Nov Instagram trend, ki ga najverjetneje ne razumeš

Raziskali smo nenavadno umetnost, ki je preplavila Instagram.

20.4.2018 ob 6:50

punca_bazen_telefon_crna_ocala_micna_instagram.jpg

Si morda že opazila čudne asimetrične zloženke predmetov, ki se v zadnjem času počasi, a vztrajno pojavljajo na socialnem omrežju Instagram? Gre za popolnoma različne predmete, od kosov lesa, do majhnih skulptur in okrasnih blazin, ki so zložene ena na drugo, pri tem pa izgledajo kot, da se bo stolp zdaj zdaj porušil.

Pričelo se je s totemskimi skulpturami Ashley Hicks, ki so nekakšna psihadelična mešanica oblik sadežev, koral in bakterij, nadaljevalo pa z umetnostjo Omarja Sose, ki je ustvarjal za revijo Apartamento. Slednji je za gradnjo stolpov uporabil že marsikaj, od toaletnega papirja, do ledu in sveč ter celo predmetov, ki so jih izdelali drugi umetniki.

Njune skulpture so kmalu prevzele vlogo nadvse zaželenega dekorja v interjerju luksuznih newyorških in londonskih stanovanj, totemske skulpture pa so v zadnjem času postale trend tudi na Instagramu.

Drži, da na socialnih omrežjih najdemo veliko fotografij interierjev ter posledično tudi njihove opreme in tako, posledično, tudi totemskih skulptur. A majhna umetnost je pravzaprav prerasla v pravo umetniško gibanje in na Instagramu se totemi ne pojavljajo več v obliki dekorja temveč kot glavne zvezde fotografij mnogih kreativcev, ki stolpe postavljajo iz vseh možnih materialov.

Da boš bolje razumela, o čem govorimo in lažje spremljala tudi Instagram umetniško udejstvovanje ter morda v zbirko tudi sama dodala kakšno inovativno različico sodobne umetnosti, spodaj nizamo fotografije, ki te bodo pravzaprav kar malce obsedle, sploh, če je bolj aktivna tvoja desna polovica možganov.

A post shared by kelsey mcclellan (@kelseyemc) on

A post shared by casa shop (@casa__shop) on

Pripravila: Ev.N., povzeto po ManRepeller
Fotografije: Instagram, Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)