Princ Harry o bolečem srečanju: »Brat je kričal name, oče je govoril stvari, ki niso bile resnične, kraljica pa ...«

Princ Harry in Meghan Markle v novem dokumentarnem filmu nista skoparila z obtožbami na račun britanske kraljeve družine.

16.12.2022 ob 9:53 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Princ Harry o bolečem srečanju: »Brat je kričal name, oče je govoril stvari, ki niso bile resnične, kraljica pa ...«

Britanska kraljeva družina se je po predvajanju drugih treh delov dokumentarnega filma z naslovom Harry & Meghan znova našla v središču pozornosti.

Glavna akterja sta se med drugim osredotočila na njuno dokončno odločitev, da sestopita z mest višjih članov kraljeve družine, prst pa sta usmerila tudi v princa Williama.

Takole se je Harry spominjal zadnjega družinskega sestanka marca 2020 na gradu Sandrigam, kjer so potekali pogovori o tem, kakšen bo nov status Suseksov in kakšen je bil odziv kraljevih na njegov predlog, da bi z Meghan še vedno delala za kraljico, vendar bi se financirala sama:

"Nama se je ideja zdela odlična. Bila bi del kraljeve ekipe, a vse bi počela brezplačno. Tudi zanje bi to bilo idealno," pripoveduje Harry in dodaja, da njegov predlog še zdaleč ni bil toplo sprejet:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan and Harry (@archwellorg)

"Zelo hitro je postalo jasno, da z njihove strani to ni opcija. Vse skupaj se je na koncu odvijalo tako, da je moj brat kričal in se drl name, moj oče je govoril stvari, ki niso bile resnične, kraljica pa je samo sedala in tiho opazovala,"

pripoveduje Harry in dodaja, da so mu preprečevali srečanje na štiri oči s kraljico ter da je bil v Veliki Britaniji vselej deležen hladnega sprejema.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Historian (@britroyalhistory)

Njuna pripoved se dotika več že večkrat odprtih tem: od samomorilnih misli Meghan do tega, da je bila grešni kozel za vse, kar se je dogajalo in da so bili mediji do nje posebej neizprosni.

"Vedno je kriva ženska," pripoveduje nekdanja igralka. "Ko se fant zaljubi, je v očeh njegovih prijateljev in družine za to, da se spremeni in se odloča drugače, kot se je prej, krivo dekle. A dejstvo je, da se Harry, če ne bi že bil na svoji poti, sploh ne bi zaljubil vame."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan and Harry (@archwellorg)

"Vsi, zlasti pa tabloidi, so za najin odhod krivili njo, resnici je bila to moja ideja," dodaja princ, ki je časopis Daily Mail posredno okrivil za Meghanin spontani splav, ki ga je utrpela leto dni preden se jima je rodila hčerka Lilibet in kmalu potem, ko je omenjeni časopis objavil njeno osebno pismo očetu, kar je vodilo v tožbo zakoncev proti publikaciji:

"Bila je pod izjemnim stresom, ni spala, veliko je jokala, vse to je zagotovo pripomoglo k temu, da je izgubila otroka."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dominicano Digital (@dominicanodigital)

Dodal je tudi, da je za mnogimi negativnimi poročanji o paru stal urad njegovega brata, saj sta z bila Meghan deležna preveč naklonjenosti v javnosti.

Da so to počeli prav Williamovi zaposleni, ga je prizadelo, saj sta se z bratom dogovorila, da se takšnih igric nikoli ne bosta šla.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @randomeditsss._._

Je pa Harry vendarle priznal, da so stvari, ki jih po odhodu iz Velike Britanije pogreša:

"Seveda pogrešam naša »čudna« družinska srečanja in svoje prijatelje, čeprav sem jih nekaj potem, ko se je zgodilo, kar se je, izgubil. Prav tako pogrešam Veliko Britanijo na sploh, saj je to vendar moja dežela.

A vem, da sva ravnala prav. Tu je sedaj dom moje družine, dom mojih otrok," zaključi pripovedovanje, po katerem se je, tako kot po prvih treh delih, kraljeva družina zavila v molk in ne palača Buckingham ne Kensington navedb še nista komentirali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan and Harry (@archwellorg)

Bolj zgovorni so uporabniki družabnih omrežji. Ti so po večini prepričani, da je bil to, kot se glasi en od zapisov na twitterju, zadnji žebelj v krsto odnosov med Harryjem, Meghan in člani britanske kraljeve družine.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duchess of Sussex (@meghanmarkle__duchess)

Serija je prav tako močno škodovala priljubljenosti para na Otoku. Glede na rezultate zadnje ankete tamkajšnjega inštituta YouGov je ta po predvajanju zadnjih treh delov še padla, slabše mnenje imajo Britanci le še o princu Andrewu, poroča STA.

Nekoliko v senci vseh dram, ki se odvijajo okoli dokumentarca Harryja in Meghan, se britanska kraljeva družina posveča zadnjim praznikom v letu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Middleton (@_kate_middleton_royal)

Tako so se vsi njeni vidnejši člani, sodelavci prostovoljnih organizaciji, člani osebja in udeležili koncerta z mašo v opatiji Westminister, ki ga je pod naslovom Skupaj za Božič v poklon pokojni kraljici letos drugič organizirala Kate Middletion in napovedala svojo praznično tradicijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Wales Family (@the_wales_family_)

Kate je prva pozdravila vse čakajoče pred opatijo, kmalu pa so se ji pridružili princ William s starejšima otrokoma, princem Georgom in princeso Chralotte.

Dogodka so se udeležili še kralj Karel s soprogo Camillo, princesi Beatrice in Eugenie s soprogama, mama, oče, sestra in brat princese ter drugi člani kraljeve družine, ki so z nasmehom na licu pokazali, da jim zadnje obtožbe niso pokvarile prazničnega vzdušja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by _BritishRoyals_ (@_britishroyals_)

Koncert so posnele kamere in bo v Veliki Britaniji predvajan na božični večer.

Povzeto po portalih Hello Magazine in Ok!Magazine

Preberite še: Kate Middleton in princ William po novem nikamor brez zdravnika (in to iz posebnega razloga)

Morda vas zanima tudi: Brutalen vzdevek plemstva za Kate Middleton (in njeno sestro Pippo)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)