Znani Slovenci in karantena: kako jo preživljajo z otroki doma (FOTO)

Vrtci in šole so zaprti, zaradi virusa smo le z najožjo družino: nekatere otroci že spravljajo ob živce, drugi uživajo v skupnih trenutkih.

1.11.2020 ob 5:50 | Foto: Ana Ravnak, instagram | Avtor: Š. R.

Znani Slovenci in karantena: kako jo preživljajo z otroki doma (FOTO)

Zdaj, ko so šole in vrtci zaprti, ko smo omejeni na svojo občino, na naše štiri stene in imamo minimalno socialnih stikov z drugimi, si hitro začnemo iti na živce. Kako stresno je delo od doma z majhnimi otroki mnogi že vedo od spomladi, tokrat pa očitno ne bo nič drugače. 

A vsi smo na istem, tudi številni znani Slovenci se te dni ubadajo z mislijo, kako kar najbolje zaposliti otroke.

Nekdanja glasbena zvezdnica, danes pa podjetnica Hajdi Korošec Jazbinšek je v stilu šaljive fotografije, ki je zaokrožila po spletu, svoja dva nadobudneža Danteja, ki je letos že prvošolec, in Evana kar zvezala in jima prelepila usta. Ujetnika sta morala počivati na tleh, da se je lahko sama posvetila delu na računalniku. Njeni sledilci so v fotografiji prepoznali šalo in ji namenili vrsto všečkov z nasmehi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hajdi Korošec Jazbinšek (@hajdi_kj) on

Avtomobilski vloger Ciril Komotar in njegova žena Tina, na instagramu znana kot bizi_mami, imata prvošolko - Avo Dalin. Med počitnicami so si vzeli tudi čas za izlet in obiskali Gradiško jezero. »Obljubila mi je, da ko bom stara, mi bo vsak teden prinesla tortico v dom starostnikov,« je pod objavo zapisala Tina.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T i n a K o m o t a r (@bizi_mami) on

Jani in Teja Jugovic, znana kot Coolfotr in Coolmamacita, s svojimi sledilci redno delita prizore iz vsakdana. Ob uvedbi strogih ukrepov jo s Sio in Inajem toliko rajši majhnejo v gozd, tam se počutijo varno in brez skrbi. »Naredila bom vse kar je v moji moči, da se bosta vedno tako počutila,« je Teja zapisala pod eno od objav.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T E J A J U G O V I C (@coolmamacitaa) on

Eden prvih slovenskih očetov blogerjev Jure Marolt pravi, da njegovi družini karantena tudi tokrat bistveno ni spremenila življenja. »Že prej nismo šli dlje kot do bake, ki živi dobrih pet minut stran, kaj šele, da bi zapustili občino, ali, bog ne daj, našo obarvano regijo. Delam od doma, kolikor mi situacija (beri: otroci) to omogoča (-jo). Mimoidočih se izogibam, ker imam ponavadi že doma ljudi vrh glave. Gužva skos! Le dejstvo, da bodo verjetno spet zaprli vrtce, mi ni všeč. Ampak ta teden bi bili v vsakem primeru doma,« je zapisal Jure, oče Višnje, Zarje in Voranca

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jure Marolt (@jure.marolt) on

Glasbenica in televizijska voditeljica Darja Gajšek je med obveznimi počitnicami prevrtela čas naprej in s hčerko Emo pričarala praznično vzdušje. Spekli sta piškote in preskočili noč čarovnic, temveč jih okrasili kar v božičnem stilu.

Manekenka Tjaša Kokalj Jerala je svoji dvojčici, ki jih sicer skrbno skriva pred javnostjo, vzela s seboj na delo, na fotografiranje ob jezeru Jasna. »Ko moraš iti delat s tamalčkama, pa ves čas cvikaš, da ne pade katera v vodo (dobra izbira lokacije, mati!), nastanejo pa vseeno krasne fotografije,« je zapisala ob fotografiji na instagramu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tjaša Kokalj Jerala


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)