Osamljena Kate, obsedeni Harry (in druga razkritja iz nove knjige o kraljevi družini)

Najnovejša knjiga o kraljevi družini ponuja vpogled v tisto, kar je širši javnosti sicer skrito.

9.10.2022 ob 8:30 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Osamljena Kate, obsedeni Harry (in druga razkritja iz nove knjige o kraljevi družini)

Avtorica in poznavalka britanske kraljeve družine Katie Nicholl v svoji zadnji knjigi z naslovom Novi monarhi (The New Royals), ki je ravno prišla na prodajne police, razkriva veliko zanimivosti iz zakulisja dogajanja na britanskem dvoru.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katie Nicholl (@katie_nicholl)

Entertaiment Tonight takole razkriva osem najbolj presenetljivih razodetji.

Kralj Karel razburjen zaradi Kate Middleton

Kralj Karel III. je še kot prestolonaslednik zelo resno jemal svoje poslanstvo. A ko se je poročil s princeso Diano, ga je ta s svojo pojavnostjo, mladostjo, oblačili in prijaznim nasmehom hitro zasenčila, česar tedaj še princ ni mogel razumeti.

"V hipu je bil v njeni senci, kar je med drugim spodbujalo spore med njima," piše Nichollova in dodaja: "Princ ni mogel razumeti, kako imajo mediji lahko raje nekoga zaradi lepote in stila kot nekoga, ki je rojeni naslednik prestola."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @charles.and.diana

Po smrti Diane je William na dvor pripeljal Kate in Karel je moral znova z nekom tekmovati za medijsko pozornost.

Kajti na dogodkih, kjer so se pojavljali skupaj, so se mediji bolj kot na njegovo delo osredotočali na to, kaj je nosila Kate, prav to je med očetom in sinom zbudilo nemalo jeznih pogledov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HRH Princess of Wales (@katemiddletonphotos)

"V preteklosti si William in Karel nista bila vedno čisto blizu. Karlu je bilo nerazumljivo, da Kate požanje več pozornosti od njegovih dobrih del, kar mu je šlo na živce. Prav tako bi želel večkrat, kot jih je, videti vnuke," piše v knjigi.

Kate je bila po rojstvu princa Georgeja osamljena

Aprila leta 2011 sta se Kate in William poročila, 22. julija 2013 se jima je rodil prvi otrok princ George.

Princ George je prve tedne življenja preživel v družinskem domu Kate v Berkshireju, kjer je bila mlada mamica obdana s svojo družino.  Par se je nato preselil v lasten dom v Angleseyju in William se je vrnil na delo v letalske oborožene sile.

"Kasneje je Kate povedala, da je bilo to zanjo težko obdobje," piše Nichollova.

Kajti počutila se je osamljeno, odrezano od sveta in je bila cele dneve, dokler se William ni vrnil z dela, z dojenčkom sama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Middleton (@_kate_middleton_royal)

Je pa res, da je bila tam varna pred mediji, kar je bila na drugi strani tudi prednost.

Charles je imel za Meghan poseben vzdevek Volfram (Tungsten), zaradi njene živahne in trdne narave

Po besedah avtorice je bil kralj Karel od prvega dne srečanja z Meghan prepričan, da bo zmogla stopiti v ospredje in nastopati kot članica kraljeve družine.

Delovala je sveže, neustrašno, živahno. Zdelo se je, da je nič ne more ustaviti. Zato jo je poimenoval po žareči in odporni kovini.

Vse te njene lastnosti so prvič stopile v ospredje na nastopu tedaj še fantastičnih štirih na forumu kraljevih fundaciji.

William in takrat visoko noseča Kate sta spoznala, da bi potrebovala malo pomoči in skupaj s Harryjem ter Meghan so osnovali fundacijo za pomoč ljudem z mentalnimi težavami.

Meghan je bila nedvomno zvezda tistega nastopa: lepa, samozavestna, strastna, zabavna, znala je uporabiti svoje televizijske veščine in je upravičila tastovo poimenovanje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Fab Four

Kraljica je želela, da bi se Meghan pred poroko spravila z očetom

Meghan in Harry sta imela pri pripravah na poroko vso kraljičino podporo, drugačna pa je bila zgodba z Meghanino družino.

