4 razlogi, zakaj ta konec tedna pozabite na družabna omrežja

Odložite telefone, ugasnite računalnike, ignorirajte družabna omrežja in si tako privoščite omrežno detoksikacijo.

15.6.2018 ob 3:47

zenska_klobuk_soncnica_narava_sonce_micna.jpg

Večina nas je vsak dan obkrožena s takšnimi in drugačnimi elektronskimi napravicami, na katerih lahko spremljamo družabna omrežja, od Facebooka, Twitterja, Instagrama do Snapchata. Vsa ta kradejo našo pozornost in nas odmikajo od narave ter pristnih medčloveških stikov.

Konec tedna je odlična priložnost, da se malo oddahnete od vseh, bolj ali manj nekoristnih informaciji, si privoščite tako imenovano omrežno detoksikacijo, uživate obkroženi z resničnimi ljudmi in v zavetju matere narave. Zakaj je omrežna detoksikacija več kot odlična ideja, niza portal Your Tango.

Poskrbeli boste za fizično zdravje

Več časa, kot preživite v družbi elektronskih napravic, manj ga je na voljo za gibanje. Če boste torej namesto, da bi si ogledovali fotografije prijateljice s počitnic na Tajskem, sedli na kolo ali se podali na bližnji hrib, morda samo na sprehod v park, boste poskrbeli tako za fizično, kot duševno dobrobit.

Koristili boste mentalnemu zdravju

Res je, fotografije na družabnih omrežjih so vabljive, lepe in vredne pozornosti. Vendar je bivanje v naravi tisto, ki blagodejno vpliva na vsa čutila in s tem na počutje. Lepa pokrajina očara oči, vonj cvetja razveseli nos, zvok ptičjega petja je balzam za ušesa, bister potoček ali sladke jagode razvajajo okus, veter nežno boža kožo. Na vse to tedaj, ko imate v rokah telefon, sploh niste pozorni, kar je res škoda, saj pristen stik z naravo ne koristi le fizičnemu, temveč tudi mentalnemu zdravju.

Imeli boste več časa zase

Morda se boste odločili za dolg pohod ali kratek sprehod, morda boste izbrali poležavanje v viseči mreži ali posedanje ob šumeči reki. Vseeno je, kaj boste počeli, pomembno je, da si vzamete čas samo zase ter za svoje misli. Brez motenj in umetnih zvokov, ki jih sicer vsak dan oddajajo vaše napravice, brez stresa, skrbi ali drugačnega vpliva, ki ga imajo na vas družabna omrežja.

Izboljšalo se bo vaše razmerje

S partnerjem lahko načrtujeta dejavnosti, ki se jim bosta skupaj predala, se podata v nove avanture, osvajata nove izkušnje, se bolje spoznavata. Brez deljenja objav in fotografij bosta imela več časa za pogovore, se povezala na globljem nivoju in intenzivneje doživljala občutke, ki jih gojita drug do drugega. Konec koncev je tudi zrenje v zvezde, ki sijejo z nočnega neba, lahko zelo romantično.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)