6 (upravičenih!) razlogov za odpoved poroke

Ne glede na to, kako blizu je veliki dan, obstaja vsaj šest upravičenih razlogov, zaradi katerih se lahko tik pred poroko premislite.

28.5.2022 ob 6:57 | Foto: Unsplash | Avtor: M. FL.

6 (upravičenih!) razlogov za odpoved poroke

Zamislite si situacijo: tu ste vi in tu je vaš izbranec, s katerim sta ujeta v romantično zgodbo, ki jo nameravata okronati z zakonom.

Torej: vabila so poslana, bela obleka čaka v omari, torta je naročena, rezervirala sta poročno potovanje.

Vendar vas zadnje čase obhajajo dvomi, ki so veliko več, kot strah pred zavezo nekomu, s katerim naj bi ostali do konca dni. Nekaj vam govori, da poroka ni pametna odločitev. Nekaj vas nagovarja, da bi jo morali odpovedati. Kajti vse bolj ste prepričani, da boste na koncu razočarani.

Naj vas najprej pomirimo: takšni dvomi pred velikim dogodkom niso redkost, obstajajo pa primeri, ko bi jim morali nameniti malce več pozornosti in se v končni fazi odločiti, da ni še nastopil trenutek za zakon. Šest upravičenih razlogov za odpoved poroke razkriva Your Tango.

Upate, da se bo spremenil

To, da si ne delita enakih osnovnih vrednot že veste. Veste tudi, da je ujemanje dveh glede njih en od pogojev stabilne zveze. A pripravljeni ste spregledati dejstvo, da med vama prihaja do razhajanj, saj ste prepričani, da se bo nekoč spremenil in bo spoznal, da je resnica na vaši strani.

Morda vas moti kakšna druga njegova lastnost in verjamete, da se je bo sčasoma otresel. Žal je resnica drugačna: upanje, da se bo spremenil v vaši družbi, je največkrat  iluzija, ki se na koncu ne uresniči.

Če ste to spoznali zadnji trenutek, imate vso pravico odpovedati poroko.

Že pred poroko sta se znašla v hudih težavah

Obdobje medenih tednov sploh še ni nastopilo, kaj šele minilo, vidva pa sta si vedno znova v laseh zaradi nepomembnih malenkosti ali pomembnih življenjskih vprašanj.

Ne glede na to, kaj je med vama jabolko spora, če nesoglasji ne znata rešiti na miren način, če za reševanje potrebujeta celo pomoč tretje osebe, če se ne znata dogovarjati in pogovarjati, se po zakonu to ne bo spremenilo.

Nasprotno, velika verjetnost je, da bo vse skupaj samo še slabše. Če ste to končno dojeli in ugotovili, da ne morete pričakovati pravljice, lahko prekličete vabila in odpoveste poroko. Oziroma bi to morali storiti.

Nista se pogovorila o podrobnostih zakonskega življenja

Veliko je stvari, ki jih bosta morala reševati sproti ter se o njih dogovarjati. Veliko pa je tudi stvari, ki jih morata doreči še preden dahneta usodni da. Nekakšen osnovni načrt vajinega skupnega življenja morata izdelati: kje bosta živela? Bosta imela otroke? Koliko jih bo?  Kaj bo na prvem mestu: družina ali kariera, kako bosta varčevala in koliko ter za kaj zapravljala?

Vse to so stvari, o katerih se morata pogovoriti, preden oblečete belo obleko. Če jih še nista predebatirala, je s poroko več kot pametno še malo počakati.

Nista še skupaj preživela enega leta

Ne glede na to, kako hitro teče čas, če nista skupaj preživela vsaj enega leta, potem o poroki ne bi smeli niti razmišljati. Leto dni zmenjkovanja pred njo je minimalen čas, v katerem se pokažejo vsaj osnovne značajske lastnosti obeh.

V kolikor si nista dala priložnosti, da bi se bolje spoznala, je z zakonom pametno počakati še za kakšno leto.

Poročate se iz napačnih razlogov

Poročiti se nameravate,  ker na vas pritiska družina, ker hočete papir, ki bi potrjeval vajino zvezo, ker veste, da vam on lahko zagotavlja varnost, ker ste z njim noseči … ne pa zato, ker bi ga res ljubili.

Vsi prej našteti so povsem napačni razlogi za sklenitev zveze. Če je posredi kateri od njih, imate vso pravico, da si glede poroke premislite.

Prevaral vas je že

Če si je še pred poroko nadel neslavni naziv prešuštnik, obstaja velika verjetnost, da se bo to zgodilo znova.

Ker bi si radi prihranili to izkušnjo … odpovejte poroko. Brez slabe vesti.

Preberite še: Zakaj nič več ne seksava (resnične izpovedi žensk)

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Astrološki znaki, ki se otepajo zakona


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)