Med bodočo nevesto in njenim očetom so se kmalu po zaroki pojavila nesoglasja zaradi njegovih izjav in nastopov v medijih in z bližanjem poroke je bilo teh vse več.

Pred poroko je kraljico skrbelo, ker Harry še ni srečal očeta ženske, s katero se bo poročil. Zato je spodbujala Meghan, naj zakoplje bojno sekiro, saj bi to bilo bolje za vse vpletene strani in za vse člane družine.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CarlaBulgaria

A Thomasa na poroko ni bilo in bitka med njim ter hčerko še kar traja.

Harryjeva obsedenost z zasebnostjo

Zaradi vsega, kar se je v odnosu med Harryjem, njegovo mamo in mediji zgodilo v preteklosti, jim princ ni prav nič zaupal. Negativni komentarji glede njegove izvoljenke so nezaupanje in odpor le še poglobili.

Vse to je po pisanju avtorice pripeljalo do tega, da je bil Harry skoraj obseden s skrivanjem podatkov o tem, kje in kdaj bo rojen njegov prvi otrok.

Ko je 6. maja 2019 ta prijokal na svet, ga Harry in Meghan nista pokazala pred porodnišnico, odločila sta se, da ga bosta javnosti predstavila nekaj dni kasneje in povabila novinarje ter fotografe v kapelo Sv. Jurija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle (@meghan_markle_page)

"Vse je bilo vnaprej pripravljeno, od postavitve para in fotografov do novinarskih vprašanj. Čutiti je bilo zamero tiska, ker sta Harry in Meghan ravnala po svoje.

Mamica je bila videti utrujena in čeprav je Kate vse otroke prvič pokazala pred porodnišnico, je priznala, da je bil tudi zanjo to velik izziv, ki pa se ga je čutila dolžna sprejeti," piše avtorica.

Harry in Meghan sta izčrpala kraljico

19. februarja 2019 sta Harry in Meghan uradno objavila, da ne bosta več višja člana kraljeve družine. Po pogajanjih z ostalimi člani sta sklenila, da bosta povsem opustila to vlogo in se preselila na drugo stran luže.

Kraljica je njuno odločitev sprejela in jima povedala, da bosta vedno člana njene družine ter dobrodošla, a čeprav je kazala nasmeh na obrazu, jo je vse skupaj dokaj izčrpalo.

"Prijateljici je zaupala, da jo je dogajanje okoli para močno utrujalo. Bila je prizadeta in ko je bil zadeva zaključena, o njej ni hotela niti razmišljati," piše v knjigi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M E G H A N & H A R R Y (@harry_meghan_updates)

Kraljičin nasmejan in jezen obraz

Po besedah Nichollove je kraljico odlikoval poseben smisel za humor, znala pa je pokazati tudi, kadar se z nečim ni strinjala. Osebje je že zgolj po njenem izrazu na obrazu vedelo, kdaj kraljici nekaj ni prav.

"Nikoli ni oponašala z besedami, a če si dobil tisti pogled, si dobro vedel, da si pri monarhinji v nemilosti," navaja enega od članov osebja avtorica.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Elizabeth II (@royalty.crown_)

Zadnja želja princa Philipa

9. aprila 2021 se je poslovil kraljičin mož princ Philip. Kraljici je skozi dolga leta stal ob strani in bila sta vzor dolgega ter trdnega zakona. Kraljica je ljubila svojega moža in njegova smrt ji je zadala močan udarec.

Čeprav sta spala v ločenih spalnicah sta bila tesno povezana in Philip je vedel, da jo bo njegov odhod zelo prizadel.

Njegova zadnja želja, ki jo je zaupal najstarejšemu sinu je bila: "Pazi na mamo in ohrani družino skupaj." Karla so ob teh besedah preplavila močna čustva, piše Nichollova.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by prince philip (@prince_philip_royal)

Preberite še: Camilla je opustila to pokojni kraljici ljubo tradicijo

Morda vas zanima tudi: Domneva ljubica princa Williama na pogrebu kraljice. Kdo je Rose Hanbury?


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)