7 manj znanih (a neprecenljivih) prednosti samskega stanu

Ne glede na to, kako opevano je življenje v zvezi, je neizpodbitno dejstvo, da ima tudi samski stan veliko prednosti.

20.6.2022 ob 5:20 | Foto: Ross Helen/Gettyimages | Avtor: M. FL.

7 manj znanih (a neprecenljivih) prednosti samskega stanu

Ne glede na to, v kaj so nas prepričale romantične komedije in kako zavzeto širši ter ožji krog znancev, prijateljev in družinskih članov opeva življenje v dvoje, ima tudi samski stan veliko prednosti.

Nekaj manj znanih (a neprecenljivih) niza Your Tango. Z njimi lahko, če ste samski po lastni ali ne po lastni volji, postrežete vsakič, ko boste znova postavljeni pred vprašanje: ali ni že čas, da nekoga najdeš?

Samski so bolj zdravi in bolj fit

Saj veste, kako gre: ko se razmerje ustali in partnerja en ob drugem postaneta sproščena, se kaj hitro pozabi na redno vadbo in zdravo prehrano. Posedanje na kavču ob skledi prigrizkov je veliko bolj mamljivo v dvoje.

V Veliki Britaniji opravljena raziskava je tako pokazala, da se kar 62 odstotkov vseh potem, ko osnuje resno zvezo, zredi. Da, tiste večerje v dvoje zagotovo pripeljejo do nekaj odvečnih kilogramov.

Medtem, ko samski lahko poplesavajo v klubih in se spogledujejo z vročimi tujci. Kaj se sliši bolj zabavno?

Samski imajo boljše družabno življenje

Zagotovo imate tudi sami prijatelja, ki je potem, ko je spoznal ljubezen svojega življenja, pozabil na ostalo družbo.

Tudi iz drugih razlogov so z vidika družabnega življenja samski v prednosti.

Ni namreč skrivnost, da pari težje snujejo nova prijateljstva in raziskave kažejo, da so poročeni manj pozorni do svoje širše družine, prijateljev in sosedov.

Tudi v časopisu Journal of Marriage and Family objavljena raziskava je pokazala, da ženske v zvezi veliko manj časa preživijo s prijatelji v primerjavi s samskimi damami.

Samski manj pijejo

Ko pomislite na vse koktejlčke, ki si jih privoščite s prijateljicami, se vam morda ne zdi logično, da poročeni ali tisti v resni zvezi pijejo več, kot samski.

A če gre verjeti na to temo opravljeni raziskavi, poročene ženske pijejo več in pogosteje od samskih ali že dlje ločenih.

Samski imajo boljše spolno življenje

Dolgotrajna zveza ali zakon nista sama po sebi zagotovilo za dober seks in intimo. In kar je pri celotni zgodbi najbolj zanimivo: glede na ameriško raziskavo spletne strani Match.com, 49 odstotkov samskih, ki iščejo partnerja, seksa dva do trikrat na teden, s čimer se lahko pohvalijo le redki poročeni ali v zvezi.

Samski imajo boljše karierne možnosti

Če iščete delo, ste samski v prednosti pred poročenimi. Glede na podatke družbe CNN Money, podjetja raje zaposlujejo samske kot vezane.

Podatki kažejo tudi, da je po zaključku zadnje recesije službe po odpustu ponovno dobilo 90 odstotkov samskih in le 22 odstotkov poročenih.

Kar je po svoje logično: samski so fleksibilnejši, lažje sprejemajo premestitve, lažje opravljajo nadure in proste dneve lažje prilagajajo potrebam podjetja.

Samski spijo bolje

Ne glede na to, kako prijetna je misel ponoči se stisniti k partnerju ostaja dejstvo, da samski spijo bolje. Ena od raziskav o kvaliteti spanca je pokazala tudi, da bi skoraj polovica oseb v zvezi raje, kot s partnerjem, spala v svoji postelji.

Zakaj? Ker tako nihče na sosednjem ležišču ne bi smrčal, se obračal, kradel odejo ali v postelji celo malical.

Samski imajo manj finančnih skrbi

Res je, da je le en dohodek, a vsako razmerje je po svoje investicija. Pomislite samo na vse zmenke in priprave nanje, na romantične pobege, na darila, da ne omenjamo poroke, večjega stanovanja … Denar, ki se steka na račun, zaradi vsega tega kar hitro tudi skopni.

Ob tem je treba omeniti še, da so finance najpogostejše jabolko spora med partnerji in če ste v razmerju zgolj s svojo denarnico, ste za finančne spore na srečo prikrajšani ter se vam ni treba nikomur zagovarjati, ker ste si privoščili še en par čevljev.

Preberite še: Horoskop: Pet astroloških znakov, ki so raje samski kot v zvezi

Morda vas zanima tudi: Mame po ločitvi o tem, kar o življenju samskih staršev večina zamolči (resnične izpovedi)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)