11 pogostih zmot, ki jih imamo ženske o moškem spolnem organu

Ženske imajo o moškem spolnem organu velikokrat povsem napačno predstavo.

12.7.2018 ob 3:35

moski_hlace_zenska_odpenja.jpg

Penis je nedvomno zanimiv in fascinanten organ, včasih tudi malo zastrašujoč in tisti, ki ga nimajo, o njem seveda ne vedo vsega. Cosmpolitan je z namenom, da bi razbil nekaj mitov o njem, zbral najpogostejša ženska zmotna prepričanja o moškem spolnem organu.

Na erekcijo je mogoče vplivati

Večina moških se s tem ne bo strinjala. Kajti erekcija se včasih pojavi v najhujšem možnem trenutku in na drugi strani v najhujšem možnem zataji. Ne, na erekcijo ni mogoče vplivati.

Je izjemno občutljiva zadeva

In z njimi je treba ravnati izjemno previdno ter nežno. V resnici tudi to ne bo držalo. Moški spolni organ je sestavljen iz izjemno vzdržljivih tkiv, v teoriji bi nanj lahko obesili do 50 kilogramov. Kako bi to bilo videti v praksi, je druga zgodba, bistvo te pa je, da z njimi ni treba ravnati kot s surovimi jajci.

Po akciji je takoj nared za ponovitev

Obstajajo pripadnice nežnejšega spola, ki so prepričane, da je lahko penis po enem orgazmu takoj pripravljen na novo akcijo. Drage dame, malo počitka je obveznega.

Erekcija je pogojena zgolj s spolnim vzburjenjem

Tudi to je zgolj mit. Včasih do nje pride kar tako. Povsem brez konkretnega razloga. V resnici se zdi, kot bi penis od časa do časa razmišljal s svojo glavo.

Z njim je mogoče natančno usmerjati urin

Narobe. Z njim ni mogoče ciljati z lasersko natančnostjo. Pogosteje meri čisto po svoje.

Neuničljivi so

Zlom penisa je dejstvo. Gre za poškodbo opna, ki obdaja erektilno tkivo. Prav tako je dejstvo, da je ta poškodba izjemno boleča in do nje najpogosteje pride, ko je ona zgoraj. Zato tedaj malo previdnosti ne bo odveč.

V njem je kost

Žalostno toda resnično, obstajajo ženske, ki verjamejo, da je v moškem spolnem organu kost. Vse te naj si vzamejo na znanje: v njem ni nič trdega.

Vzdrževanje njegove higiene je mala malica

Še eno prepričanje, s katerim se moški ne strinjajo. Kajti britje intimnega predela je zapleteno in hitro pride do poškodb. Prav tako se poleti na pregibih penisa in mod znatneje zadržuje znoj, ki kljub redni higieni vodi v zadrego. Previdno in dosledno je treba negovati njegovo kožico, pri obrezanih pripadnikih močnejšega spola so ob neprimernem spodnjem perilu pogostejša vnetja, na njem se lahko pojavijo mozoljčki, ki niso povezani s spolno prenosljivimi boleznimi in so dokaj nadležni ter boleči. Skratka, penis prinaša nemalo veselja, pa tudi nemalo skrbi.

Erekcije ne doživi, ker mu nisem všeč

Obstaja veliko razlogov, zaradi katerih erekcije ni. Morda sta za to kriva nervoza in stres, morda so posredi leta, morda katera od bolezni, hormonske spremembe in še bi lahko naštevali.

Grobost je nekaj, kar moški obožujejo

Čeprav, kot že rečeno, penis ni nežen občutljiv in ranljiv, vendarle tudi grobo stiskanje, vlečenje in cukanje ni nekaj, česar bi bili moški v postelji veseli. V resnici prav tega ne marajo preveč. Vse je v zmernosti.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)