Še en udarec za princa Harryja

Princ Harry je bil ob pogledu na svojo vojaško uniformo močno razočaran.

20.9.2022 ob 8:52 | Foto: Toby Melville/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

 Še en udarec za princa Harryja

Princ Harry je bil potem, ko so mu dovolili, da je za bedenje ob babici v dvorani Westminster lahko oblekel vojaško uniformo, sprva vesel.

A je imel ob pogledu na oblačila strto srce, saj je videl, da so z ramenskih našitkov odstranjene začetnice kraljice Elizabete druge, piše Sunday Times.

Ob tem je bil tako razočaran, da je razmišljal celo, da bi namesto uniforme raje oblekel civilna žalna oblačila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ScottyM (@scottyscotson89)

Kot osebni pomočnik kraljice je imel, preden se je odločil sestopiti z mesta višjih članov kraljeve družine, na uniformi našite inicialke monarha, te so bile ob njegovem umiku odstranjene.

Še bolj, kot sama odstranitev simbolov je Harryja zbodlo dejstvo, da je princ Andrew, kateremu so bile zaradi spolnih škandalov odvzete vse kraljeve časti, lahko na tako imenovanem bedenju princev ob kraljici nosil vojaško uniformo, na kateri je omenjene simbole obdržal.

"Potem, ko je Harry v palači Buckingham prevzel oblačilo, je resno razmišljal, da ga sploh ne bi nosil in bi se s tem izognil ponižanju. Bil je povsem strt. Odstranitev inicialk babice je bilo zanj zelo boleče." je prinčev prijatelj povedal za omenjeno publikacijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

V bistvu je bilo dejstvo, da je Harry na bedenju nosil vojaško uniformo, presenečenje samo po sebi. Kajti v prejšnjih počastitvah mrtvi kraljici in na pogrebu, je bil vedno v civilni obleki.

Zanimivo pri celotni zgodbi glede uniform pa je, da sta bila med člani ožje kraljeve družine Harry in Andrew edina, ki sta bila aktivna v vojaški službi (stric na Falklandskom otočju, nečak v Afganistanu) in edina člana družine, ki za krsto nista hodila v vojaških oblačilih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Daily Address (@dailyaddress)

Na prošnjo kralja Karla je bilo Harryju za bedenje, ko je skupaj z drugimi kraljičinimi vnuki: princem Williamom, Petrom Philipsom, Zaro Tindall, princeso Beatrice, princeso Eugenio, lady Louise Windsor in Jamesom, Viscountom Severnom stal ob krsti kraljice, dovoljeno obleči vojaška oblačila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sophie Helen, Countess of Wessex (@countess_sophiehelen)

Poteza kralja je bila še en poskus sprave s svojim mlajšim sinom.

Sicer je videti, da se odnosi med princem Williamom, Kate Middleton, princem Harryjem in Meghan Markle nekoliko izboljšujejo.

Prvi znak tega je bil njihov skupini sprehod pred gradom Windsor, kjer so po smrti monarhinje pozdravili žalujočo množico.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan and Harry (@archwellorg)

Uradno pojasnilo palače Buckingham je tedaj bilo, da je princ William brata in njegovo soprogo povabil, naj se pridružita njemu in Kate Middleton, skupaj pozdravijo množico in v težkih časih izrazijo složnost družine.

Povzeto po portalu Hollywood life

Preberite še: Kate Middleton razkrila odziv princa Louisa na smrt kraljice (video)

Morda vas zanima tudi: Obletnica smrti princese Diane: to so načrti Harryja in Williama za ta žalosten dan


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)