Skladbe, ki se jih Taylor Swift, Madonna, Katy Perry in mnogi drugi glasbeniki sramujejo

Nekateri si želijo, da določenih hitov ne bi nikoli posneli. Ko boste prebrali, katere spadajo v ta koš, boste pošteno presenečeni.

8.1.2021 ob 5:40 | Avtor: P. Pa.

Skladbe, ki se jih Taylor Swift, Madonna, Katy Perry in mnogi drugi glasbeniki sramujejo

Tako kot vsem nam se tudi svetovno znanim zvezdnikom dogaja, da bi nekatere stvari najraje izbrisali iz svojega spomina ali življenja. Nekateri igralci se sramujejo svojih vlog, glasbeniki, pa si želijo, da ne bi izdali ali posneli določene skladbe. Kar je najbolj zanimivo pri vsem skupaj, je to, da so pogosto to prav tiste, ki so jih izstrelile med svetovno znane in najbolj predvajane glasbenike.

Misery BusinessParamore/Hayley Williams (2007)

Hit iz leta 2007, ki so ga objavili na drugem studijskem albumu Riot! skupina že nekaj let ne izvaja v živo. Pevka je povedala, da je skupina ne bo več izvajala, saj so jo nekateri oboževalci označili za antifeministično. Sporen naj bi bil del besedila, ki v prevodu zveni nekako tako: »Enkrat k****, nisi nič več vredna. Oprosti, to se ne bo nikoli spremenilo.« Pevka je dejala, da je besedilo napisala, ko je imela 17 let, pri svojih 26-letih pa je dejala, da ne čuti več povezave s tem besedilom.


Do What U WantLady Gaga (2013)

Po tem, ko je bil R. Kelly obtožen številnih spolnih napadov in nadlegovanj, je pevka izjavila, da ji je žal, da je sodelovala z njim. Leta 2018 zapisala, da ne bo nikoli več sodelovala z njim, odločila se je tudi, da so skladbo umaknili s plaftorm. R. Kellyjev del je nato zapolnila Christina Aguilera


D.R.U.G.S. – Iggy Azalea (2011)

Pevka se je za besedilo, ki so ga mnogi označili za rasistično, opravičila. Dejala je, da ni bil njen namen, da bi kogarkoli užalila in da ji je žal, da ni bolje premislila o tem.

CandyMandy Moore (1999)

Čeprav jo je skladba izstrelila med zvezde, je v intervjuju leta 2006 dejala, da so bile skladbe iz časa njene pop kariere naravnost grozne. »Če bi imela denar, bi vsem, ki so kupili album, vrnila kupnino.«


I Kissed a GirlKaty Perry (2008)

Svetovna uspešnica, ki je pevko postavila na svetovno glasbeno sceno, pevki ni v ponos. Nekaj let po izidu skladbe je dejala, da obžaluje besedilo. Čeprav ni povedala, kaj točno obžaluje, je dejala, da si želi, da bi spremenila nekaj verzov. »Če bi lahko napisala skladbo še enkrat, mislim, da bi naredila nekaj sprememb. V besedilu je nekaj stereotipnih izjav,« je dejala za Glamour leta 2018.


Picture to Burn – Taylor Swift (2006)

Taylor se je podpisala pod ogromno skladb, a na eno iz svojih glasbenih začetkov ni najbolj ponosna. Skladba Picture to Burn je bila označena za homofobno. V skladbi poje o razhodu od fanta in pove, da bo prijateljem povedala, da je gej. Nekaj let kasneje je povedala, da bi danes drugače predelala bolečino, ki jo je čutila takrat.


Ultraviolence – Lana Del Rey (2014)

V skladbi poje »udaril me je in občutiti je bilo kot poljub«. Nekaj let kasneje je dejala, da ji je žal, da je ta verz vključila v skladbo. »Ni mi všeč. Ne pojem tega verza. Skladbo še pojem, a brez tega verza«.


TelephoneLady Gaga (2009)

Čeprav je pri tej skladbi sodelovala z Beyonce in je to eden izmed bolj ikončnih duetov, Lady Gaga nima lepih spominov na to skladbo. Dejala je celo, da sovraži video za to sklabo in da si želi, da bi ga uredila sama. V nekem drugem intervjuju pa je še dejala, da ni skladba tista, ki je problematična, ampak vse kar se je dogajalo v povezavi z njo.  


WonderwallOasis/Liam Gallagher (1995)

Mega hit, ki velja za eno najboljših pesmi sploh, gre nadvse na živce Liamu Gallagherju. Leta 2008 je celo dejal, da je ne more prenesti te skladbe. »Vedno, ko jo moram peti, mi gre na bruhanje,« je dejal.


Like A VirginMadonna

»Ne vem, zakaj ljudje mislijo, da ko greš v restavracijo ali nakupovalno središče, da želiš slišati svojo skladbo. Običajno je tako, da Like A Virgin res ne želim slišati,« je dejala Madonna v nekem intervjuju.


CreepRadiohead (1993)

Čeprav je bila izdana pred skoraj tremi desetletji, je Creep še vedno ena izmed bolj priljubljenih skladb. Skladbo so skušali celo uničiti s kitarskimi vložki, a so postali njen prepoznavni znak. »To je zvok, ko je Jonny skupal uničiti skladbo. Res mu ni bila všeč, ko smo jo igrali in skušal jo je tako uničiti, a na koncu je prav to naredilo skladbo,« je dejal za Rolling Stone Ed O'Brien.


Party In The U.S.A. – Miley Cyrus (2009)

Čeprav gre za enega njenih največjih hitov, nad skladbo nekaj let kasneje ni navdušena. »To nisem jaz. To ni moja skladba in ne želim si, da moj glas zveni tako,« je dejala.


You Gotta Fight For Your Right (To Party) – Beastie Boys (1986)

Skladba, ki naj bi bila parodija, je postala himna vseh zabav. »Kar me jezi je, da smo nekako ljudem vsilili neka prepričanja in vrednote, ki so se pravzaprav povsem razlikovale od naših vrednot,« je dejal Michael Diamond.


Royals – Lorde (2013)

Novozelandska pevka je postala s hitom Royals svetovno znana in čeprav je bil to njen največji hit, nanj ni najbolj ponosna. Najbolj v nos ji gre melodija, za katero pravi, da ni preveč dobra. »Zagotovo je ne bi napisala tako, če bi jo pisala zdaj.«


 
Smells Like Teen Spirit – Nirvana (1991)

Čeprav gre za enega največjih Nirvaninih hitov, Kurt Cobain ni bil velik oboževalec te skladbe. »Vsi imajo fokus na tej skladbi, ker so jo milijonkrat videli in slišali na MTV-ju. Zakoreninila se jim je v možgane,« je dejal in dodal, da sam komaj posluša to skladbo. »Najraje bi vrgel kitaro po tleh in odkorakal stran. Ne morem se pretvarjati, da mi je dobro, ko jo igram,« je še dejal pred leti za Rolling Stone.


You're Beautiful - James Blunt (2004)

Skladbo je označil za nadležno in dejal, da so ga ljudje začeli istovetiti s to skladbo.


Wrecking BallMiley Cyrus (2013)

»Vedno bom golo dekle na rušilni krogli,« je dejala Miley Cyrus, ki obžaluje, da se je ta prizor tako vtisnil ljudem v spomin.

Preberite še: Kim Kardashian in Kanye West: Konec je, ona ima vsega dovolj

Morda vas zanima še: Službe, ki so jih opravljali zvezdniki, preden so postali slavni


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)