9 jasnih dokazov, da vajinemu razmerju ni več pomoči

Včasih je težko sprejeti končno odločitev o razhodu, a če se v razmerju pojavljajo nekatera obnašanja, je bolje zapreti skupno poglavje.

20.9.2018 ob 3:49

ljubezen_par_postelja.jpg

Velikokrat je težko prepoznati, da je skupna zgodba končana in da razmerju ni več pomoči. A neredko so znaki, da se je odnos izpel, pred nosom. Kateri več kot zgovorno pričajo, da nadaljevanje nima smisla, niza Cosmopolitan.

Komunikacija je zamrla

"Komunikacija je ključna sestavina razmerja in kadar ta zamre, zvezi praviloma ni več pomoči," meni strokovnjakinja za razmerja Rachel DeAlto.

Se ne pogovarjata več o tem, kakšen je bil vajin dan, o pričakovanjih, strahovih, o tem, kaj vaju veseli in kaj moti? V družbi drug drugega večkrat molčita, kot govorita? To so, po besedah DeAltove, nedvomno znaki, da vama drug za drugega ni več mar in da bi bilo bolje, če bi po poti življenja nadaljevala vsak zase.

Seksa ni več

Zdravo spolno življenje, ki ustreza spolnim potrebam obeh, je prav tako temelj intimne zveze. Če je v spalnici zavladalo popolno zatišje se zato vprašajta, kje tiči vzrok za to. Kadar se vajine spolne navade hitro in drastično spremenijo v negativno smer, to ne pomeni nič dobrega. Vzponi in padci v libidu so nekaj običajnega, kadar pa spolna želja povsem zamre in za to ni kriva bolezen ali drug konkreten razlog, je čas, da zaključita skupno zgodbo. Če ni prisotne želje, da bi zadeve vendarle znova speljala po nekdanjih tirnicah.

Dolgočasita se

Spočetka je bila zveza razburljiva, zanimiva, romantična. Ko obdobje medenih tednov mine, seveda v njej ni več toliko strasti, a še vedno se spoznavata, drug ob drugem rasteta in se razvijata. Če le znata ohranjati dinamiko in skrbita, da se v odnosu ne dolgočasita. V kolikor se vama zdi, da so dnevi enolični ter da kot posameznika in kot par stojita na mrtvi točki, kjer že mesece stagnirata, je bolje vreči puško v koruzo.

Veliko se prepirata

Spori in nesoglasja so del vsake zveze. Z njimi se, ob pravilnem reševanju težav, razmerje krepi in raste. A če so ti del vajinega vsakdana in izbruhnejo zaradi povsem nepomembnih malenkosti, vama ne bodo pomagali osnovati trajnega odnosa. Nasprotno. Pogosti, malenkostni spori, očitki in zamere so tisti, ki jasno nakazujejo, da se ta bliža koncu.

Nimata skupnih načrtov

Skupni načrti in cilji obema zagotavljajo varnost v odnosu, saj jasno sporočajo, da ta ima prihodnost. Prav tako se pri doseganju teh tesneje povežeta. Če so prisotni. V kolikor jih ni, vajina zveza nima najlepših obetov.

Ne pogrešata se

V resnici raje, kot drug z drugim, čas preživljata vsak zase. Kadar sta ločena, pa naj bo za en dan ali en teden, se ne pogrešata, vroča snidenja po dolgi ločitvi pa so le še del vajine zgodovine. Tja vse hitreje drvi tudi vajin odnos.

Sanjarite

O nekom drugem. O nekom, ki vas privlači tako močno, kot vas je nekoč partner. Zamišljate si, kakšno bi bilo življenje z njim, želite si, da bi vas povabil na zmenek in da bi čas preživljali v njegovi družbi. Takšna sanjarjenja pomenijo, da se vse bolj čustveno odmikate od partnerja in da je vajin odnos praktično končan.

Preprosto ne zanima vas

Kaj počne, o čem razmišlja, kje je in s kom se druži. Ko enkrat pridete do te točke, resnično nima smisla vztrajati v zvezi, ki očitno ne vodi nikamor. "Med ljubeznijo in sovraštvom je brezbrižnost. Kadar se to pojavi, razmerje nedvomno drvi proti prepadu," meni Rachel.

Varali ste

Ali je varal on. Res je, da obstajajo pari, ki lahko po prevari znova vzpostavijo odnos, a če je zveza že tako na trhlih temeljih in dvomita, da bo obstala, je prevara nedvomno lahko razlog za oster rez.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: "Bila sem ljubica in to sem se iz tega naučila" (resnična izpoved) ali pa Samski? 6 zlatih nasvetov, da bo vaša naslednja zveza uspešna


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)