Princ William sporočil tragično novico

V letalski nesreči sta življenje izgubila tesen prijatelj princa Williama in njegov sin.

13.12.2022 ob 9:44 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Princ William sporočil tragično novico

Tesen prijatelj princa Williama in Kate Middleton je izgubil življenje med opravljanjem okoljevarstvenih nalog, sta potrdila princ in princesa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @kate.and.william.of.wales

Med preletavanjem narodnega parka Tsavo v Keniji je strmoglavilo letalo, ki ga je pilotiral Mark Jenkins, z njim na krovu je bil njegov sin Peter.

Princ William je prijatelja v poklonu opisal kot izjemno predanega varovanju divjine vzhodne Afrike.

Dejal je, da je Jenkins skupaj s sinom življenje izgubil med okoljevarstvenim udejstvovanjem, katerega namen je reševanje osirotelih slončkov in zaščita teh živali pred divjimi lovci.

V osebnem sporočilu na uradnem twitter računu Kensington Royal je zapisal:

"Izgubil sem prijatelja, ki je svoje življenje posvetil varovanju divjine vzhodne Afrike v enem najbolj znanih narodnih parkov. Nocoj so moje misli z Markovo ženo, družino in prijatelji, ki so na tragičen način izgubili človeka, ki so ga imeli radi in ga občudovali."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Tudi princ William je goreč okoljevarstvenik in je v enem zadnjih govorov vse na svetu pozval, naj v teh turbulentnih časih ne pozabimo na varovanje okolja in zaščito narave.

Na podelitvi nagrad zaslužnim za ohranjanje živali z okli (Tusk Conservation Awards) je dejal še, da morajo vse države ostati osredotočene na ohranjanje narave in okolja.

Princ je Jenkinsna prvič srečal leta 2001 v Afriki. Stkala sta tesno prijateljstvo, večkrat sta se srečala, saj so ju družila ista prizadevanja in Jenkins je bil velik podpornik prinčevega udejstvovanja na področju zaščite živali z okli.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fan account of The Prince and Princess of Wales (@thewaleschronicle)

Natančen razlog za nesrečo še ni znan, so pa lokalne policijske oblasti zagotovile, da izvedenci proučujejo ozadje nesreče.

"Kenijske službe za zaščito živali izražajo globoko sožalje in sočustvujejo z družino premuinulih," je dejal regionalni vodja policije.

Okoljevarstveniku se je poklonilo več organizaciji, ki skrbijo za naravno okolje in živali. V Zoološkem društvu Frankfurt, kjer je bil pokojni nekoč zaposlen so zapisali, da je svet izgubil človeka, ki je imel okoljevarstvo v krvi  in se nikoli ni bal izraziti svojih stališč ter tistega, v kar je verjel, da je prav, hkrati je povsod, kjer je deloval, pustil močan pečat:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RAINBOW LT (@rainbowtours.lt)

"Pogrešali bomo njegovo toplino, njegove zabavne zgodbe in njegove, včasih bolj kot ne nepomembne pripombe, s katerimi nas je nasmejal. Mark je bil predan mož in oče, ki je za seboj pustil soprogo in sina. Celi družini izrekamo globoko sožalje. Sožalje izrekamo tudi fundaciji David Sheldric, za katero je Mark letel na zadnjem poletu."

Glavni namen fundacije je skrb za osirotele slončke in je del programa za zaščito divjine v Keniji.

Park Tsavo meri skoraj 22.000 kvadratnih kilometrov in je največji narodni park v Keniji ter en največjih na svetu. Je domovanje rdečih slonov in številnih drugih živalskih vrst.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Povzeto po portalu Daily Mail Online

Preberite še: Brutalen vzdevek plemstva za Kate Middleton (in njeno sestro Pippo)

Morda vas zanima tudi: Kate Middleton ostala brez desne roke


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)