Saga družine Spears: Sestra Britney v solzah o tem, kaj vse se je dogajalo za zaprtimi vrati

Sestra Britney Spears, Jamie Lynn Spears kljub prošnji, naj o zasebnih družinskih zadevah molči, odkrito pripoveduje, kaj vse je doživljala družina.

21.1.2022 ob 6:10 | Foto: Sascha Steinbach/GettyImages, Instagram | Avtor: M. FL.

Saga družine Spears: Sestra Britney v solzah o tem, kaj vse se je dogajalo za zaprtimi vrati

Jamie Lynn Spears, sestra slavnejše Britney Spears, je zaradi razkrivanja zasebnih družinskih zadev deležna številnih kritik, a to je ne ustavi, da ne bi odkrito pripovedovala o tem, kaj se je dogajalo med štirimi stenami in kakšna je bila dinamika odnosa med družinskimi člani: med staršema ter tremi otroci: Bryanom, Lynn ter Britney.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Lynn Spears (@jamielynnspearsfan)

Sočasno z izdajo svojih spominov v knjigi Zadeve, ki bi jih morala povedati (Things I Should Have Said) katera bo izšla naslednji mesec, je Jamie Lynn spregovorila v intrevjuju, kjer je podrobno orisala izkušnje, ki jih opisuje v knjigi.

Zaradi svojega početja je sicer deležna nemalo obsojanja, kajti privrženci in oboževalci Britney so prepričani, da ne bi smela pripovedovati zasebnih podrobnostih, dokler svoje plati zgodbe glede kontroverzne družine in predvsem boja za skrbništvo, ne bi pojasnila pop princeska sama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Lynn Spears Online (@jamielynnspearsonline)Skrbništvo nad Britney je leta 2008 dobil njen oče, ki je skupaj s svojimi odvetniki povsem obvladoval in usmerjal življenje pevke.

Po več letih bitke je Britney novembra lanskega leta končno dosegla samostojnost in na družabnih medijih večkrat namignila, da je bila znotraj družine žrtev zlorabe tako mame kot očeta, zaradi pasivne vloge pri celotni zgodbi pa je okrcala tudi sestro Lynn.

A pevka na to temo ni podala še nobenega intervjuja, kajti, kot je pred nedavnim izjavila, se takšnega odpiranja pred javnostjo še vedno boji. Zato je tudi večkrat opozorila bolj zgovorno sestro, naj o zadevah, ki se javnosti ne tičejo, molči, česar prva ne upošteva, kar med njima povzroča veliko hude krvi.

Jaime Lynn je bila tako gostja pogovorne oddaje televizije ABC Good Morning America, kjer je povedala:

"Rada imam svojo sestro. Vedno sem jo imela rada in vedno sem jo podpirala ter počela stvari, ki so bile dobre zanjo. In ona to dobro ve. Zato ne vem, zakaj se je med nama pojavila vsa ta napetost."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by El Mundo de Ken Y Sebas (@elmundodekenysebas)

Pred voditeljico je odkrito spregovorila o alkoholizmu očeta, na kar je odvetnik Britney Mathew Rosengart opozoril že v sodni bitki.

"Očetov alkoholizem je vplival na dinamiko celotne družine in je na vseh pustil nepopravljiva posledice. Mama se ga je preveč bala, da bi se mu uprla. Kajti dobro je vedela, kakšne bi bile posledice," je pripovedovala gostja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ✨TheRealityBitch✨ (@therealitybitch2.0)

Voditeljca jo je spodbujala k nizanju podrobnosti z branjem odlomkov iz njene knjige, ki so izpostavljali fizično nasilje mame nad hčerko:

"Vedno sva malo izzivali ena drugo. Vse skupaj je nekega dne eksplodiralo, mama je bila čustveno preobremenjena in začela me je mlatiti s torbico, v kateri je bil fotoaparat. Tepla me je in torbica je, preden se je ustavila, povzročila kar nekaj modric na mojih ramah. Stekla sem do bližnjega nakupovalnega centra in iz govorilnice poklicala brata: Bryan, mami se meša," med drugim piše Lynn.

