5 dejstev o ženskah, ki bi jih moral razumeti vsak moški

Obstaja pet preprostih dejstev o ženskah, ki bi jih za lepše odnose med spoloma moral razumeti vsak moški.

26.7.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

5 dejstev o ženskah, ki bi jih moral razumeti vsak moški

Moški so z Marsa, ženske so z Venere. Stavek, na podlagi katerega mnogi upravičujejo in opravičujejo vse kratke stike med pripadniki obeh spolov. A v resnici bi teh bilo veliko manj, če bi moški, čeprav so z Marsa, poznali in razumeli nekaj čisto preprostih dejstev o ženskah, ki so pač z Venere.

Pet ključih s pomočjo dam povzema Your Tango.

Moški in ženske se razlikujemo z nevrološkega vidika

Že od malih nog poslušate, da so deklice drugačne od fantov. Predvsem z vidika razlik, ki so več kot opazne z očmi. Nihče pa vam še ni povedal, da se razlike med spoloma začno že pri osnovah: v možganih.

Verjeli ali ne, znanost je ugotovila, da je možganski center, odgovoren za komunikacijo, pri ženskah 2,5-krat večji kot pri moških. Zato smo torej dame bolj klepetave in zato tudi lažje izražamo čustva, prepoznavamo občutke sogovornika, smo bolj ekspresivne s čustvi in z besedami, lažje vprašamo za nasvet in napotek, ga lažje tudi ponudimo.

Skratka, klepetave nismo kar tako, temveč zato, ker nam to narekujejo naši možgani.

 

Da bi našli dobro žensko, ne potrebujete debele denarnice

Seveda dame cenimo varnost in stabilnost. To sta ključni vrednoti v odnosu. Kar pa ne pomeni, da hrepenimo po luksuzu in bogastvu, ki ju lahko zagotovi debela denarnica. Vsaj praviloma ne, čeprav priznamo, da obstajajo tudi izjeme.

Zato namesto, da se ponašate s tem, kaj vse imate, koliko zaslužite in kaj vse si lahko privoščite, pokažite, da imate značaj, na podlagi katerega je mogoče osnovati zdrav odnos, ki tudi ob skromnejšem računu zagotavlja stabilnost in varnost.

Tako kot vi, smo človeška bitja

Ne postavljajte nas na piedestal in nam ne pripisujte nadzemeljskih lastnosti. Tako kot vi, imamo tudi me napake, se zmotimo, včasih hote ali nehote prizadenemo sočloveka. Ne, nismo popolne.

Tudi me smo … samo ljudje. Z lepimi in manj lepimi lastnostmi.

Še vedno hočemo, da ste moški

V času enakopravnosti in enakovrednosti je včasih težko presoditi, kaj ženske od moških sploh pričakujemo. Konec koncev naj bi vse zmogle brez pomoči močnejšega spola.

Pa vendar … v resnici si vsaka ob sebi želi junaka, ki jo po moško objame, jo varuje in brani, če je treba tolaži in … ji zamenja gumo na avtomobilu. Vsem družbenim trendom navkljub, večina si nas še vedno želi, da bi se do nas obnašali kot moški.

Ne glede na to, kaj storite, nikoli ne pridobite pravice do našega telesa

Vseeno je, koliko ste odšteli za večerjo, za drag kos nakita ali za počitnice. Vseeno, kako prijazni in ustrežljivi ste, vseeno je, ali dva živita v zakonu ali ne, nikoli si z ničemer ne pridobite pravice so našega telesa.

Vsaka ženska namreč ostaja avtonomno bitje, s pravico do sprejemanja vseh odločitev, tudi (ali zlasti) tistih, povezanih z njenim telesom.

Preberite še: Novo spoznanje: to je partner, ki najbolj osrečuje ženske

Morda vas zanima tudi: 8 seksi vprašanj, ki jih moški ne upajo zastaviti


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)