Prekletstvo serije Glee: Škandali in tragedije njenih igralcev

Igralsko zasedbo serije Glee pretresajo mnoge tragedije in škandali.

10.7.2020 ob 9:55 | Foto: Phil McCarten, Danny Moloshade, Mark Blinch, Mario Anzuoni/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Prekletstvo serije Glee: Škandali in tragedije njenih igralcev

Ko so leta 2009 na televiziji Fox začeli predvajati serijo Glee, je ta hitro osvojila srca gledalcev. Glasbena komedija pripoveduje o učitelju Williamu Schuesterju (Matthew Morrison) ki želi dijakom približati glasbo in ples ter nekoč slavnemu srednješolskemu zborčku z imenom New Direction povrniti ugled, zgodba pa se dotika osebnih težav, dilem in dvomov najstnikov, združenih v zboru, ki navdušuje s priredbami glasbenih uspešnic.

A televizijska slava v njej nastopajočih ni vsem prinesla sreče. Kajti presenetljivo veliko igralcev, ki so upodabljali glavne like, se je zapletlo v takšne in drugačne škandale, nekateri od njih pa so tragično končali svoje življenje.

Med zadnjimi, ki je zbudila zanimanje, je igralka Naya Rivera, (Santana) katera je od srede pogrešana. Vendar to ni edini tragični primer igralske zasedbe Glee. Takole predhodne izpostavlja portal Cheat Sheet.

Smrt Coryja Monteitha

Igralec Cory Monteith je v seriji upodabljal Finna Hudsona, nogometaša, ki se pod prisilo pridruži zborčku, a kmalu spozna, da obožuje petje in ples ter na koncu celo sam vodi nastopajoče.

Monteith je imel vse od najstniških let težave z drogo. V četrti sezoni snemanja si je zato vzel predah in odšel na zdravljenje. Po povratku se je zdelo, da je premagal zasvojenost, a je 13. julija 2013 umrl zaradi previsokega odmerka.

Pred tragično smrtjo je bil v razmerju z glavno zvezdo Leo Michele (Rachel). Serija se je nadaljevala brez njega in v peti sezoni je nastala epizoda, ki jo je ekipa posvetila njemu v spomin.

Smrt fanta Becce Tobin

Igralka Becca Tobin je v četrti sezoni igrala Kitty Wide. Tako kot mnogi drugi, je bila  Kitty priljubljena športnica, ki se je zborčku pridružila iz napačnih razlogov, a je vzljubila nastopanje ter ostala njegova zvesta članica. Tobinova je imela v peti sezoni glavno vlogo in to obdržala tudi v šesti sezoni.

Med snemanjem je bila v zvezi s podjetnikom Mattom Bendikom, ki je 10. julija 2014, skoraj natančno leto dni po smrti Monteitha, v sumljivih okoliščinah umrl v hotelski sobi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Becca Tobin (@becca) on

Obsodbe in samomor Marka Sallinga

Mark Salling je v seriji igral Noaha Puckermana z vzdevkom Puck. Tudi on sprva nogometaš, Finnov najboljši prijatelj, se pridruži Gleeju in se namerava po zaključku srednje šole uveljaviti v Hollywoodu.

V zasebnem življenju je Salling velikokrat prišel v navzkriž z zakonom: leta 2013 je bil obsojen zaradi spolnega nadlegovanja, leta 2015 je zaradi posedovanja otroške pornografije pristal v zaporu, potem, ko je priznal krivdo, pa si je 30. januarja 2018 vzel življenje.

Melissa Benoist proti Blakeju Jennerju

Škandal, v katerega sta bila vpletena dva igralca serije. Oba sta se igralski zasedbi pridužila v četrti sezoni, soigralca sta kmalu postala par, se leta 2015 (po nekaterih navedbah 2013) poročila, njun zakon je trajal do leta 2017. Kasneje, ko je Melissa pred matičarja stopila z igralcem Chrisom Woodom je razkrila, kaj se je dogajalo v njenem prvem zakonu.

Sicer nikoli ni uradno obtožila prvega moža, a je bilo iz njenih izjav razvidno, da mu očita zlorabo in nasilje.

Obsodbe in izginotje Naye Rivere

Naya Rivera v vlogi Santane prav tako začne kot navijačica, skozi serijo odkrije da je naklonjena dekletom in se na koncu poroči z dolgoletno ljubeznijo in najboljšo prijateljico.

V resničnem življenju se je Naya leta 2014 poročila z igralcem Ryanom Dorseyem, v zakonu se jima je rodil sin. Leta 2016 je podala vlogo za ločitev, vendar se je par 2017 spravil. Kmalu po spravi je bila aretirana zaradi družinskega nasilja, do obsodbe ni prišlo, še enkrat  je vložila vlogo za ločitev in jo leta 2018 tudi izpeljala. 

Kot rečeno, je igralka od srede pogrešana. S sinom sta počitniške dneve preživljala na jezeru Piru v Kaliforniji, kjer je najela čoln. Približno tri ure pozneje je drugo plovilo opazilo čoln, v katerem je bil le štiriletnik, njegove mame pa ni bilo nikjer. Takoj je stekla iskalna akcija, vendar do danes 33-letne igralke še niso našli in policija domneva, da se je utopila v jezeru.

Preberite še: 11 zvezdnikov o tem, kako seksi je v resnici snemanje erotičnih prizorov

Morda vas zanima tudi: Bolečina v zakulisju serije Seks v mestu: Žulji zaradi visokih pet in kariera pred družino


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)