Poklon Racu: čustveno slovo Katarine Čas in drugih znanih Slovencev

Ob smrti legendarnega igralca Radka Poliča Raca so se mu poklonili številni znani Slovenci in Slovenke.

16.9.2022 ob 7:46 | Foto: instagram | Avtor: M. FL.

Poklon Racu: čustveno slovo Katarine Čas in drugih znanih Slovencev

V 81. letu se je poslovil slovenski igralec Radko Polič Rac, ki se je v spomin in srca zapisal z neštetimi vlogami iz gledališkega in filmskega sveta, za katera je prejel mnoge odmevne nagrade, med drugimi leta 2002 Boršnikov prstan in leta 2007 Prešernovo nagrado za življenjsko delo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SNG Drama Ljubljana (@sngdramaljubljana)

Od pokojnega igralca so se na družabnih omrežjih poslovili številni znani Slovenci iz umetniških in tudi političnih vrst.

Katarina Čas je Radku Poliču v slovo na instagramu objavila utrinek iz zakulisja snemanja filma Jzs sem Frenk, na katerega je zapisala: "Počivaj v miru, legenda."

Zvezdana Mlakar se je nanj spomnila na facebooku: "Oh, ne morem verjet, dragi Rac je šel čez srce. Je del mojih prvih igralskih korakov, ljubezni do umetnosti, njegov hudomušen, provokativen nasmeh je za vedno v mojem srcu. Vedno je govoril to, kar je mislil, iskren je bil do bolečine. Rac, saj veš, rada te imam, se vidiva enkrat v prihodnosti."

Novinarka Vesna Milek je prav tako na facebooku zapisala: "Vse, kar si želim, preden grem, je, da bi se še enkrat sprehodil po dubrovniškem stradunu, mi je rekel. Upam, da se tam sprehaja zdaj. In po svojih Unijah in Brionih ... In upam, da mu je lepo." 

Predavateljica in svetovalka za poslovno komuniciranje in protokol Ksenija Benedetti se je igralcu poklonila z besedami: "Ljubi Rac. Hvala za vse, kar si nam dal. In dal si nam vse nadvse."

Jan Plestenjak je smrt obeležil na instagramu: s črno belo fotografijo igralca in preprostim zapisom ... večen.

Pokojnemu igralcu je na twitterju besede namenil tudi predsednik vlade dr. Robert Golob: "Slovenija je danes izgubila enega največjih gledaliških in filmskih igralcev, ki je z vrhunsko igro pustil izjemen pečat v slovenski kulturi. Sožalje svojcem in igralskim kolegom. Naj počiva v miru."

Predsednik Borut Pahor je ob smrti legende izrazil iskreno sožaje družini in dodal, da je Radko Polič pomembno zaznamoval slovensko gledališko in filmsko umetnost, za kar mu bo Slovenija večno hvaležna.

Na instagramu SNG Drama Ljubljana pa so med drugim zapsiali: "Pretresla nas je vest, da se je poslovil naš dragi kolega in dolgoletni član SNG Drama Ljubljana, veliki igralec in vrhunski umetnik Radko Polič Rac. Sodobnega slovenskega gledališča si brez Radka Poliča ni mogoče niti predstavljati."

Preberite še: Tragična vest: Umrl priljubljeni igralec iz serije Polna Hiša

Morda vas zanima tudi: Igralka Katarina Čas je sporočila žalostno novico


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)