Reese Witherspoon: Doživela sem grozne stvari

Reese Witherspoon o svojih začetkih v Hollywoodu in o tem, kakšne ovire je morala premagati na poklicni poti.

18.3.2020 ob 9:20 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Reese Witherspoon: Doživela sem grozne stvari

V intervjuju za aprilsko številko revije Vanity Fair je Reese Witherspoon odkrito spregovorila o tem, kaj vse je doživljala kot otroška zvezdnica.

"Dogajale so se mi grozne stvari. Zlorabljali in nadlegovali so me. In nisem bila osamljen primer," je povedala igralka, ki je že leta 2017 razkrila, da jo je pri njenih rosnih 16. zlorabil režiser in pojasnila tudi, zakaj je z izpovedjo tako dolgo čakala.

"Svojo zgodbo vsak pove tedaj, ko jo je pripravljen deliti. Pred 25 leti javnost glede zlorab ni bila tako ozaveščena, kot je dandanes. O tem nihče ni govoril. Ni bilo forumov in družabnih omrežjih, kjer bi ljudje razkrivali svoja doživetja. Prav ti mediji so marsikomu dali možnost, kakršne jaz nisem imela. Namreč povedati, kaj se je zgodilo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair) on

Witherspoonova je v pogovoru poudarila še, da nikoli ni imela namena kariere zgraditi na podlagi seksapila. Zato je trdo delala, iskala kompromise in previdno izbirala vloge.

"Vedno sem imela zadržke glede izpostavljanja svoje seksualnosti. Ko sem se začela spogledovati s poslom, je obstajalo veliko moških revij, v katerih naj bi se mlade zvezdnice pojavljale. Sama se nisem nikoli, ker nisem želela, da bi se uveljavljala na takšen način. Nisem se videla v tej luči."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair) on

Namesto tega je Reese s pridom izkoristila smisel za humor in duhovitost.

"Vedno sem si govorila, da se humor nikoli ne postara. Veste kaj se postara? Čvrste dojke, lepa zadnjica, napet obraz. Vse to z leti mine, smešen in zabaven pa si lahko vedno."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on

Mamica treh otrok je izkušnjo s spolno zlorabo prvič zaupala oktobra 2017 v govoru na prireditvi, ki jo je priredila revija Elle in je bil posvečen ženskam v Hollywoodu. Ob tej priložnosti je svoje zgodbe z javnostjo delilo več zlorabljenih žensk in Reese je čutila, da je njena dolžnost, da jo zaupa tudi sama.

"Izkušnje iz preteklosti so se vrnile z izjemno močjo, oživeli so prizori in nisem mogla spati, razmišljati, komunicirati, v meni je bila tesnoba, tudi krivda, ker nisem spregovorila prej," je tedaj povedala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on

"Človek, ki me je pri 16. zlorabil, se mi gabi. Na agente in producente, ki so mi nakazali, da je molk pogoj za moje delo, pa sem jezna. Želim si, da bi lahko rekla, da je bil to osamljen dogodek v moji karieri, a na žalost ni bil. Doživela sem več zlorab in spolnih nadlegovanj, o katerih ne pripovedujem pogosto.

Izkušnje drugih pa so me pripravile do tega, da sem se odprla in povedala svojo zgodbo. Kajti končno sem dobila občutek, da nisem sama in da se številni spopadajo s podobnimi travmami, ki izhajajo iz dejanj, kakršnih sem bila deležna."

Preberite še: Slavne igralke, ki naj ne bi bile dovolj lepe za filmsko platno

Morda vas zanima tudi: Jennifer Aniston in Renee Zellweger o tem, zakaj si nikoli nista želeli otrok


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)