Nov dokumentarec o Harryju in Meghan: Bo na tapeti tudi Kate Middleton?

Bolj kot se bliža predvajanje novega dokumentarca o Harryju in Meghan, pogosteje se porajajo vprašanja, kakšno škodo bo ta povzročil britanski kraljevi družini.

8.12.2022 ob 9:08 | Foto: Reuters, Instagram, You Tube | Avtor: M. FL.

Nov dokumentarec o Harryju in Meghan: Bo na tapeti tudi Kate Middleton?

Tu je datum predvajanja Neflixovega dokumentarnega filma o Meghan Markle in princu Harryju z naslovom Harry & Meghan.

V njem pripovedujeta svojo zgodbo in vse glasnejša so ugibanja, kakšno škodo ta lahko povzroči britanski kraljevi družini.

Na dan bo prišel 8. decembra in čeprav so se po kraljičinem pogrebu pojavljala namigovanja, da bosta zakonca Sussex nekatere odlomke spremenila, se produkcijska hiša s tem ni strinjala, saj, povedano preprosto, drama viša gledanost.

V prvem uradnem napovedniku, kjer se vrstijo fotografije para in drugih članov kraljeve družine in v katerem princ Harry pripoveduje, da je preprosto moral povedati zgodbo in storiti nekaj, da bi zaščitil svojo družino, kajti nihče v resnici ne ve, kaj se dogaja za zaprtimi vrati,  je tudi prizor z bogoslužja ob dnevu skupnosti narodov leta 2019, iz katerega je razbrati napetost med soprogama sinov sedanjega kralja.

To so mnogi vzeli kot napoved, da bo na tapeti tudi sedanja valežanska princesa. 

V dokumentarcu naj bi bilo prikazano, da Harry in Meghan nista imela druge izbire, kot zapustiti kraljevo družino in da je bila zlasti ona žrtev številnih groženj.

Pričakovana je ostra kritika članov kraljeve družine, saj se niso odzvali na kršenje sicer nenapisanega dogovora med mediji in vidnimi predstavniki monarhije ter Meghan niso primerno zaščitili pred negativno publiciteto in pred rasizmom.

Da Kate in Williamu ne bo prizaneseno, namigujejo tudi Harryjeve besede, da obstaja jasna hierarhija znotraj kraljeve družine, da so nekatere medisjke zgodbe podatkneje, druge spodbujene s strani "firme" ter kraljevo življeneje opisuje kot umazano igro.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle official

"Mnogi so prepričani, da Kate ni bila deležna nobene negativne publicitete. A tudi njej ni bilo vedno lahko. Je pa res, da je dlje del sistema in je sedaj, lahko bi rekli, že na drugi strani,"

je za The Telegraph povedal vir in dodal, da bo vsekakor zanimivo videti, kako bo v dokumentarcu prikazan odnos med vojvodinjo in sedaj princeso, je pa v nekaj prepričan:

"Verjamem, da bo veliko huje, kot si kraljevi člani sploh lahko predstavljajo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Elizabeth II (@ourqueenelizabeth)

Prvi napovednik šestdelnega dokumentarca, katerega prvi trije deli bodo na ogled 8., drugi trije pa 15. decembra, je bil predvajan le nekaj dni potem, ko je Meghan pripravila zadnjo epizodo prve sezone podkasta Archetypes in malo več kot mesec dni prej, preden bo na knjižne police prišla knjiga spominov princa Harryja z naslovom Rezerva (Spare).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle official

Je pa datum predvajanja napovednika zbudil mešane občutke pri vseh, ki bolj ali manj težko pričakujejo, kaj bosta v filmu povedala zakonca.

Netflix ga je namreč zavrtel med kraljevo turnejo Williama in Kate v Združenih državah Amerike, med katero sta v Bostonu podelila nagrade Earthshot inovativnim rešitvam za premagovanje posledic podnebnih sprememb.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @kate.and.william.of.wales

Veliko očitkov je zato letelo na račun zakoncev Sussex, češ, da je šlo le za še en njun poskus preusmerjanja pozornosti v času, ko bi morala biti večina uči uprtih v program, ki je pomemben za naš planet ter v Williama in Kate, ki sta po osmih letih znova obiskala novo celino.

Pred odmevnim in za mnoge težko pričakovanem dokumentarcem je Harry nastopal v Netflixovem dokumentarnem filmu o paraolimpijskih igrah z naslovom Rising Phoenix.

Meghan naj bi oblikovala animirano serijo z naslovom Pearl (Biser), vendar je Netflix zaradi zniževanja izdatkov načrte opustil.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle official

Povzeto po portalih New Idea, msn.com in Daily Mail Online

Preberite še: Meghan Markle in princ Harry: »Njuni ljubezni so šteti dnevi«

Morda vas zanima tudi: Prestrašena princ Harry in Meghan Markle


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)