Zlata vredni nasveti ginekologinje za boljši seks

Ne glede na starost in izkušnje na področju spolnosti je intimni akt s pravimi nasveti vedno mogoče izboljšati.

10.1.2022 ob 11:21 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Zlata vredni nasveti ginekologinje za boljši seks

Christiane Northrup je priznana ginekologinja in avtorica številnih priročnikov za boljšo spolno izkušnjo. Eden od njih je delo z naslovom Žensko telo, ženska modrost, v kateri med drugim zagotavlja, da je seks lahko, ob upoštevanju nekaterih nasvetov, izjemen ne glede na starost. Napotke je zbral portal miss7 .

Osredotočite se na svoj užitek

Vseeno je, ali ste v vrtincu strasti sami ali v družbi partnerja, najpomembnejše je, da se osredotočite na svoje telo, se z njim miselno povežete in uživate v tej izkušnji.

Povejte, kaj bi radi

Dojemite, da je vaš užitek pomemben, povejte, kaj vam v postelji odgovarja in kaj ne ter ne vztrajate ob partnerju, ki se ne ozira na vaše potrebe.

Namenite si dovolj časa

Ne obremenjujte se z uro, temveč si vzemite toliko časa, kot ga za popolno vzburjenje in vrhunec potrebujete.

Uporabite dovolj lubrikanta

Ne glede na to, kako izdatno je navlažena vaša nožnica, uporaba lubrikanta je za izjemno spolno izkušnjo vedno dobrodošla.

 

Poskrbite za prave mišice

Poskrbite za močne mišice medeničnega dna. V ta namen so nepogrešljive keglove pa tudi druge vaje, ki krepijo mišice celotnega medeničnega predela. Te se jačajo že, če dnevno vsaj 32- krat vstanete in sedete. Druga vaja, ki jim je v veliko korist, pa je po mnenju ginekologinje sledeča:

lezite na hrbet, v nožnico potisnite prst ter stisnite mišice tako, da boste začutili, kako objamejo prst. Vsaj enkrat na dan ponovite niz skrčenja in sproščanja ter kmalu boste opazili razliko tudi v doživljanju spolnih užitkov.

Spoznajte svojo erotično anatomijo

Cenite svoje telo in mu izkazujte ljubezen. Vaša anatomija je čudovit dar, spoznavajte jo in odkrivajte dražljaje, ki najbolj odgovarjajo vašim intimnim predelom.

Skrbite za dovolj vitamina D

Primerna količina vitamina D v telesu preprečuje tesnobo in depresijo, ki sta največji sovražnici libida. Vitamin D v koži nastaja pod vplivom sončnih žarkov.

Privoščite si dovolj spanca

Večina žensk potrebuje od osem do devet ur spanja na noč. Med spanjem se telo spočije, regenerira, spanec omogoča lažje spopadanje s stresom ter zagotavlja zdrav libido.

Prebudite medenična energijska središča

Prva čakra je glavna, osnovna ali korenska čakra in leži na začetku hrbtenice ob trtici. Druga čakra je tik nad genitalijami (nekaj prstov pod popkom) in je povezana s spolnimi žlezami. Prebudite in sprostite jo z dejavnostmi, ki spodbijajo gibanje kolkov in bokov.

Spoznajte svojega najboljšega spolnega partnerja

To ste vi sami. Ko boste obvladali tehniko samozadovoljevanja, boste tudi v očeh drugih bolj seksi in poželjivi. Najboljše seks pa za začne prav z vami.

V svoje spolno življenje prikličite svetlobo

Prižgite dišeče sveče, diskretne luči, zavrtite si prijetno glasbo ter bodite boginja, katere telesni užitek je način za sproščanje, iskanje zadovoljstva in izkazovanje ljubezni sebi ter partnerju.

Preberite še: Sedem vrst seksa, ki se vam obetajo v dolgi zvezi ali zakonu

Morda vas zanima tudi: Horoskop - Beseda, ki nazorno opisuje, kakšni ste v postelji


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)