7 stvari, ki jih morate početi pri 30-ih, da boste bolje živeli, ko boste stari 50

Razmišljajte o svoji prihodnosti.

4.11.2018 ob 4:52

lustna_mlada_punca.jpg

Tisti, ki so že praznovali 50. rojstni dan, so za spletni portal Thinking Humanity nanizali nekaj življenjskih navad, ki jih velja upoštevati v tridesetih, da bi bili v petdesetih srečni in zadovoljni. Najpomembnejše je, da z jedilnika črtate hitro prehrano in druga nezdrava živila, prenehate kaditi, redno vadite ter dovolj spite. Ob tem pa upoštevate še sledeče napotke ...

1 Preberite vsaj deset knjig na leto

Človeški možgani potrebujejo redno vadbo, najboljši način razgibavanja malih sivih celic je branje ter reševanje miselnih nalog, kot so križanke, sudoku in naloge iz klasične matematike. Torej namesto, da v prostem času gledate televizijo, rešujte križanke in se pustite zapeljati napisani besedi.

2 Ne odlašajte s cilji

Bi radi kupili hišo? Imeli otroke? Napisali knjigo? Diplomirali ali vpisali še en študij? Spremenili kariero? Se naučili igrati glasbilo? Odprli svoje podjetje? Začnite načrte uresničevati danes in ne obljubljate si, da se jim boste posvetili nekega dne. Čas hitro beži in če boste s korakanjem proti svojim ciljem odlašali, boste to nekoč morda obžalovali.

3 Skrbite za zdravje zob

Redno obiskujte zobozdravnika in skrbite za higieno zob. Bodite natančni, ne ignorirajte težav. Čeprav vam je bel nasmeh v ponos vedite, da bo le ob primerni skrbi za zobe tak ostal dolgo in boste potem, ko boste zakorakali čez petdeseta, prihranili tudi marsikateri evro.

4 Pokukajte iz cone ugodja

Prestopite meje poznanega, podajte se na potovanje v neznane kraje, privoščite si avanturo svojega življenja, dovolite si tvegati. Povabite s seboj prijateljico in ustvarite večne spomine, ki jih boste vedno radi obujali.

5 Naučite se meditirati

Seznam prednosti meditacije je praktično neskončen. Zanjo potrebujete le malo časa dnevno, sprememba, ki jo bo prinesla v življenje, pa bo velika in opazna tudi ljudem, ki so vam blizu.

6 Ne primerjajte se z drugimi

Počnite stvari, ki so vam ljube, živite tako, kot vam je všeč, cenite sebe in dejstvo, da ste posebni, pa čeprav prav nič podobni tistim, ki jih poznate. Zadovoljstvo s samim seboj je največja skrivnost sreče sedaj in kasneje v življenju.

7 Ohranite prijatelje

Obkrožite se z ljudmi, ob katerih se počutite odlično, po katerih se lahko zgledujete, ki vas motivirajo in vas spodbujajo, ter na katere se vedno lahko zanesete. In kar je najpomembnejše, v družbi katerih uživate. Smejte se z njimi, počnite norosti, zabavajte se, jočite na njihovih ramenih in nikoli ne zanemarite prijateljskih vezi.

Avtorica: M. FL.
Foto: Unsplash

Preberite še: 7 načinov, kako ohraniti zdravje oči, če cel dan sedite za računalnikom ali pa Ste sladkosnedi? Tako se boste uprli prenajedanju s sladkorjem


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)