To je znani Slovenec, ki bo igral v Netflixovem muzikalu Matilda

Aljaža poznajo ljubitelji plesa zelo dobro. Pred snemanjem nove sezone plesnega šova je začel še s snemanjem muzikala.

23.8.2021 ob 5:25 | Avtor: P. Pa.

To je znani Slovenec, ki bo igral v Netflixovem muzikalu Matilda

Slovenski plesalec Aljaž Škorjanec, ki bo letos že deveto sezono plesal v britanskem plesnem šovu Strictly Come Dancing. V šovu je v vseh teh letih zavrtel Abbey Clancy, Alison Hammond, Helen George, Daisy Lowe, Gemmo Atkinson, Kate Silverton, Emmo Thyn in Claro Amfo. Njegove plesne sposobnosti pa so ga zdaj popeljale še dlje. Pred snemanjem nove plesne sezone se je namreč Aljaž znašel pred novim, tokrat filmskim, izzivom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aljaž Škorjanec (@aljazskorjanec)


31-letni Ptujčan je dobil vlogo v filmu. Zaigral bo v Netflixovi in Sonyjevi adaptaciji otroške klasike Matilda. Nova različica zgodbe, ki temelji na noveli Roalda Dahla iz leta 1988. Šlo naj bi za muzikal, ki temelji na priredbi Tima Minchina, ki na West Endu navdušuje že vse od leta 2011.

V muzikalu bo Aljaž nastopil ob zvenečih in uveljavljenih imenih iz sveta filma. Emma Thomson bo igrala učiteljico Miss Truchbull, Alisha Weir pa bo stopila v čevlje Matilda Wormwood, Miss Honey pa bo igrala Lashana Lynch. V muzikalu, ki bo na sporedu leta 2022, naj bi zaigrala še Andrea Riseborough in Stephen Graham.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matilda The Musical (@matildathemusical)

»Aljaž je navdušen, da je del igralske zasedbe in komaj čaka, da začnejo,« je vir razkril britanskim medijem v začetku avgusta. »Gre za zelo zanimiv projekt in je navdušen, da je del tega. Naslednji meseci bodo zanj izjemno naporni in delovni,« še poročajo. Britanski Mirror dodaja, da ima srečo, da kljub temu, da je veliko omejitev zaradi epidemije, ni prišlo do navzkrižja z urnikom, ki ga ima v plesnem šovu. Snemanje naj bi začeli že sredi poletja, a so ga morali prestaviti, ko so v ekipi odkrili, da je eden izmed članov ekipe bil na testu na koronavirus pozitiven.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janette Manrara (@jmanrara)


Aljaževa soproga, Janette Manrara, ki je prav tako del Strictly Come Dancing družine, letos v šovu ne bo plesala. BBC je razkril, da bo v letošnji sezoni sovoditeljica. Aljaž in Janette bosta zaradi pravil, ki jih je uvedel BBC, morala za nekaj časa zapustiti dom in živeti v »mehurčku«, da bi se izognili okužbam. »Aljaž bo živel v izolaciji s profesionalnimi plesalci. V mehurčku bodo živeli približno štiri tedne, da bodo posneli vse skupinske plese. Letos me ne bo z njimi in mislim, da me bo to res zadelo,« je dejala v nedavnem intervjuju. Janette bo v šovu nadomestila Zoe Ball, ki se je po desetih letih odločila, da zapusti šov. »Uresničile so se mi sanje,« je o svoji novi vlogi dejala Janette in dodala, da bo težko stopiti v čevlje predhodnice. »Pogrešala bom plese na tem legendarnem odru, a sem izjemno hvaležna, da ostajam del Strictly Come Dancing družine.«


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)