5 situaciji v vajinem razmerju, ko laganje ni greh

Čeprav je resnica tista, h kateri bi morali strmeti vsi, je včasih v razmerju dopustna tudi laž.

27.2.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

5 situaciji v vajinem razmerju, ko laganje ni greh

Glede na nekatere raziskave, lahko male bele laži razmerju koristijo in pomagajo pri grajenju zaupanja. Kajti nekateri raje slišijo nedolžno laž kot boleča dejstva. So pa v razmerju tudi situacije, ko je vsaka laž bolj dobrodošla od resnice. Kdaj torej laganje ni greh?

Ko ste v nasilni in manipulativni zvezi

Nasilje in zloraba nimata nobene povezave z intimnostjo ter razumevanjem. Zato so za beg iz takšnega razmerja dovoljene tudi laži. Z vidika iskanja pomoči, sprožanja pravnih postopkov, telefonskih klicev in vzpostavljanja stikov z osebami, ki lahko ponudijo pomoč.

Etika resnice prav tako ne deluje, kadar bi odkritost ogrozila vašo varnost.

Ko ob razhodu nočete še dodatno prizadeti partnerja

Resnica velikokrat boli. Kadar končujete zvezo, partnerja pa nočete še dodatno prizadeti, je dovoljena laž in ni treba podrobno opisovati razlogov za razhod ter nanizati tiste, najbolj boleče.

S tem boste parterju pomagali ohraniti samozavest in dostojanstvo ter ne boste izzvali dodatne bolečine, krivde ali drame.

 

Ko v dar prejmete napačno darilo

Čeprav še tako cenite resnico, je treba znati oprostiti male napake. Ko boste torej naslednjič v dar prejeli majico, ki vam ne bo všeč, lahko dejstvo, da ni po vašem okusu, zamolčite.

Še dlje: lahko se zlažete, da vam je všeč. Konec koncev najbolj šteje pozornost.

Ko brez pravega razloga ne želite na zmenek

Sta na začetku zveze, a vam se ne ljubi na zmenek. Izgovarjanje na lenobo res ni na mestu.

Veliko bolje se bo druga stran počutila, če boste uporabili laž: da ste preveč utrujeni, da imate veliko dela ali da so vas presenetile nenačrtovane obveznosti.

Ko vam partnerjeva pričeska ni všeč

Pravijo, da se o okusih ne razpravlja in čeprav vam partnerjev način oblačenja, česanja las ali česa drugega glede videza ni všeč, ima vsak pravico do svojega sloga. 

V tem primeru je kritika nedopustna. Lahko se vzdržite komentarja oziroma se zlažete, da vam je nova (ali stara) podoba všeč. Zato ker vam morda ni, ni partner nič slabša oseba, prav to pa je tisto, kar v resnici šteje.

Preberite še: Znaki, ki odkrivajo lažnivca


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)