12 neproduktivnih navad, ki se jih uspešni izogibajo

Pametno bi jim bilo slediti.

8.11.2017 ob 5:55

uspeh_micna.jpg

Uspeh ni družbena definicija, temveč je definicija nas samih: smo dosegli vse tisto, kar smo si želeli? Smo uresničili cilje, ki smo so jih zadali?

In ker smo si ljudje različni, vsakomur uspeh pomeni nekaj drugega in drugačnega. Nekaj pa je skupno vsem: vsi zanj potrebujemo čas in trud. Ter osvajanje pravih navad in izogibanje tistim, ki stojijo na poti do uspeha. Poglejte 12 takšnih, ki se jim tisti, ki zase pravijo, da so uspešni, nikoli ne predajo.

Ne nalagajo si preveč dela

Res je, srečni in uspešni posamezniki premorejo dobro delavno etiko in navade, poznajo pa tudi svoje meje in sposobnosti, ter zato nikoli ne pretiravajo z delom in obremenitvami. Poznavanje svojih meja je nedvomno prvi korak na poti do uspeha.

Ne dopuščajo, da bi jih nadvladovala tehnologija

Človek naj vlada tehnologiji in ne tehnologija človeku je nedvomno reklo, ki bi ga morali upoštevati vsi. Prav žalostno je, koliko časa v sodobnem življenju namenjamo takšnim in drugačnim napravam. Uspešni se zavedajo pasti družabnih omrežji in stalne dostopnosti, zato znajo odložiti telefon in ugasniti računalnik.

Nikoli niso brez načrta

Dober načrt omogoča smotrno uporabo časa in energije. Saj veste, kako pravijo: ne načrtovati pomeni načrtovati neuspeh. Ni treba, da greste v podrobnosti. Seznam dnevnih opravil bo povsem zadostoval.

Poznajo pomen osredotočenosti

Stalno spreminjanje prioritet nikoli ni dobra navada. Zbran in osredotočen posameznik je tisti, ki ve, kaj je pri njemu na prvem, drugem in tretjem mestu ter je osredotočen na svoje cilje in prioritete, ki se ne spreminjajo z danes na jutri.

Ne delajo pozno v noč

Ne gre za delo znotraj delavnega časa, temveč za tisto, ki zavzema prosti čas. Če se delavnik zavleče občasno, ni nič narobe. A če je to stalna praksa je prav ta tista, ki vas na poti do uspeha ovira. Prosti čas, počitek in zabava so vendarle prav tako pomembni, kot opravljanje nalog.

Zadev nikoli ne puščajo nedokončanih

Uspešni posamezniki začeto vedno končajo. In nikoli ne puščajo za jutri, kar lahko storijo danes.

PREBERI še // 5 navad pred spanjem, ki jih imajo uspešni ljudje

Ne dovolijo si, da ne bi bili pozorni

Ignoriranje in zavračanje predlogov drugih je slaba navada. To večinoma počnejo ljudje, ki so prepričani, da vse lahko postorijo sami, a prav natančno, pozorno poslušanje in upoštevanje idej je tisto, kar širi obzorja, znanje ter tako tlakuje pot do uspeha.

Ne zavračajo druženja

Medtem, ko so nekateri bolj družabni, se drugi raje držijo zase. A vendar je prav sodelovanje z drugimi in izmenjava mnenj tisto, kar razbremeni posameznika ter pomaga najti boljše rešitve in ideje.

Ne počivajo na lovorikah

Ali z drugimi besedami: ne zavračajo novih znanj. Naši možgani potrebujejo stalne izzive in naloge, le tako lahko ostanejo vitalni ter se v njih porajajo vedno nove ideje. Prav osvajanje novih znanj in sposobnosti je tisto, kar jim to omogoča.

Ne sklicujejo nepotrebnih sestankov

Običajno uspešni prevzemajo vodilne vloge. A kljub temu, da veljajo za avtoritete, govorijo le tedaj, ko imajo kaj za povedati. Prazno besedičenje in nesmiselni sestanki zato niso nekaj, za kar bi namenjali čas ali energijo.

Niso dezorganizirani

Biti organiziran pomeni vedeti, kje se kaj nahaja. Tako na mizi, kot na računalniku, v omari, pisarni in v možganih. Stalno iskanje česarkoli je namreč preprosto izguba časa.

Ne dopuščajo prekinitev in motenj

Le kdo ne sovraži, kadar ga med delom kaj zmoti. Takšne in drugačne prekinitve še kako kratijo delavno storilnost in so hkrati velika izguba časa. Uspešni vedo, kdaj je čas za odmor in kdaj je čas za delo ter se med njim ne pustijo motiti, pa čeprav to pomeni, da se ne oglašajo na telefon in ne odgovarjajo na elektronsko pošto.

 

Danes te na MIČNI čakajo še te ZANIMIVE vsebine:

Rihanna odkrito o svoji teži. Kaj se lahko naučimo od nje?

Edino, kar pomaga, ko se nas loteva prehlad

Najbolj modni škornji te sezone

Kako se rodi kolumna

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)