Resnični razlogi ter posledice odločitve Meghan Markle in princa Harryja

Čeprav sta Meghan Markle in princ Harry s svojo odločitvijo, da se umikata iz kraljeve družine, presenetila, je njun sklep posledica dolgotrajnih zamer.

13.1.2020 ob 9:10 | Foto: Reuters | Avtor: M. FL.

Resnični razlogi ter posledice odločitve Meghan Markle in princa Harryja

Vojvoda in vojvodinja Sussex sta z oznanitvijo, da odstopata kot višja člana kraljeve družine in nameravata živeti samostojno življenje, presenetila.

A po besedah novinarja Toma Bradbyja, ki je kraljevi par spremljal na turneji po Afriki ter po njej posnel odmeven intervju, v katerem sta Meghan in Harry med drugim spregovorila o svojih občutkih ter odnosih z drugimi člani kraljeve družine, je odločitev povsem logična posledica dogajanja v najožjem krogu članov monarhije.

Po pisanju revije People je za ITV News povedal, da je bilo že pred in med samo poroko Meghan in Harryja izrečenih veliko grdih besed, zadeve pa so se sčasoma samo še stopnjevale.

"Drugi člani kraljeve družine se velikokrat niso strinjali s Harryjem in Meghan, zanje sta bila težka ter z vidika vojvode in vojvodinje Sussex velikokrat odrinjena, kar je žalostno."


Bradby je prav tako ugibal, kaj se bo z njima dogajalo v bližnji prihodnosti: "Zagotovo bo veliko zapletov ter nesoglasji. Kajti zadeve se bližajo vrelišču in čeprav bi zadrego morali rešiti po mirni poti je videti, da se zadeve ne bodo izboljšale, temveč le še poslabšale."

Kljub napetemu ozračju je novinar prepričan, da Meghan in Harry z odločitvijo nista hotela nikomur škodovati:

"Njuno razmišljanje in posledično dejanje bi si lahko razlagali nekako takole: Trudiva se, da bi bila neodvisna in svobodna. Obstajajo težnje po nižanju stroškov monarhije in za naju v njej ni prostora. Morava se naučiti živeti sama in to hočeva tudi doseči."

Kot je znano, sta zakonca v sredo na družabnih omrežjih oznanila, da se umikata kot višja člana kraljeve družine, na kar se je odzvala kraljica, ki je za danes na posestvu Sandringham sklicala sestanek.

Na njem se ji bodo pridružili princ Harry, princ Charles in princ William, preko video klica pa tudi Meghan, ki je trenutno v Kanadi. Namen srečanja je poiskati najboljšo rešitev v zadevi, imenovani Mexit.

Vse o sestanku v gradu Sandringham si lahko preberete TUKAJ.

V povezavi z dogajanjem na otoku se je oglasila tudi sestra vojvodinje, Samantha Markle. Ta je za Sunrise povedala, da je dejanje Meghan ne preseneča: "Kar je storila svoji družini, bo storila vsaki drugi."

Izjava se nanaša na spor med vojvodinjo ter njeno družino, za katerega po besedah Samanthe, Meghan nikoli ni pokazala nobene pripravljenosti, da bi ga s skupnimi močmi rešili ter pustili za seboj.

Kaj pa meni javnost?

V Veliki Britaniji izvedena anketa podjetja JL Partners, katere rezultate povzema Daily Mail je pokazala, kaj o celotnem dogajanju meni tamkajšnja javnost.

Izkazalo se je, da je vojvodinja Kambriška veliko bolj priljubljena od vojvodinje Suseške. 73 odstotkov vprašanih je namreč povedalo, da imajo Kate raje od Meghan. Večina prav tako meni, da bi morala zakonca Sussex zapustiti Frogmore Cottage na posestvi Winsdor ter poleteti na drugo stran luže.

Komaj 20 odstotkov vprašanih se strinja, da sta se Mehgan in Harry odločila prav, 36 odstotkov njune odločitve ne podpira, 46 odstotkov je nedoločenih.

William je veliko bolj priljubljen od Harryja. Za prvega se je izreklo 65, za drugega le 35 odstotkov vprašanih.

Veliko sodelujočih v anketi je prav tako prepričanih, da bi Meghan in Harry morala povrniti stroške obnove njunega doma, ki so znašali 2,4 milijona funtov.

Preberite še: Kate na rojstnodnevno zabavo ni povabila Meghan in princa Harryja

Morda vas zanima tudi: Meghan postala kraljica stila, Kate pristala na 11. mestu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)