Ko sedaj na dogodke gleda nazaj, se zdi, da Jaime Lynn brani mamo:

"Moram priznati, da se do nje nisem lepo obnašala. Veliko stvari, ki sem jih počela, sedaj obžalujem. Morala bi biti prijaznejša do nje," je priznala v pogovoru.

"Edini razlog, zakaj sem bila do nje zlobna je, da sem hotela, da se postavi zase in zame. Na koncu je bilo vsega le preveč," je še povedala Lynn in dodala, da je velikokrat bivala pri 14 let starejšemu bratu samo zato, da bi se izognila mami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dish Nation (@dishnation)

Preden so spomini nastali, nikoli ni z nikomer zunaj družine govorila o tem, se pa je o vseh dogodkih pogovarjala z mamo in prosila bralce, naj je zaradi vsega, kar se je dogajalo med njima, ne sovražijo.

"Z mamo sva se pogovarjali o vsem. Povedala sem ji tudi, da pišem spomine. Vem, da je moja družina veliko pretrpela, a nočem da bi ljudje zato obsojali mojo mamo in jo kaznovali. To je bilo med mano in njo in medve sva to predelali."

Zakaj se sploh spisala spomine?

"Še vedno predelujem dogodke in en od ključnih načinov ozdravitve je povedati na glas.

Ne morem ignorirati mojih izkušenj, četudi te vključujejo mojo mamo, sestro ali brata. Izkušnje moram spoštovati. Očitno tega ne znam na pravi način, vendar s spomini res nisem hotela nikogar prizadeti. Skrajni čas je, da preneham z molkom ščititi ljudi," svoje namere izraža Lynn.

"Težko je bilo zgolj obstajati v zadovoljstvo nekoga drugega. Skozi vse odraščanje sem čutila, da je vse, kar moram početi, ščititi našo blagovno znamko.

Morala sem početi veliko stvari, hkrati nikoli nisem smela podati svojega stališča. Kot da ne bi imela glasu. Nikoli nisem smela reči ali storiti ničesar, kar bi na mojo sestro vrglo slabo luč. Pošteno povedano, rada imam svojo sestro. Ampak veste kaj, sestre so sestre. Zakaj medve nisva mogli biti običajni od vsega začetka?" se je  spraševala Lynn.

V nadaljevanju je razkrila, da se sama nikoli ni primerjala z uspešnejšo sestro, so pa to počeli vsi ostali:

"Zakaj dve sestri ne bi mogli obstajati vsaka zase? Midve se nikoli nisva primerjali, le vsi okoli naju so vedno iskali vzporednice ter razhajanja. Kar zadeve mene, je ona še vedno najboljša pop izvajalka vseh časov, težava  je, da nisem mogla prevzeti odgovornosti za vse, kar se je dogajalo okoli nje. Očitno nisem imela poguma za to."

Odraščanje v sestrini senci še zdaleč ni bilo lahko: "Velikokrat se mi je zdelo, da nisem v ničemer dovolj dobra. Da nisem pomembna, da sem nevidna," je pripovedovala v solzah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Just Jared (@justjared)

Govorice, da je bila na sestro ljubosumna pa je komentirala: "Na njo sem vedno gledala le kot na navdih. Imel  sem priložnost gledati nekoga, kako osvaja svet, biti blizu njemu. Le kako bi zato lahko bila ljubosumna?"

Kmalu po intervjuju se je na tvitwerju oglasila Britney in sestro obtožila, da prodaja knjigo na njen račun:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by _Britney_Spears_fan_ (@0_britney_spears_0)

"Moti me predvsem nekaj. In sicer to, da moja sestra pravi, da nisem znala nadzorovati jeze. V resnici pred 15. leti ni bila pogosto ob meni. Kako si sploh zamišlja, da bo prodajala knjigo na moj račun," je zapisala.

"Nočem počiti mehurčka sestre, a moja knjiga ni knjiga o njej. Ne morem pomagati, da sem se tudi sama rodila v družini Spears in moje izkušnje vključujejo Britney," je na sestrine obtožbe je odgovorila Jamie Lynn.

Povzeto po portalu BuzzFeedNews

Preberite še: Nekdanji mož Britney Spears prekinil svoj molk in o pevki povedal to

Morda vas zanima tudi: #FreeBritney: Kaj se dogaja z Britney Spears?


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)