Adele zavrača grammyja, dala bi ga Beyonce

Pravi, da si nagrado za izvajalko leta zasluži Beyonce.

13.2.2017 ob 7:50

Reuters_Pictures-20170213061825-51209000.jpg

Britanska pevka Adele je velika zmagovalka včerajšnje podelitve glasbenih nagrad Grammy. Domov je odnesla kar pet kipcev, med katerimi so bili nagrada za pesem, album in ploščo leta. Kipec je dobila še za najboljši solo nastop in za najboljši pop album.


Adele je tako domov odnesla kipce v vseh kategorijah, v katerih je bila nominirana. Osmoljenka večera pa je bila Beyonce, ki je bila nominirana v kar devetih kategorijah, dobila pa je le dva – za najboljši urbani album in najboljši video (Formation).

Reuters_Pictures-20170213060139-06785300.jpg

Klanja se Beyonce

Adele je ob sprejetju nagrade za najboljši album leta presenetila vse zbrane v dvorani, ko je dejala, da te nagrade enostavno ne more sprejeti. "Sem zelo počaščena in hvaležna, a Beyonce je izvajalka mojega življenja," je dejala.

Podatki sicer kažejo, da je bil Adelin album 25 najbolje prodajan album minulega leta, močno je presegel tudi prodajo Beyoncijinega albuma Lemonade.

Ko je ponesreči že na odru zlomila kipec, je polovico ponudila Beyonce. Zdaj še ni povsem jasno, ali je Adele tudi uradno zavrnila nagrado. Če je temu tako, bi bila druga izvajalka v zgodovini Grammyjev, ki bi to storila. Prvič se je to zgodilo leta 1990, ko je nagrado za najboljši alternativni album zavrnila Sinead O'Connor z razlogom, da je podelitev nagrad preveč skomercializirana.

AP_Pictures-20170213030524-34814900.jpg

Kraljica odra

A kljub temu, da Beyonce ni bila velika zmagovalka podelitve, tako kot so mnogi pričakovali, je bila nedvomno zvezda večera. Vse oči so bile uprte v njen nosečniški trebušček. V zlati obleki, ki je razkrila tudi veliko gole kože, je bila videti kot boginja, vredna milijone dolarjev. Sapo pa je jemala tudi v rdeči obleki, v kateri se je sprehodila po rdeči preprogi. 

Avtorica: P. Pa.
Foto: Reuters, AP


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)