9 žensk in 9 njihovih razlogov za odprto zvezo

Razlogi za odprto zvezo so tako različni kot tisti, ki živijo v njej.

18.7.2021 ob 5:05 | Foto: Ivanko_Brnjakovic/Gettyimages | Avtor: M. FL.

9 žensk in 9 njihovih razlogov za odprto zvezo

Za mnoge je srečna monogamna zveza en najvišjih idealov v življenju. So pa tudi takšni, ki sebe ne vidijo v njej in se zato odločijo za tako imenovan odprt odnos.

Ta jim, čeprav v družbi o njem še vedno kroži veliko predsodkov, bolj odgovarja. Zakaj pa se jim zdi boljši od tradicionalne zveze?

Odgovorov na to vprašanje je toliko, kot je oseb, vpetih v odprto zvezo. Devet junakinj je za portal Reddit povedalo, zakaj so se (seveda skupaj s parterjem) odločile zanjo.

Razlog je bila aseksualnost

"Ob soprogu sem z leti postala aseksualna in sem povsem izgubila zanimanje za seks. To sem mu tudi povedala in pogovorila sva o možnostih za reševanje te težave. Odločila sva se za odprt zakon in še vedno sva poročena. Prav to je rešilo najin odnos," Mary, 42 let.

Zamujene izkušnje

"Poročila sem se z moškim, s katerim sem izgubila nedolžnost. Zato imava odprto zvezo. Tako sem lahko z moškim, ki ga ljubim in hkrati osvajam nove izkušnje, ki jih pred zakonom nisem," Betty, 30 let.

 

Izgubljen in najden libido

"Po enajstih letih zakona sem izgubila libido in odločila sva se za odprt zakon. Sedaj si moža, ker vem, da si ga želijo druge, želim tudi jaz," Karin, 45 let.

Začetna iskra afere

"Najin odprt zakon se je začel tako, da me je mož varal. In jaz sem varala njega. Odločila sva se, da bova drug do drugega odkrita in povedala sva si resnico. Sedaj se zabavava oba. Brez slabe vesti," Milly, 29 let.

Želja po spremembi

"Nekega dne sem pogledala soproga in si mislila, da bi nekaj drugačnega, novega. Da bi poskusila tudi z žensko. Povedala sem mu in od tedaj imava odprt zakon. Včasih je resnično preprosto," Lilly, 30 let.

Vmes je bila bolezen

"Mojega soproga muči depresija in njegova seksualna želja je nižja od moje. Sprva sem zato imela afero, a tudi slabo vest, zato sem mu jo priznala. Sedaj se o tem odkrito pogovarjava, sem pa večinoma jaz tista, ki si privošči izlete," Stella, 29 let.

Trojček naju je napeljal na več

"S soprogom sva okusila trojčka. Da bi malo popestrila najin seks. Bilo nama je tako všeč, da sva se odločila za odprt zakon. Od takrat je vse zelo zabavno," Bridgit, 30 let.

Odkrivanje možnosti

"Soprog je vedno želel odprt zakon in po letih moledovanja sva se res odločila zanj. Zabavno je imeti možnost in priložnost spati z drugimi," Kathy, 34 let.

Raziskovanje spolnosti

"Najino spolno življenje ni ravno cvetelo. Krivda je bila zlasti v meni, saj sem si včasih v postelji zaželela ženske. Sem biseksualna. Dogovorila sva se za odprt zakon in tako lahko razsikujeva po mili volji," Rose, 34 let.

Preberite še: Vlogerka Tjaša iskreno o odprti vezi: Vsi na tem svetu smo vredni ljubezni. Vsi smo ljubezen

Morda vas zanima tudi: 6 pravil, če sta se odločila za odprto zvezo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)