8 malenkosti, ki jih lahko vsak dan storite za lepše razmerje

Dokazi, da so za lepši odnos dovolj drobne pozornosti.

22.9.2019 ob 6:00 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

8 malenkosti, ki jih lahko vsak dan storite za lepše razmerje

Ne glede na to, kako srečno in lepo je vajino razmerje, vedno je mogoče poskrbeti, da bi bilo še prijetnejše in predvsem, da iskrica ljubezni nikoli ne bi ugasnila. In to s čisto preprostimi, na prvi pogled neznatnimi gestami. Nekaj takšnih, ki jih lahko umestite v vajin vsakdan, za portal Women's Health navaja družinska in spolna terapevtka Irina Firstein.

Poljubita in dotaknita se drug drugega. Kar tako

Izkazovanje naklonjenosti z dotikom, ki ne vodi v seksualni odnos, je neprecenljivo. Tu so na prvem mestu poljubi kar tako, dotiki brez skritega ozadja, objemi, ki ostanejo zgolj objemi.

Kajti ne glede na to, kako nor je vajin urnik ter v kakšni časovni stiski sta, zanje si vedno lahko vzameta nekaj trenutkov in najdeta pravo priložnost.

Slovo in snidenje naj bosta dogodka

Pust pozdrav v slovo zjutraj, ko odideta od doma in prav takšen tedaj, ko se snideta ni nekaj, kar bi lahko okrepilo odnos.

Zato si vzemita nekaj minutk, se ob slovesu in snidenju tesno objemita, poljubita in poslovita ali pozdravita tako, kot se spodobi. Drobna gesta bo med vama okrepila povezanost in občutek pripadnosti, hkrati bosta drug drugemu z njo sporočila, da se ljubita ter da sta ljubljena, kar je neprecenljivo.

 

Odložita napravice

Vsaj pol urice si vzemita samo drug za drugega. Na kavču brez televizije, telefončkov in drugih napravic. Pa čeprav tedaj samo sedita v objemu. Ali se pogovarjata, kakšen je bil vajin dan.

Bodita prisotna v trenutku. Ne le s telesoma, temveč tudi z mislimi.

Vključita moč spomina

S pravim vonjem. Pa naj bo to vonj njegovega parfuma ali vodice za po britju, ki jo je uporabljal tedaj, ko sta se spoznala ali vonj po špagetih, ki sta jih skuhala za prvo večerjo.

V publikaciji Personality and Social Psychology Bulletin objavljena študija je dokazala, da prijetna aroma, ki spominja na preteklost, pričara lepe obete za prihodnost.

Skupaj se odpravita v posteljo

En se odpravi v posteljo, drugi še gleda televizijo. Vam je znano? V resnici niso redki pari, ki sledijo takšni večerni rutini, a za trdno, stabilno ter zdravo zvezo se je priporočljivo k počitku podati istočasno.

Ne samo, ker bi temu sledil seks, temveč predvsem, ker z usklajenimi urniki krepita medsebojno bližino, povezanost in stopnjo intime.

Skupaj telovadita (vsaj včasih)

Med telesno aktivnostjo telo preplavijo hormoni dobrega počutja endorfini in zakaj ne bi tega izkoristila tudi tako, da se vadbi predajata skupaj?

Kajti rek, da par, ki se znoji skupaj, ostane skupaj ni iz trte zvito, saj skupna vadba povečuje povezanost in zadovoljstvo, prav to pa je za uspešno zvezo zmagovita kombinacija.

 

Smejta se

Morda se sliši samoumevno, a mnogo parov na žalost pozabi, da je skupen smeh ključ do zadovoljstva v zvezi. Zlasti, če se par smeji skupaj in se zabava ob istih stvareh.

Kar tako pošljite kratko sporočilo

Če že ne morete brez telefona, ga izkoristite v prid boljše zveze. Torej mu kar tako pošljite sporočilo. Z vsebino, ki mu bo pogrela srce, ne s prošnjo, naj iz trgovine prinese mleko.

Spontano izkazovanje pozitivnih čustev tudi tedaj, ko nista skupaj, je še ena gesta, ki pripomore k lepši in uspešnejši zvezi.

Preberite še: 6 dokazov, da niste dober partner (čeprav sami menite drugače)

Morda vas zanima tudi: 7 običajnih prepirov, ki vaju čakajo, ko postaneta par


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)