Kaj pomeni, če nekdo (ki je poročen) ne nosi poročnega prstana

Nekateri kljub temu, da so srečno poročeni, ne nosijo poročnega prstana, razlogi za to pa so na moč različni.

6.12.2022 ob 6:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kaj pomeni, če nekdo (ki je poročen) ne nosi poročnega prstana

Biti poročen in ne nositi poročnega prstana, je odločitev, ki ne zadeva nikogar drugega kot tistega, ki jo sprejme. No, morda še njegovega partnerja.

Vendar je dejstvo, da so zlasti osebe, ki so pogosto na očeh javnosti, zaradi odločitve ne nositi poročnega nakita, velikokrat predmet obrekovanja, zlonamernih namigov in ugibanj, kaj se dogaja z njihovim zakonom.

A je že tako, da mnogi srečno poročeni tega nakita ne nosijo.

Razlogi za to so različni, nekaj najverjetnejših pa niza portal All womens talk.

Alergije

Alergije bi lahko bile (in najbrž tudi so) eden izmed najpogostejših razlogov za to, da poročni prstan večino časa počiva v škatlici in ne na prstu.

Alergija na določene kovine v zlitinah, ki so sestavina obročka, pri alergikih povzročajo neprijetno srbenje in pekoč občutek, ki se včasih pojavi komaj leta po sklenitvi zakona.

V večini primerov lahko alergični na kovine prstan nosijo kakšen dan ali večer, stalno nošenje pa bi bilo res neprijetno.

Teža

Se zgodi, da se po poroki naberejo kilogrami, ki preprečijo udobno nošenje poročnega prstana.

Nekateri ga še lahko snamejo, ne morejo pa ga več nadeti. Obstajajo tudi primeri, ko je treba prstan s prsta odrezati, sicer bi preveč oviral dotok krvi vanj.

Nenaklonjenost nakitu

Vsi pač niso naklonjeni nošenju nakita. In vsi nimajo nobene potrebe po tem, da bi z njim dokazovali ljubezen do partnerja in srečo v zakonu.

Njihova pravica je zato ne nositi prstana, brez da bi jih kdo obsojal.

Praktični razlogi

Poročni prstani so različnih oblik in velikosti. Nekateri so bolj, drugi manj praktični, nekateri večji, drugi manjši, so takšni z utori in takšni brez. Bolj, kot je prstan velik in izrezljan, več je možnosti, da se na njem nabira različna umazanija.

Zato ga številni tedaj, ko opravljajo delo, ob katerem bi se lahko umazal ali poškodoval, snamejo. Ko se naveličajo stalnega snemanja in nadevanja, se ga pač odločijo za vedno pospraviti.

Modni trendi

Mnogi se za prstan sploh ne odločijo, ampak izberejo trajnejši dokaz zakona, denimo tetovažo na prstu.

Neredki so zakonci, ki se odločijo za to možnost, vendar pozor: ob morebitni ločitvi je veliko lažje sneti prstan, kot prekriti tetovažo, ki naj bi ovekovečila trajno ljubezen.

Služba

Pri opravljanju nekaterih poklicev se prstan lahko izdatno poškoduje, je velika ovira ali predstavlja celo nevarnost pri delu.

Kirurgi, gradbinci, peki, slaščičarji, delavci na nekaterih napravah in še mnogi drugi ga iz teh razlogov raje pustijo doma.

Osebna prepričanja

Osebna prepričanja so še en razlog, zakaj nekateri ne nosijo poročnega prstana. Nekateri se nočejo počutiti, kot bi bili na nek način ožigosani, mnogi preprosto zavračajo to staro tradicijo.

In vsak ima pravico odločiti se v skladu s svojim prepričanjem.

Ko začne nekdo natolcevati, da princ William ali Robert Golob prstana ne nosita zato, ker naj bi imela v zakonu težave, vedite, da za to, da je njun prstanec brez obročka, obstaja še ogromno drugih razlogov in da sta s tem, ko na prstu nimata poročnega prstana, ne počneta ničesar narobe.

Preberite še: Razkrito, kaj je Ben dal vgravirati na zaročni prstan Jennifer Lopez

Morda vas zanima tudi: To je edina odločitev v življenju, za katero sem prepričana, da je prava (piše: Danaja Lorenčič)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)