3 stvari, ki jih ženske od moških pričakujejo v postelji

Česa si ženske želijo, njihovi moški pa na to prevečkrat pozabijo.

22.7.2018 ob 4:10

moski_zenska_seks_postelja_spolnost.jpg

Terapevtka Allana Pratt je za Huffington Post razkrila tri želje, ki jih njene stranke največkrat izpostavijo na terapiji, saj jih pogrešajo v svoji spalnici. »Zdi se mi smešno, da moški mislijo, da si ženske ne želijo seksa tako kot moški. To seveda ni res. Želimo si spolnosti. Morda le potrebujemo malo več časa za ogrevanje,« je povedala Prattova.

In kakšne so ženske želje oziroma na kaj moški najpogosteje pozabijo? 

Več očesnega kontakta

»Moje stranke se pritožujejo, da jih moški med seksom ne gledajo v oči. Če imajo ves čas zaprte, se ženske počutijo zapostavljene, če pa gledajo le v en del telesa, se počutijo kot kos mesa,« pravi terapevtka in moškim svetuje, naj potujejo s pogledi.

Ne glede na vse, ostanite z nami

Za ženske je seks pogosto način sproščanja, potešitev negativnih čustev, včasih tudi po seksu jočejo ali pa so v postelji prave porednice, kar morda sploh ni skladno z njihovo osebnostjo. »Nikar nas ne obtožujte, niti ne vzemite našega obnašanja osebno. Le ostanite z nami, ne glede na nihanja razpoloženja,« terapevtka sporoča misli svojih strank.

Bodite pripravljeni za še več

»Veliko žensk še ni izkusilo več zaporednih orgazmov, saj pari po vrhuncu končajo z ljubljenjem. Ostanite še naprej povezani, spoznavajte vajina telesa in se prepustite erotiki,« svetuje Allana Pratt.

Terapevtka pravi, da veliko moških meni, da so za dober seks potrebne posebne tehnike.

»Seveda pomagajo, a večina žensk hrepeni po prisotnosti in povezanosti.« Moškim še svetuje, da svojo seksualnost z žensko izražajo že čez dan, s seksi sporočilom, nežnim dotikom, strastnim poljubom, ki ne vodi v seks. »Tako bo vedela, da vam ni seksi, le takrat ko si želite seksa.«

Preberite še: 5 seks položajev, ki dvigajo spolno poželenje in Analni seks za začetnike (najboljši namigi za predigro)

Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)