Razočarani kraljici zdravje zadalo še en udarec

Kraljica se zaradi težav z zdravjem ni udeležila slavja ob dnevu spomina.

15.11.2021 ob 8:55 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Razočarani kraljici zdravje zadalo še en udarec

Minuli konec tedna so v Veliki Britaniji potekale slovesnosti ob dneva spomina. Gre za priložnost, ko se vse države Združenega kraljestva spomnijo padlih v prvi svetovni vojni. Počastitev spomina med drugim vključuje polaganje vencev na simboličen grob kenotaf in parado, ki jo z balkona stavbe zunanjega ministrstva spremljajo kronane glave.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Letos so Britanci nestrpno pričakovali ta dan tudi zato, ker so si nadejali, da bodo na balkonu ob drugih članih kraljeve družine znova po dolgem času lahko v živo videli svojo kraljico.

Kajti palača je pred dogodkom najavila, da se bo monarhinja udeležila parade, a je morala razočarati svoje podanike, saj jo je znova izdalo zdravje in je na slovesnosti ni bilo. Izjava palače Buckingham se je glasila takole:

"Kraljica si je poškodovala hrbet in se je z velikim obžalovanjem odločila, da se ne bo udeležila slovesnosti ob dnevu spomina pri kenotafu.  Njeno kraljevo veličastno je zelo razočarano, da bo izpustilo dogodek."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RoyalTeaWithJam (@royalteawithjam)

"Tako, kot v prejšnjih letih, bo ob spomenik položen venec. V imenu kraljice ga bo tja položil princ Walesa. Vojvodinja Cornwalla, vojvoda in vojvodinja Kamrbiška, grof in kontesa Wessex, kraljeva princesa in admiral Sir Tim Laurence, vojvoda in vojvodinja Gloucestra, vojvoda Kentski in princesa Alexandra bodo na slovesnosti, kot je bilo načrtovano."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Med zdravniki, ki skrbijo za kraljico, so bili zaradi poškodbe hrbtenice prisotni pomisleki glede vožnje z avtomobilom in stanja na balkonu ter so ji zato znova priporočili počitek.

Po besedah osebja je bila monarhinja zaradi zapleta zelo razočarana. Sicer bi se ob tej slovesnosti kraljica ta mesec sploh prvič pojavila v javnosti. Kot je znano, so ji zdravniki ob koncu prejšnjega meseca potem, ko je noč preživela v bolnišnici svetovali, naj malo izpreže.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

V vsej svoji vladavini je omenjeno slovesnost izpustila le šestkrat: leta 1961, ko je bila na obisku v Gani, leta 1968, ko je obiskala Brazilijo, leta 1983 je bila v Keniji in leta 1999 v Južni Afriki. Leta 1956 in 1963 je bil odstotna zaradi nosečnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kelly Claman (@kelly_claman)

Tako kot na paradi, kraljice ni bilo večer poprej na festivalu ob dnevu spomina, ki se je, v skladu z vsakoletno tradicijo, odvijal v londonskem Albert Hallu, a njen obisk tam že od vsega začetka ni bil predviden.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Daily Royal (@thedailyroyal)

Čeprav je morala izpustiti dogodek, je bila zagotovo pomirjena, saj so jo častno zastopali drugi člani kraljeve družine. Zlasti je na balkonu blestela Kate Middleton, za katero se je večina strinjala, da je v družbi Camille in Sophie Wessex povsem dostojno nadomestila monarhinjo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Popbela.com (@popbela_com)

Povzeto po portalu Hello

Preberite še: Panični princ Harry: Kaj bi se zgodilo, če kraljice ne bi več videl žive

Morda vas zanima tudi: Resnica o zdravju britanske kraljice (in pravi razlog za odpoved obiska Severne Irske)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)