5 mitov o seksu, ki jim morate prenehati verjeti

Obstaja kar nekaj globoko zakoreninjenih seksualnih mitov, ki pa so daleč od resnice.

15.9.2022 ob 9:03 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

5 mitov o seksu, ki jim morate prenehati verjeti

Nekateri, s spolnostjo povezani miti, so zgolj zabavni in povsem neškodljivi, drugi lahko negativno vplivajo na seksualno izkušnjo, vsem pa je skupno to, da bi jim morali prenehati verjeti, kajti res so daleč od resnice.

Pet takšnih niza portal Pure Wow.

Mit števila ena: dolžina stopala sovpada z dolžino penisa

Resnica: prav nobene povezave med dolžino stopala (ali drugega organa) in dolžino penisa ni.

A čeprav je to dokazalo že več raziskav, med drugim tista, ki jo je leta 2002 izvedel oddelek za urologijo londonske bolnišnice St. Mary, je to prepričanje še vedno močno zakoreninjeno.

Enkrat za vselej: ne drži.

Mit številka dve: moški vsakih sedem sekund pomislijo na seks

Resnica: na veliko srečo vseh je tudi to daleč od resnice. Kajti če bi ta mit držal, bi moški na seks pomislili približno 8000-krat na dan in za kaj drugega praktično ne bi imeli časa.

54 odstotkov v raziskavo raziskovalnega inštituta Kinsey vključenih moških je povedalo, da na seks pomislijo nekajkrat dnevno, 43 odstotkov pa, da jim na misel pride komaj nekajkrat tedensko.

Mit številka tri: ženske so manj zainteresirane za seks od moških

Resnica: čeprav res redkeje pomislijo nanj (glede na podatke prej omenjene raziskave 19 odstotkov žensk nanj pomisli nekajkrat na dan in 63 odstotkov teh nekajkrat na teden) to ne pomeni, da si ga želijo v manjši meri kot moški.

Glede na besede družinske in spolne terapevtke Sarah Hunter Murray tako pri moških, kot pri ženskah libido sicer niha, a to, da so ženske manj naklonjene telesni ljubezni od moških, preprosto ni res.

Četrti mit: če sem že noseča, ne morem zanositi

Resnica: je mogoče. To je malo zastrašujoče in drži, da je pojav ekstremno redek, vendar ne nemogoč. Do fenomena pride, kadar noseča ženska še naprej ovulira in se lahko še eno oplojeno jajčece ugnezdi v steno maternice.

A zadeva je, še enkrat, resnično redka. Do sedaj je bilo namreč zabeleženih le deset takšnih primerov, zadnji pred kratkim v Braziliji, ko je ženska rodila dvojčka, spočeta z različnima očetoma.

Peti mit: seks je odlična vadba

Resnica: res je, da je seks telesna aktivnost, med katero telo porablja veliko energije, a le težko bi ga primerjali z znojenjem v telovadnici. Raziskava univerze Quebeck v Montrealu je pod drobnogled vzela 21 parov v dvajsetih in ugotovila, da ženske v povprečju med pol urnim seksom porabijo 282 džulov (69 kalorij), med pol urnim tekom pa 873 džulov(213 kalorij).

Moški med polurno akcijo porabijo 414 džulov (101 kalorij), med zmernim tekom pa 1131  džulov (276 kalorij).

Preberite še: »Pri 18-ih sem spoznala sorodno dušo. On jih je imel 42 in bil poročen« (resnična zgodba)

Morda vas zanima tudi: »Zapustila sem moža, sanjsko hišo in kariero. Dojela sem, da sem lezbijka« (resnična izpoved)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)