TEST osebnosti, ki razkriva, česa vas je v ljubezni najbolj strah

S tem preprostim testom lahko ugotovite, česa se podzavestno v ljubezni najbolj bojite.

5.9.2022 ob 4:18 | Foto: Gettyimages, Your Tango | Avtor: M. FL.

TEST osebnosti, ki razkriva, česa vas je v ljubezni najbolj strah

Zaljubiti se, ljubiti in biti ljubljen je nekaj najlepšega v življenju, a hkrati ti občutki na plano prikličejo tudi nekatere, z ljubeznijo povezane strahove.

Velikokrat se jih sploh ne zavedamo, so pa te bojazni pogosto krive, da se v zvezi stvari ne odvijajo po pričakovanjih.

Bi radi odkrili, kateri ljubezenski strahovi na poti do skladnega razmerja stojijo vam?

Poglejte podobo. Tisto, kar na njej najprej opazite vam sporoča, kaj je pri vas srž težave. Potem, ko ga spoznate ter ozavestite, ga lahko premagate.

Foto: Your Tango

Obraz moškega

Če so vaše oči najprej ujele obraz moškega, se v ljubezni najbolj bojite neznanega. To ni nič neobičajnega, strah pred neznanim je pogost in ljubezen je velikokrat polna neznank, kar v mnogih zbuja dvom, nelagodje ter celo jezo.

Najmočnejši je praviloma strah pred lastno ranljivostjo, z njim je povezana bojazen, da druga stran svoje ne bo pokazala ali še huje, da vaše ne bo razumela.

S tem strahom se morate soočiti in ga premagati, preden zakorakate resno zvezo. Kajti čeprav je v določeni meri upravičen, vas ne sme ovirati pri tem, da bi okusili tudi vse lepo, kar življenje in ljubezen ponujata.

Ženska s knjigo

Ženska s knjigo razkriva drugi pogosti strah v zvezi: strah, da bi ob drugi osebi izgubili sebe in svoj lastni jaz.

Radi ste zaljubljeni, radi imate ljubezen a hkrati se bojite, da bi se prav zaradi teh občutkov izgubili. Največkrat je ta strah povezan s preteklimi slabimi izkušnjami v zvezi, vi pa seveda ne želite, da bi jih ponovno okusili.

Da se to ne bi zgodilo se vam ni treba odpovedati ljubezni, prav pa je, da že od prvega trenutka razmišljate o tem, kaj morate storiti, da bi kljub zvezi vi ostali vi.

Torej vanjo vstopite na podlagi popolne odkritosti, ne pretvarjajte se, da ste drugačni in kljub temu, da ste v zvezi ohranite stvari, ki vas veselijo kot posameznika.

Človek s kapuco

Podoba, ki razkriva, da se v ljubezni bojite pokazati svoje manj lepe lastnosti, saj vas je strah, da bi vas druga stran zaradi njih zavračala. Zato igrate in se pretvarjate, kar pa nikoli ni dober recept za srečno zvezo.

Ljubiti pomeni sprejemati tudi tisto, kar ni ravno lepo. Le človek, ki to zmore je nekdo, ob katerem bi lahko osnovali srečno  zvezo in človek, ki bi vas zaradi manj lepih lastnost zavrnil, ne more biti dober partner.

Zato ne skrivajte in ne prikrivajte ničesar, bodite vi res vi in si dopustite biti ljubljeni ter sprejeti takšni, kot ste.

Ženska v daljavi

Če so oči najprej ujele to podobo, je vaš največji strah v ljubezni ta, da je morda nikoli ne boste našli ali da boste v njej razočarani. Velikokrat ste osamljeni, nekdanja neuspela razmerja krepijo vaše prepričanje in vas s tem ovirajo na poti do sreče.

A vedite: če si ljubezen res želite, jo boste tudi našli. Pristopajte k njej odprtega srca, ne zapiraje se vase in si dovolite biti ljubljeni.

Prav je, da pri snovanju zveze upoštevate pretekle izkušnje, te so vedno dobra šola, a ne smete dovoliti, da bi vas nekdanji spodrsljaji ovirali na poti v lepo prihodnost. Konec koncev je vsaka ljubezen zgodba zase in prav je, da ji date priložnost.

Povzeto po portalu Your Tango

Preberite še: Katera sova vas najbolj pritegne? TEST, ki odkriva, kako nas vidijo drugi

Morda vas zanima tudi: Imaš na sredini dlani X? To te čaka v življenju


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)