Znani Slovenec iskreno o starševstvu: »Izogibajte se ljudi, ki so polni nasvetov«

Avtor priljubljenega bloga Ljubki nesmisel Jure Marolt se je odločil, da spregovori o dajanju nasvetov, za katere nismo prosili.

21.12.2022 ob 8:59 | Foto: Instagram | Avtor: N. B.

Znani Slovenec iskreno o starševstvu: »Izogibajte se ljudi, ki so polni nasvetov«

Prav vsi starši so zagotovo že kdaj doživeli, da so jim prijatelji, družinski člani, ali pa celo popolni neznanci dali nasvet o tem, kako naj vzgajajo svoje otroke. Avtor priljubljenega bloga Ljubki nesmisel Jure Marolt se je odločil, da o tej pereči temi spregovori na glas.

Jure je oče treh otrok: VišnjeZarje in Voranca, vzgoji najmlajše hčerkice pa je posvetil daljši zapis na Instagramu.

Kot je zapisal, ga vedno najprej doleti vprašanje, koliko je malčica stara, nato pa mu zagotavljajo, da je to najlepši čas – ne glede na to, ali je bila stara štiri mesece ali pa leto in pol.

»Že od samega začetka mi trdijo, da so ravno sedaj najlepši trenutki in da jih moram ceniti. Bojda ne bo nikoli več ne bo tako, kot je sedaj. Jaz pa vse te 'nasvete' in njihove delilce nekam pošljem.

Ker se imava vsak dan lepo, tudi takrat, ko je težko. In ker je vsako njeno življenjsko obdobje nekaj posebnega, česar del hočem in moram biti,« je oster Jure.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jure Marolt (@jure.marolt)

Priljubljeni bloger svetuje, da naj se izogibamo ljudem, ki so polni nasvetov in ki svojo zgodbo želijo implementirati na druge.

»Naša je shodila kasneje kot njeni vrstniki, pa mi je bilo čisto prav. Naša je začela govoriti pred vsemi drugimi malčki, pa nisem imel čisto nič proti. Babnica je, sem rekel, normalno, da najprej govori in šele nato shodi. Predvsem pa je izbrala svojo pot.«

Ko pogleda svojega otroka, vidi, da je srečen

Zgodi se tudi, da mu kdo reče, da je hčerka premalo oblečena – ali pa preveč. Sprašujejo ga, če jo dovolj crkljajo ali pripomnijo, da za otroka ni dobro, da ga preveč fotografira.

»Ko pa JAZ pogledam SVOJEGA otroka, vidim, da je srečen. Večino časa nasmejan, samostojen in svojeglav. Uboga takrat, ko mu paše, pa še vedno se mu da vse dopovedati,« pa pravi Jure in dodaja, da si sam nikdar ni dovolil, da bi drugim staršem »svetoval«, kaj naj počnejo s svojimi otroki.

»To me ne briga, povsem njihova odločitev. Če mislijo, da ravnajo prav, potem je to vse, kar šteje.«

Dodaja še, ga ne zanima, kako je oblečena mala Tina ali koliko časa že hodi mali korenjak Jan. Vedno pa vpraša njihove starše, če se veliko ukvarjajo z otroki, saj je po njegovem mnenju to edino pomembno.

Bloger je poudaril še, da bi morali individualnost spodbujati, namesto da jo kritiziramo.

»Kar je dobro za enega, je grozno za drugega. Ne bodi nebodigatreba in ne svetuj drugim, kako naj vzgajajo svoje otroke. Ukvarjaj se s svojim, on te najbolj potrebuje.«

Preberite še: Epidemija permisivnega starševstva: Kdo je pri vas doma 'glavni' - vi ali vaš otrok?

Morda vas zanima tudi: Bojana Ivanović: »Pri nas Balkancih je ženska odgovorna za vse. Ne želim biti ujetnica takega življenja«


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)