara ali ga drugače prizadene, se ogradi s čustvenim zidom in se ni pripravljen pogajati za nobeno ceno. Sestavi načrt, kako po koncu zveze ravnati in mu strogo sledi ter tako počasi življenje postavi v prave tirnice.

Vodnar

Vodnarji nočejo biti tisti, ki bi veljali za slabe v zvezi, prav tako se bojijo pretiranih čustvenih odzivov partnerja in če začutijo, da odnos nima prihodnosti, tako dolgo manipulirajo, da življenskega sopotnika pripravijo do tega, da sam predlaga konec.

Tedaj so radi v družbi ljudi, radi pa so tudi sami in razmišljajo o vsem, kar se je zgodilo. A ne prav dolgo. Kajti pri vodnarju se življenje hitro vrti naprej.

Riba

Ribe zahtevajo veliko pozornosti in tisti, ki rojenega v tem znaku z njo dobesedno zasipa, jo gotovo dobi tudi nazaj. Prisegajo na stabilne zveze in so srečne, kadar v odnosu dobijo tisto, kar pričakujejo. Če ne, hitro padejo v malodušje ter depresijo.

Velikokrat se zgodi, da riba, preden dokončno dosodi, da je vsega konec, končuje in začenja zvezo z istim partnerjem. Ko končno prizna, da to ne vodi nikamor, se zateče v družbo ljudi, ki ji nudijo razumevanje in podporo ter tam počasi, a zagotovo zaceli srčne rane.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Horoskop: skriti talenti astroloških znakov Ali pa: Horoskop: takšen je( glede na to, kaj si po horoskopu) zate najboljši seks

Preberite še: Horoskop: katera znamenja najtežje in katera najlažje ljubijo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)