10 idej, kako po svežem razhodu preživeti valentinovo

Čeprav dan zaljubljencev ne bo takšen, kot ste si nadejali še pred mesecem dni, je lahko vseeno čisto vaš praznik.

9.2.2019 ob 5:05

dekle_okno_kava_loncnice_zaluzije_micna.jpg

Praznik zaljubljencev, ki se nezadržno bliža, ste vsako leto praznovali v objemu dragega. Tudi letos ste se nadejali tega, a zadeve so se spremenile, saj sta se nedavno razšla, zato vas misel na rdeče srčke in vrtnice plaši. Valentinovo bi najraje prespali, a v resnici lahko iz njega izvlečete najboljše. Poglejte deset predlogov Huffington posta, s katerimi bo 14. februar lepši kot kdaj koli prej. Čeprav ste sveže samski.

Privoščite si dan za razvajanje

V resnici se vse vrti okoli ljubezni. In tudi ljubezen do same sebe je treba proslaviti. Rezervirajte termin v spa salonu, si privoščite masažo, pedikuro, manikuro in vse kar sodi zraven. Skratka, počnite nekaj samo zase in izkažite vso ljubezen sami sebi. 


Kupite si nekaj

Dobro, letos pač ne boste dobili čokolade, šopka vrtnic in parfuma. Od njega. Lahko pa se s tem obdarite sami. Ali še bolje: kupite si nekaj, kar si res dolgo želite. Tisti lepi pulover, ki ga že tedne ogledujete v izložbi. Ali pregrešno drago kremo. Kdo pravi, da si zato, ker niste v zvezi, ne zaslužite darila?


Dovolite si biti žalostni

Zakaj pa ne? Čustva so čustva in nesmiselno jih je potlačiti ter zatirati. Dovolite si biti žalostni, dovolite se smiliti sami sebi in se soočite z občutki, ki vas trenutno prevevajo. Glejte na to kot na obliko samospoznavanja in na korak pri prebolevanju nekdanje zveze.


Družite se s samskimi prijatelji

Tisti, ki so v zvezi res ne bodo imeli časa, a zagotovo v vaši družbi niste edini, ki ne bo deležen toplega objema, vročega valentinovega poljuba in slastne praznične večerje v dvoje. Povabite k sebi domov prijatelje, ki so tako kot vi samski in znova spoznajte, kako čudoviti so. Kajti priznajte, tedaj, ko ste bili v zvezi, ste kar malo pozabili nanje.


Privoščite si filmski maraton z vašim priljubljenim igralcem

Vam ni do osebnega druženja? Torej dan ali večer preživite s filmsko zvezdo, ob pogledu na katero vam vedno znova zaigra srce. Malce kvalitetnega časa z njo na dan zaljubljencev ne bo odveč.


Pridružite se prostovoljcem

Kot rečeno, gre za ljubezen, naklonjenost in izražanje pripadnosti. Ni treba, da do konkretne osebe. Lahko do tistih, ki najbolj potrebujejo toplo besedo in iskren pogled. Pridružite se kateri od skupin prostovoljcev in sebi ter pomoči potrebnim polepšajte dan.


Privoščite si nekaj res, res pregrešnega

Specialiteto iz kitajske kuhinje, pregrešno čokoladno torto, steklenico nesramno dragega vina. Konec koncev je praznik in zato odlična priložnost za popolno uživanje.


Spremenite videz

Po razhodu je sprememba videza odlična ideja. Torej: povsem drugačna pričeska, nova ličila, oblačila. Karkoli, kar bo v vaše življenje priklicalo svežino, s katero boste obeležili ta dan.


Odložite telefon in pozabite na družabna omrežja

Res vam ni treba odgovarjati na klice zaskrbljenih prijateljic, ki se jim dozdeva, da vam na ta dan ni ravno lahko. In ne spremljati vseh novičk zaljubljenih parov, ki širšo javnost z objavami na družabnih omrežjih seznanjajo z valentinovimi večerjami, zmenki in drugimi dejavnostmi. Verjemite, brez tega vam bo lažje.


Počnite nekaj, kar je vaš bivši sovražil

Vedno ste želeli obiskati muzej, a on ni bil naklonjen tej ideji. Radi bi se večkrat povzpeli na sosednji hrib, on pa je bil bolj zapečkar. Radi ste plesali, on vas pri tem ni podpiral, radi ste brali, on pa je vso vašo pozornost želel zase. Najbrž veste, kam pes taco moli: samski te, počnete lahko kar vam je volja in se predajate tistemu, kar ste njemu na ljubo pustili ob strani. In valentinovo je odlična priložnost, da končno obudite nekdanje strasti.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Osebna izpoved blogerke: V spanju doživljam orgazme ali pa Tako je ljubiti žensko, ki še ni bila v razmerju

Priporočamo tudi: Sezoni gripe moramo prilagoditi tudi čiščenje doma ali pa Napaka, ki jo delate pri uporabi pomivalnega stroja in ki vas stane denarja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)