Zanimivosti s krsta hčerke princa Harryja in Meghan Markle

Princ Harry in Meghan Markle sta hčerko Lilibet Diano krstila na zasebnem obredu na njunem domu v Kaliforniji.

9.3.2023 ob 11:00 | Foto: Andrew Kelly/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Zanimivosti s krsta hčerke princa Harryja in Meghan Markle

Princ Harry in Meghan Markle sta potrdila, da sta na majhnem zasebnem obredu, ki se je odvijal na njunem domu v Kaliforniji, krstila hčerko Lilibet Diano.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan and Harry (@archwellorg)

Njun tiskovni predstavnik je v izjavi za javnost zapisal: "Princesa Lilibet Diana je bila krščena v petek, 3. marca. Obred je izvedel nadškof iz Los Angelesa častiti John Taylor."

S tem, ko je njen dedek kot kralj Karel III. zasedel britanski prestol, je deklica po odloku, ki ga je leta 1917 izdal kralj Jurij V., upravičena do naslova princesa, njen starejši brat Archie pa do naslova princ. 

Odločitev, ali bo otrok nosil naziv princ ali princesa sprejmejo njegovi starši. Hči pokojne kraljice princesa Anne je v želji, da bi imela njena potomca Zara in Peter čim bolj normalno življenje, naziva zavrnila, podobno se je za svoja otroka Louise in Jamesa odločil njen mlajši brat Edward.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Its Royal Time

Harry in Megan sta očitno izbrala drugo pot in sta, glede na zadnjo izjavo za medije, nova kraljeva naziva že začela uporabljati.

Po pisanji portala OK!Magazine sta bila na krstu deklice med drugimi babica Doria Regland ter boter Tyler Perry, ki je Susseksema tedaj, ko v Združenih državah Amerike še nista imela svojega, odstopil dom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Na slavnostni dogodek je priletel iz Atlante, s seboj je pripeljal desetčlanski gospel zbor, ki je popestril dogajanje.

Po religioznem obredu so gostje popoldne preživeli ob sproščenem druženju, vendar ni bilo mogoče spregledati odsotnosti družine princa Harryja. Vabila na krst naj bi dobili kralj Karel III., njegova soproga Camilla, Harryjev brat princ William in njegova žena Kate Middleton, a nihče od njih ni prišel.

Sta pa bili med 20. do 30. povabljenci sestri princese Diane, prinčevi teti Lady Jane Fellowes in Lady Sarah McCorquodale. Obe sta bili tudi na veliko bolj formalnem krstu Archieja julija 2019 v Veliki Britaniji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @the_kate_effect_22

Harry in Meghan sta novico o krstu hčerke v svet poslala potem, ko sta prejela vabilo na kronanje novega kralja, nista pa še povedala, ali se bosta uradnega ustoličenja novega monarha tudi udeležila.

Njuna (ne)udeležba je predmet številnih ugibanj in namigovanj, nekateri kraljevi dopisniki ugibajo, da bosta vabilo zavrnila in kot izgovor navedla dejstvo, da sta se bila primorana izseliti iz njunega britanskega doma koče Frogmore, za katero stroške renovacije sta potem, ko sta sestopila z mest višjih članov kraljeve družine, vrnila v proračun.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frogmore Cottage (@frogmorecottageuk)

Koča bo po novem dom Harryjeve sestrične princese Eugenie in njenega moža Jacka Brooksbanka, ki pričakujeta drugega otroka. Tako sedaj ni znano, kje bi Susseksa, če bi se vendarle odločila priti na kronanje, ki bo 6. maja letos, sploh bivala.

Viri znotraj palače sicer navajajo, da jima je kralj pripravljen nameniti razkošno stanovanje znotraj palače Buckingham.

Povzeto po portalu OK!Magazine

Preberite še: Razkrita zgodovina družine Meghan Markle: na dvoru je bila že njena prednica

Morda vas zanima tudi: Nov udarec za Harryja in Meghan: »To je jasen znak, kako globoko sta padla«


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)