Vanessa Bryant: Kdo je ženska, ki je ljubila tragično preminulega Kobeja Bryanta

Svet je pretresla tragična vest o smrtni nesreči legendarnega košarkarja Kobeja Bryanta, ki je za seboj pustil žalujočo soprogo in tri hčerke.

27.1.2020 ob 8:55 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Vanessa Bryant:  Kdo je ženska, ki je ljubila tragično preminulega Kobeja Bryanta

Teden se je začel z žalostno novico o smrtni nesreči enega najboljših košarkarjev vseh časov, komaj 41-letnega Kobeja Bryanta in njegove 13-letne hčerke Gianne, ki je bila z njim v strmoglavljenem zasebnem helikopterju.

Smrt košarkarske legende odmeva po vsem svetu, nedvomno pa je najbolj pretresla soprogo  Vanesso ter njune tri hčerke: Natalio, Bianko in Capri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Model Monáy (@modelmonay) on

Kdo pa je Vanessa Bryant, rojena Laine in kakšna je zgodba para, ki ju je ločila neusmiljena usoda? Nekaj dejstev je zbral portal Nicki Swift.

Bodočega soproga je spoznala v srednji šoli

Vanessa je tedaj, ko sta leta 1999 s Kobejem postala par, obiskovala četrti letnik srednje šole Marina High School in ljubezen ji je povzročala nemalo težav.

Ko je namreč novica, da je srce slavnega košarkarja L. A. Lakersov osvojila dijakinja, pricurljala v javnost, so kampus, kjer je tedaj bivala, začeli oblegati mediji, nad šolo je po pisanju Los Angeles Timesa stalno krožil helikopter in paparaci so na vse mogoče načine hoteli dobiti njeno fotografijo.

Vse skupaj je šlo tako daleč, da Vanessa ni šla na maturantski ples in je šolanje zaključila doma, je za omenjeni časopis povedal njen dedek, Robert Laine.

Mlada ženin in nevesta

Kobe Bryant je razmerje s srednješolko Vanesso razkril po enem od treningov leta 2000, aprila leto kasneje, ko sta si obljubila večno zvestobo, je ona štela 18, on 22 let.

Zaradi njune mladosti so mnogi dvomili v uspeh zakona, vendar sta Vanessa in Kobe vsem dokazala, da obljube jemljeta resno.

Leto po poroki je vir blizu para za People povedal, da sta Kobe in Vanessa drug drugemu zelo predana in da si vedno stojita ob strani.

Skupaj ne glede na vse

Približno dve leti po poroki se je njun zakon znašel na težki preizkušnji. Ena od zaposlenih v hotelu Colorado je namreč leta 2003 Kobeja obtožila spolnega nadlegovanja.

Kot je kasneje za medije povedal košarkar, je bila Vanessa tedaj noseča in je v začetku leta 2005 spontano splavila.

Kobe je tedaj pokesan nastopil na novinarski konferenci, ob strani mu je stala Vanessa:

"Ti si moja hrbtenica, moj blagoslov. Ti si del mojega srca, zrak, ki ga diham," je v solzah dejal zvezdnik in se ji opravičil za vse, kar mora zaradi njega prestajati. Kobe sicer nikoli ni bil obsojen, saj je bil septembra 2004 proces proti njemu ovržen, ker žrtev ni želela pričati.

Kot je kasneje za medije povedal košarkar, je bila Vanessa tedaj noseča in je v začetku leta 2005 spontano splavila, za kar je krivil sebe, saj je bila njegova soproga zaradi vsega dogajanja pod prevelikim stresom.

"Morala bi skrbeti za družino.  Zaradi moje napake in vsega, kar je sledilo, pa sva izgubila otroka."

Želela si je več otrok

V zakonu Kobeja in Vanesse so se jima kasneje rodile štiri hčerke. Najmlajša Capri junija 2019. Po njenem rojstvu so njuni znanci in širša javnost predvidevali, da je to zadnji otrok, a v intervjuju istega leta je on povedal, da ni še nič zaključeno:

"Mislim, da si bolj, kot jaz, želi dečka. Jaz obožujem deklice. Nad njimi sem navdušen. In ona tudi. A vseeno bi še fantka. Da bi bil mamin fantek za vedno. Bomo videli, če ji lahko uresničim željo."

Kobe je vedno poudarjal, da je Vanessa izjemna mama: "Radi te imamo in hvala za vse, kar storiš za našo družino," se ji je lanskega leta za materinski dan javno zahvalil. "Ti si tista, ki vse drži skupaj."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 7 Reasons Productions (@7reasonspros) on

Ni se ustrašila težav

Le 18 dni pred tragično nesrečo je v oddaji All the smoke spregovoril o karieri in zasebnem življenju.

Na vprašanje, kako ohranjata zakon in kako premagujeta tudi padce je povedal: "Sva predana in prepričana, da nama bo uspelo. To je vsa skrivnost. Vztrajnost in pripravljenost reševati stvari. Tudi zelo zelo neprijetne stvari. In midva to zmoreva."

V dokaz temu priča dejstvo, da je Vanessa decembra leta 2011 podala vlogo za ločitev, a je par januarja 2013 oznanil, da je uspel premagati nesoglasja in nadaljuje skupno pot.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Team Bryant Family (@teambryantfamily) on

V tragediji ni sama

Vse od tedaj, ko odjeknila tragična vest o smrti Kobeja Bryanta in njegove hčerke Gianne, se vrstijo dejanja v podporo vdovi in trem žalujočim deklicam.

"Moje misli so z Vanesso, ki je s Kobejem preživela večino njegovega življenja, ki je mama njunih otrok in ki se bo morala spopasti z vsemi posledicami usodne nesreče," je na Twitterju zapisala kritičarka Rebecca Shuri, pevka Ciara pa: "Moje molitve so namenjene Vanessi in vsej družini Bryant v teh težkih časih." To še zdaleč nista edini gesti podpore.

Žalostno je, da se mora Vanessa soočati  s tem, kar se dogaja, a v vsaj malo tolažbe ji je lahko dejstvo, da ima za seboj močne podpornike, ki ji bodo pomagali v težkem obdobju.

Priporočamo tudi: Petra Škabar odkrito z Ulo: Vsak od nas ima potencial za obisk terapevta (VIDEO)

Preberite še: Ljubezen Emily Blunt in Johna Krasinskiga: Popolna zgodba za romantično komedijo

Morda vas zanima tudi: Brad Pitt o letih, ko je bil z Jennifer Aniston: Dolgočasil sem se


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)