13 žensk nazorno o tem, kaj se v telesu dogaja med orgazmom

Brez dlake na jeziku so povedale same.

17.6.2017 ob 5:20

zenska_ThinkstockPhotos-664525262.jpg

Res je, da med spolnim vrhuncem telo in možgane vsake ženske prevevajo drugačni občutki. In kdo bi jih bolje opisal, kot one same? Prav to so za avstralsko izdajo Cosmopolitana storile pripadnice nežnejšega spola, ki so z besedami ponazorile, kaj se med velikim O-jem dogaja z njihovimi telesi.

Več zanimivosti najdete na Facebooku.  

 • "V meni se dogaja ogromno stvari. Edini odziv telesa, ki se ga tedaj zavedam, pa je tresenje ali izmenjujoči se hladni ter vroči valovi, ki plujejo skozi telo. Skoraj boli, zato si hkrati želim, da bi dragi nehal in ob enem, da bi nadaljeval. Ko končno pride do velikega orgazma, popije čisto vso mojo energijo," Alexandra.
 • "Nekoč sem doživela orgazem, ob katerem sem skoraj omedlela. Začel se je z utripajočim občutkom, nato se mi je v glavi zavrtelo, moje telo pa se je začelo tresti. Bil je kot izbruh vulkana. Seveda tam spodaj. Na koncu sem se samo zrušila ob dragem. Nezmožna tako govoriti, kot razmišljati," Haley.
 • "Vem, kdaj se začne, kajti čisto vsaka mišica v mojem telesu se napne, moja stegna začno drgetati, začnem se potiti, zdi se, kot bi nekdo v meni odprl pipe, iz katerih teče nešteto občutkov. Vem, da je to bilo to, kadar si nato zaželim prigrizka in počitka," Nina.
 • "Najlažje bi ga opisala kot poplavo spolne energije, ki iz vseh delov telesa potuje proti vagini. In ko je vse končano, sem čisto izmozgana," Jaclyn.

PREBERITE še // Nepozabna izkušnja: tantrični seks

 • "Moje dihanje postane nepravilno, ne morem se osredotočiti na nič in dobesedno izgubim sebe. Moje celo telo se ustavi in želim samo uživati v občutkih, ki ga prežemajo. Zdi se, kot da je vsega preveč, a hkrati je tako čudovito," Heather.
 • "Veste, tisti občutek, ko si močno žejen in popiješ kozarec hladne vode ter čutiš, kako potuje po celem telesu? Prav tako se počutim, kadar doživim orgazem. Samo, da med njim po telesu potujejo valovi vročine in ne hladne vode," Molly.
 • "Vse moje telo se napne, dihati začnem hitreje, včasih kar lovim zrak. Nato celo telo preplavi neverjeten občutek. Tako močan je, da včasih ob njem mišice sploh ne morejo delovati," Rebecca.
 • "Kot bi se v meni nekaj topilo in hkrati eksplodiralo. Povsem izgubim nadzor nad mislimi in telesom, to se edini trenutek, ko me res čisto nič ne skrbi, temveč samo uživam," Jaimesa.
 • "Je popolna telesna izkušnja, ko vse drugo izgine, razen vročega občutka, ki ga telo srka z vseh strani," Lexi.
 • "Orgazem je kot kombinacija plesa in vožnje na najbolj divjem vlakcu smrti. Vroče, seksi, kričeče in poživljajoče ter predvsem zabavno," Codi.
 • "Med orgazmom moje telo stresajo takšni krči, da moram trdno prijeti roko svojega dragega, dokler ne minejo. Zelo mi je vroče, moje celo telo je preplavljeno z nenavadno energijo. Včasih sploh ne morem pokrčiti nog," Vanessa.
 • "Je kot bi me nekdo v telesu žgečkal. Glava je prazna, pogled zamegljen, iz klitorisa pa prihaja topla, kaj topla, vroča sila, ki se razliva po celem telesu," Chelsea.
 • "Občutek nekaj sekund pred orgazmom je tako prvinski, da se je nemogoče osredotočati na kar koli drugega, kot na nastajajoče valove, ki potujejo skozi telo. Je popolna sprostitev in močnejši, kot je vrhunec, znatneje je mogoče čutiti, kako iz mene izganja stres," Julia.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)