15 veščin, ki jih srečni pari povsem obvladajo

V resnici sploh ni tako zapleteno.

15.12.2017 ob 1:24

srecni_micna.jpg

Na poti skozi življenje okusimo vse vrste razmerji. Med drugimi takšna, ki jih najraje ne bi. In tedaj, ko se gradovi v oblakih porušijo, se tudi sama sprašuješ: Kaj je šlo narobe? Zakaj se je končalo? Kaj bi lahko bilo drugače?

Drži, življenje je šola in napak iz preteklosti ne smeš ponavljati. Ob tem pa za cvetoče naslednje razmerje spoznaj 15 veščin, ki jih srečni pari že s pridom vključujejo v svojo zvezo. 

V tistem, kar drugi prepoznajo kot težave, vidijo izzive

Vsak odnos gre skozi vzpone in padce in prav ti ga, v kolikor jih z dragim sprejmeta kot izzive, lahko okrepijo. Na takšne in drugačne tegobe torej ne glej kot na vir obupa, ob njih ne razmišljaj o razhodu temveč jih dojemaj kot izzive in se vprašaj, kakšen bo vajin odnos potem, ko jih bosta premagala. Morala si boš priznati, da bo z njimi vajina zveza postajala vse trdnejša in močnejša.

Vedo, da sta ljubosumje in zavist nesmiselna

Z dragim nista tekmeca, temveč tvorita ekipo. Nikoli v zvezi ne tekmujta. Na dolgi rok bosta namreč oba poraženca. Raje se veselita uspehov drug drugega, se spodbujajta ter se razvijajta kot posameznika in kot par.

Niso obremenjeni s tradicijo

Res je, tradicija je pomembna postavka življenja tako posameznika kot para. A vendar ne sledita le tisti, ki vaju spremlja že iz otroštva in mladosti, temveč oblikujta tudi sebi lastno tradicijo in vama na kožo pisane rituale.

Vedo, da preteklost ni sedanjost in ne prihodnost

Tudi vidva ne dopustita, da bi nekdanje zamere in spori ovirali vajino srečo. Kar je bilo je bilo, treba je gledati naprej in se truditi za lepšo sedanjost ter prihodnost. Strategija, ki se vama bo nedvomno obrestovala.

Opazijo ljubezen, ki jih obdaja

Velikokrat se zgodi, da življenje nekoliko zamegli pogled na ljubezen in veselje. Da se to ne bi zgodilo, si vsak dan namenita nekaj trenutkov, ki jih bosta posvetila izkazovanju ljubezni in v katerih se bosta veselila ob vsemu, kar vama življenje lepega prinaša.

Vedo, da nedejavnost ni prava pot

Noben odnos ne uspeva brez truda obeh partnerjev. To je dejstvo. Drugo dejstvo pa je, da z ignoriranjem težav te ne izginejo. Pogovarjajta se, bodita odkrita, dejavna ter opozarjajta na vse, kar je v zvezi lepega in manj lepega.

Sledijo dolgoročnim ciljem

Kar pomeni, da ne živijo z danes na jutri temveč se trudijo za tisto, kar jih bo zadovoljevalo v bolj oddaljeni prihodnosti.

Cenijo drobne malenkosti

Vsakomur se v spomin vtisnejo veliki dogodki, kot so izjemne počitnice ali nakup zaročnega prstana. A vendar so drobne vsakodnevne radosti tiste, ki prinašajo trajne in konstantne užitke: poljubi kar tako, pomoč, kavica v posteljo, lenobno nedeljsko jutro v dvoje. To so začimbe, ki zvezi obljubljajo uspeh in prav tem pari vse preredko posvečajo pravo pozornost.

Vedo, da življenje ni pravljica

Je samo življenje. Z lepimi in manj lepimi trenutki, s skrbmi in tegobami, ki jih včasih res ni lahko premagati, a vendar je s pravo voljo in podporo vse mogoče.

Zavedajo se svojih čustev in jih znajo pravilno izražati

Čustva so nam podarjena in ne glede na to, kakšna so, jih je treba izražati. Vendar tako, da tudi z negativnimi nikogar, zlasti pa ne nekoga, ki ga imaš najraje na svetu, ne prizadeneš. Zato tudi v sporu dvakrat pomisli, preden enkrat rečeš, da kasneje ne boš česa obžalovala.

Vedo, da nihče ne zna brati misli

Tako, kot ti ne moreš brati njegovih, on ne more tvojih. Srečni pari med seboj komunicirajo in si brez težav povedo, kaj jim je vešč, kaj bi radi in tudi, česa ne marajo oziroma kaj jih moti.

Niso prenagljeni

Pred pomembnimi odločitvami si vedno vzamejo čas za premislek in jih ne sprejmejo, dokler niso povsem prepričani, da ravnajo prav.

V ljubezenskem odnosu cenijo prijateljstvo

Bodi njegova draga, a na prvem mestu bodi njegova prijateljica. Prav prijateljstvo je tisto, ki omogoča razmerju uspeh na dolgi rok.

Kvaliteto postavljajo pred kvantiteto

Kvaliteten skupno preživet čas pomeni druženje brez telefonov, računalnikov in drugih vsiljivcev. To je čas, v katerem se posvetita samo drug drugemu, vajinim ciljem, tegobam, željam, se poslušata, cenita in spodbujata, se imata rada.

Tistim, ki se vmešavajo v zvezo znajo reči ne

Ne glede na to, ali je to tvoja ali njegova mama, prijateljice, prijatelji, brat ali kdorkoli drug. Intimen odnos je zgrajen med dvema in drugi v njemu nimajo česa iskati. Tisti, ki znajo uspešno pluti na valovih razmerja, se tega dobro zavedajo.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)