Najbolj vroče počitniške destinacije tega poletja

Prvomajske počitnice so za nami in čas je za načrtovanje poletnega dopusta.

14.5.2023 ob 8:10 | Foto: Getty Images | Avtor: E. N.

Najbolj vroče počitniške destinacije tega poletja

Za nami so prvomajske počitnice in marsikdo se je v preteklih dneh odpravil na morje, v kakšno evropsko prestolnico ali pa celo poletel raziskovati kakšno bolj oddaljeno deželo.

Razporeditev prazničnih dela prostih dni je bila nadvse ugodna, zato so si mnogi privoščili nekoliko daljši oddih. Kar pa seveda ne pomeni, da nismo ponovno pripravljeni, da začnemo načrtovati nove pustolovščine.

Vas zanima, katere destinacije bodo prihajajoče poletje med turisti z vsega sveta najbolj priljubljene?

Spodaj preverite seznam čudovitih kotičkov sveta, ki jih boste v prihajajočih mesecih najpogosteje ugledali na fotografijah družbenih omrežji.

Evropske prestolnice

Čeprav smo se do sedaj že dodobra naučili, kaj pomeni beseda city break oziroma odmor v mestu, skok v katero od evropskih prestolnic še zdaleč ni iz mode. Letalske vozovnice so sicer v primerjavi s preteklimi leti občutno dražje, tako, da velja za ogled mest prihraniti nekaj več, kot smo bili vajeni.

Najbolj vroče točke tega poletja so po napovedih portala Travel + Leisure Pariz, Rim, Lizbona in, nekoliko presenetljivo, Dublin. 

V najbolj vročih mesecih se velja izogniti previsokim temperaturam in zoprni turistični gneči, zato si je španska mesta, pa tudi italijanske turistične točke morda bolje prihraniti za obisk izven sezone. Bolj priporočamo Berlin, Amsterdam in severne metropole, kot so Stockholm, Kopenhagen in Oslo.

Še bolj pametno pa je v poletni sezoni raziskati (nekoliko) manj znana mesta, kot so poljski Gdansk, portugalski Porto, belgijski Bruges in podobno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Europe Travel Magazine (@europadigest)

Japonska

Posebno pozornost velja to sezono nameniti Japonski, ki je bila ena izmed tistih držav, ki so najdlje vztrajale s koronskimi in pokoronskimi ukrepi.

Dežela vzhajajočega sonca je zopet odprta za širše množice in marsikdo si bo lahko letos končno potešil željo po tej kulinarično in kulturno izjemno bogati državi.

Suši, cvetoče češnje, žuboreče metropole in pogled na goro Fuji bodo letošnje poletje zagotovo izjemno prisotne vsebine instagrama in tiktoka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@mari_pip1025.pancake)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ℕ

ZDA

Čeprav je v zadnjih letih ZDA na lestvicah želja po obisku zdrsnila za nekaj mest, kaže, da si bo kmalu opomogla, saj se zopet vzpenja po turistični priljubljenosti.

Ne le, da je New York zopet poln turistov, visoko na lestvicah priporočil za obisk so tudi Oregon, Orlando, San Francisco, Austin in Miami.

Seveda še vedno velja na svoj bucket list uvrstiti prevoženo cesto 66 z vsemi pripadajočimi vročimi postojankami ter raziskati ameriške nacionalne parke, ki jemljejo dih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@route66official)

Francoska riviera

Italijanska in francoska riviera že nekaj časa bijeta "boj" za prvo mesto, to poletje pa bo prvo mesto zopet prevzela slednja.

Sprehod skozi Cannes, hedonizem v Saint Tropezu, raziskovanje kulinarike v mestu Antibes in počitnikovanje v francoskih vilah je v zadnjih dneh še posebej vroča izbira zaradi romantične poroke Sofie Richie, ki je s svojim dnevom ljubezni sprožila pravo evforijo francoskih počitnic.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Richie Grainge (@sofiarichiegrainge)

Grški otoki

Nikakor pa ne moremo niti mimo grških otokov, ki ostajajo priljubljena morska destinacija in morda tudi dobra ter nekoliko bolj ugodna alternativa Hrvaški.

V izogib visokim cenam se bo treba izogniti tudi Mikonosu in Santoriniju, a skok na Kreto, Paros, Ios in druge otoke bodo prav tako užitkarski in polni čudovitih razgledov, odlične mediteranske hrane in fotografij z idiličnimi belimi hiškami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VisitMagicalGreece

Preberite še: Grčija: najlepši otoki, ki jih je vredno obiskati

Morda vas zanima tudi: El Rocio: navdihujoč kraj v Španiji, kjer kraljujejo konji


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)