Po smrti princa: Kraljica ob srečanju s Slovenko nasmejana

Britanska kraljica se je po obdobju žalovanja za soprogom vrnila k opravljanju svojih dolžnosti.

30.4.2021 ob 8:50 | Foto: Gettyimages, Instagram, Twitter | Avtor: M. FL.

Po smrti princa: Kraljica ob srečanju s Slovenko nasmejana

Potem, ko se je izteklo uradno obdobje žalovanja za pokojnim soprogom, od katerega se je britanska kraljica v družbi najožjih članov kraljeve družine poslovila 17.aprila na gradu Windsor, se je monarhinja vrnila k vsakdanjim opravilom.

Med prvimi zadolžitvami je bil virtualni sprejem ambasadorjev različnih držav, med njimi  Simone Leskovar, veleposlanice Slovenije. To je bil drugi nastop kraljice v javnosti po smrti moža.

 

Za omenjeno priložnost je izbrala obleko s cvetličnim vzorcem in rožnato šminko, s katerima je izrazila optimizem ter svetel pogled na prihodnost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Svoj videz je dopolnila z biserno ogrlico in biserno broško, katere izvor je neznan, jo pa je med drugim nosila tedaj, ko je ob smrti princese Diane ogovorila narod.  

Na sprejemu je bila monarhinja, odeta v živahne barve, nasmejana in v povsem drugačni podobi, kot smo ji bili mnogi priča na pogrebu princa Philipa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Elizabeth II (Fan Page) (@hm.queenelizabeth)

Sicer sprejem slovenske veleposlanice ni bila edina zadolžitev, ki jo je kraljica opravila po dnevih žalovanja, ki so se končali 23. aprila. Vsak teden se namreč po telefonu pogovarja z ministrskim predsednikom Borisom Johnsonom, prav tako je v videu klicu že klepetala z dvema na novo imenovanima škofoma.

In čeprav je večina pričakovala, da bo še vsaj nekaj tednov po smrti moža odeta v črnino, je vse presenetila z svetlimi in živahnimi oblačili ter ličili in tako pokazala, da se življenje zanjo in za ostale člane družine nadaljuje ter da je treba, ne glede na vse, slaviti lepe dogodke.

En od njih je deseta obletnica poroke princa Williama in Kate Middleton, ki sta jo obeležila včeraj in na katero se je s prisrčno čestitko spomnila tudi babica bodočega britanskega kralja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

"Vojvodi in vojvodinji Cambriški želim prijetno obletnico poroke. Danes mineva deset let, odkar sta si v katedrali Westminster obljubila večno zvestobo," se je glasilo uradno voščilo.

Povzeto po portalu Hello

Preberite še: Prvič po pogrebu: Čustveno sporočilo britanske kraljice

Morda vas zanima tudi: Štiri ženske, ki so kraljici Elizabeti ob smrti moža v največjo oporo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)