7 stvari, ki bi jih za srečno zvezo moral vsak dan početi vsak par

Z njimi drug drugemu vedno znova izkazujeta ljubezen.

2.10.2018 ob 3:40

par_shutterstock_274687205.jpg

Vsak ima v življenju različne partnerje, le en pa je tisti, ki mu ukrade srce. In ko se to zgodi, z njim preživi veliko časa, skupaj z njim načrtuje in sanja, o njem ponosno pripoveduje prijateljem, skratka ga ceni in spoštuje. Kar mu včasih pozabi pokazati.

Seveda to na razmerje ne more vplivati najbolje, mogoče pa je poskrbeti, da bo vedno vedel, kako poseben in neprecenljiv je v očeh svoje druge polovice. Se sprašujete, kaj vam bo pri tem v pomoč?

Nasmeh, objem, poljub

Že sam nasmeh lahko nekomu polepša dan. Dokazano je, da blaži stres in izboljšuje storilnost. Smeh je hkrati nalezljiv in zakaj se ne bi smejala? Skupaj. Če boste vsak dan iskrenemu nasmehu ob snidenju, slovesu ali kar tako dodali še topel objem in vroč poljub, boste brez besed povedali, kaj v resnici občutite.

Pohvala

Povejte ji, da je lepa. Povejte mu, da je čeden. Pohvalite značaj, sposobnosti, spretnosti, domiselnost, trud. Včasih je lahko pohvala tudi v obliki zahvale: "Hvala, ker si mi na servis peljal avto." " Hvala, ker si mi kupila, kar sem naročil." Nikoli ne zamudita priložnosti pokazati, kako hvaležna sta drug za drugega in kako močno se cenita.

Recite: "Hvala, ker si z menoj."

Biti z nekom v zvezi je odločitev, ki jo sprejemata vsak dan posebej. Četudi bi včasih bilo lažje, če bi odločitev bila drugačna. Zapomnita si, drug drugega sta izbrala navkljub dejstvu, da je na svetu na bilijone ljudi. In zato si morata biti hvaležna.

Poslušanje

Poslušanje zahteva pozornost in trud razumeti povedno. Ne prekinjajte in medtem, ko druga stran govori, ne razmišljajte o odgovoru. Le s pozornim poslušanjem si je mogoče zagotoviti primeren odziv, najti dodatna vprašanja in ideje ter predebatirati tisto, kar ste slišali.

Preživljajta čas skupaj

Naj bo kuhanje, igranje igric, obiskovanje prireditev. Preživljanje kvalitetnega časa skupaj ob dejavnostih, ki vaju veselijo, vaju bo izdatneje povezalo. Med tem bosta lahko govorila od dogodkih dneva in o ciljih. Tako tistih, ki jih imata kot posameznika, kot onih, ki jih imata kot par. Delita svoja nova znanja, se pogovarjajta, smejta in zabavajta. Izberita čas, ki vama najbolj odgovarja, lahko samo enkrat na teden, nikoli le ne pozabita na stvari, kar vaju povezujejo v zadovoljen in srečen par.

Spodbujanje drug drugega

Vsak ima cilje, velike ali male. In velikokrat obupamo, preden pridemo do njih. Največkrat zato, ker nimamo prave spodbude. Le malce te je včasih dovolj, da se zadeve obrnejo v pravo smer, kar ne vpliva pozitivno le na partnerja, pač pa na celoten odnos. Prava spodbuda namreč izkazuje sprejemanje, razumevanje in predvsem ljubezen.

Besedi ljubim te

Osebno, s kratkim sporočilom, z elektronsko pošto. Izpovejte ljubezen takoj, ko se zbudite in preden zvečer zaspite. Napišite ljubim te na listič in ga pustite nekje, da ga bo prejemnik našel ali pustite izpoved s pomočjo glasovnega sporočila. Res drobno, a za uspešno zvezo še kako pomembno dejanje.

Avtorica: M. FL
Foto: Shutterstock

Preberite še: 5 skrivnosti spolno potešenih žensk ali pa Analni seks: 13 stvari, ki jim mora vedeti vsaka ženska


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)