Poglejte, kaj danes počne Kevin iz kultnega filma Sam doma!

Zaslovel je pri komaj desetih letih, priljubljenost po vsem svetu pa mu je prinesla kar nekaj izzivov in težav. Enkrat je pristal celo za rešetkami. Danes je ponosni očka, letos je naznanil tudi zaroko.

17.12.2022 ob 6:44 | Foto: Reuters | Avtor: N. B.

Poglejte, kaj danes počne Kevin iz kultnega filma Sam doma!

Decembra si praktično ne znamo predstavljati brez božičnih filmov. Med klasikami tega dela leta pa je prav gotovo tudi film Sam doma. Znamenitega Kevina, ki ga je družina pozabila vzeti na božične počitnice, je pred več kot tremi desetletji zaigral Macaulay Culkin.

Culkin je tako zaslovel že v otroštvu, ko je imel komaj deset let. Nominiran je bil za številne nagrade, še vedno pa velja za enega najuspešnejših otroških igralcev vseh časov.

A mlademu igralcu je zgodnja slava kmalu prinesla številne izzive in napetosti – tako na zasebnem kot tudi profesionalnem področju.

S kariero otroškega zvezdnika je namreč upravljal njegov oče Kit, ki ga je z naraščanjem njegove priljubljenosti vse bolj nadzoroval. V filmski industriji je tako Kit veljal za zelo zahtevnega in na trenutke nerazumnega človeka, prav takšen pa naj bi bil tudi doma.

Culkin je letos dopolnil 42 let.

Po ločitvi staršev se je za več let umaknil iz javnosti

Culkinovi starši so se ločili leta 1995, kar je privedlo do dolgotrajne bitke za skrbništvo nad otroki, ki so bili mladoletni, pristojni pa so odločali tudi o tem, kdo bo upravljal igralsko kariero otrok.

Igralec je v tem času že praktično odrasel in se osvobodil skrbništva staršev. Prav tako je sam začel upravljati s svojimi financami.

Culkin si je leta 1994 vzel skoraj desetletje igralskega premora. Takrat se je osredotočil na izobraževanje, med študijem pa je spoznal Rachel Miner.

Poročila sta se junija 1998, a ta ljubezenska pravljica ni trajala dolgo. Že dve leti kasneje je v njunem zakonu zaškripalo in leta 2002 sta se ločila.

Na male zaslone se je igralec vrnil šele leta 2003, in sicer z gostovanjem v televizijski oddaji Will in Grace in vlogo v filmu Party Monster. Leto kasneje so igralca aretirali, saj so pri njem odkrili 17 gramov marihuane.

Nekaj časa je bil celo v priporu v Oklahomi, a so ga nato po plačilu varščine izpustili na prostost.

Kasneje je imel pestro ljubezensko življenje. Z igralko Milo Kunis je bil v razmerju skoraj devet let, preden sta se januarja 2011 razšla. Junija 2017 pa se je usodno zaljubil v Brendo Song. Aprila 2021 sta se razveselila prvega otroka, sina Dakote.

Januarja letos je igralec za ameriške medije potrdil še eno veselo novico, in sicer da sta zaročena.

Preberite še: Šest prazničnih filmov, ki niso Sam doma

Morda vas zanima tudi: Najlepši stajlingi za službene zabave v decembru


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)