Osem izjemnih vlog, ki jih je Leonardo DiCaprio zavrnil

Leonardo DiCaprio je eden največjih igralcev današnjega časa, v svoji bogati zbirki nagrad ima celo oskarja. Zanimiv pa je tudi seznam uspešnih filmov, v katerih ni hotel igrati.

6.8.2023 ob 7:40 | Foto: Sarah Meyssonnier/Reuters | Avtor: P. K.

Osem izjemnih vlog, ki jih je Leonardo DiCaprio zavrnil

Leonardo DiCaprio je velika filmska zvezda. Svetovno slavo mu je prinesel nastop v Titaniku, nato je odigral celo vrsto nepozabnih vlog v filmih, kot sta Ujemi me, če me moreš in Volk z Wall Streeta.

Kljub njegovim dosežkom pa se številni sprašujejo, kaj bi se zgodilo, če vlog v spodnjih uspešnicah ne bi zavrnil.

Verjeli ali ne, Leonardo je namreč zavrnil vloge v legendarnih filmih, ki jih vsi poznamo. Tukaj je le nekaj tistih, ki ga niso prepričali.

Ameriški psiho

Leonardo DiCaprio je zavrnil glavno vlogo Patricka Batemana v filmu Ameriški psiho in to kljub vztrajanju studia, da vlogo igra on. Pravzaprav so si ga tako želeli, da je studio, ko je režiserka Mary Harron dokončala scenarij in vlogo dodelila Christianu Baleu, namesto njega izbral Leonarda, Harronovo pa odpustili. DiCaprio je po prepiru z novim režiserjem vlogo zavrnil, Mary pa je dobila režisersko taktirko nazaj. Glavno vlogo je ponovno dodelila Christianu. Prav ta vloga ga je v karieri najbolj zaznamovala, saj je ena najboljših, kar jih je odigral.

Čarovnice se vračajo

Leta 2014 je Leonardo za Variety povedal, da je zavrnil izjemno visoko ponudbo za vlogo Maxa v filmu Čarovnice se vračajo (Hokus-Pokus), da bi namesto tega dobil priložnost za vlogo v Kaj muči Gilberta Grapa, čeprav še ni šel na avdicijo, kaj šele zmagal. Mimogrede, film Čarovnice se vračajo je ob izidu leta 1993 na blagajnah zaslužil 45,4 milijona dolarjev.

Spider-Man

Leonarda so prosili za vlogo Petra Parkerja v Spider-Manu, vendar je priložnost zavrnil z besedami, da preprosto še ni pripravljen obleči obleke. Vloga je na koncu pripadla njegovemu prijatelju Tobeyju Maguirju, kar je bila velika spodbuda za njegovo kariero. Leonardo je takrat dejal, da ne izključuje možnosti, da bi nekoč igral superheroja, a zaenkrat še ni sprejel takšne vloge.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Spider-Man: No Way Home (@spidermanmovie)

Batman za vedno

Leonardo se je odpovedal tudi vlogi Robina v filmu Batman za vedno iz leta 1995. Čeprav je poudaril, da je Joel Schumacher nadarjen režiser, se na avdiciji za vlogo nikoli ni pojavil, saj tako kot za vlogo v Spider-Mana, še vedno ni čutil, da je pripravljen na kaj takega. Vlogo je dobil Chris O'Donell, Leo pa je tisto leto odigral v treh manj odmevnih filmih: Košarkarjev dnevnik, Hitri in mrtvi in Popolni mrk.

Matrica

Keanu Reeves je bil izbran za vlogo Nea v Matrici, vendar šele potem, ko je Leonardo DiCaprio zamudil svojo priložnost. Vloga je bila ponujena drugim velikim imenom, kot sta Brad Pitt in Will Smith, Leonardo pa je kot razlog za zavrnitev te vloge izjavil, da ne želi posneti še enega filma z vizualnimi učinki tako kmalu po Titaniku. Matrica je v kino blagajne prinesla neverjetnih 467,2 milijona dolarjev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Matrix Resurrections (@thematrixmovie)

Vojna zvezd: Vojna klonov

Čeprav je Leonardo DiCaprio priznal, da je bil na sestanku z Georgom Lucasom, kjer sta se pogovarjala o vlogi odraslega Anakina Skywalkerja v Vojni zvezd: Vojna klonov, je dejal, da ga vloga preprosto ne zanima. Ta je namesto tega pripadla vzhajajočemu igralcu Haydenu Christensenu. Tisto leto se je Leonardo odločil odigrati v Spielbergovem Ujemi me, če me moreš in Scorsesejevih Bandah New Yorka.

Nadarjeni gospod Ripley

DiCapria so nagovarjali tudi za vlogo Toma Ripleyja v filmu Anthonyja Minghelle The Talented Mr. Ripley, ki temelji na knjigi Patricie Highsmith iz leta 1995. Namesto tega je vloga pripadla Mattu Damonu, ker se je Leonardo odločil vlogo zavrniti in namesto tega zaigrati v filmu Obžalovanje režiserja Dannyja Boyla.

Steve Jobs

Številni so bili mnenja, da bi bil Leonardo DiCaprio najboljša izbira za vlogo Steva Jobsa v biografskem filmu, ki temelji na romanu Walterja Isaacsona iz leta 2014. A kot je pisal The Hollywood Reporter, je imel Dicaprio po snemanju Povratnika v načrtu daljši odmor. In kot je takrat za The Weird povedal Leonardo, ga je resnično potreboval. "To je bil najtežji film, ki sem ga kadarkoli snemal." Njegova odločitev je odprla vrata Michaelu Fassbenderju. Film je bil predvajan istega leta kot Povratnik, za katerega je Leonardo prejel oskarja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Steve Jobs (@stevejobsfilm)

 

Preberite še: Meghan Markle ima načrt! Z jasnim namenom je okoli sebe zbrala posebne ženske

Morda vas zanima tudi: Prekinitev prijateljstva: kdaj je to smiselno in kako to naredimo na ustrezen način


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)